Menu Premium
Loading...

Het jaar 2020 in cijfers: Van 7.500.000.000 naar 13.000.000 tot aan 1

03/01/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het verschrikkelijke jaar 2020 is eindelijk over. We zitten officieel in 2021. Naast de Eindejaarsinterviews, de kerstverhalen en de Fuck 2020 stream, leek het ons leuk om nog een laatste terugblik te doen op 2020. Niet in woorden, niet in beelden, maar gewoon in stone cold cijfers. JJ was bereid de oliebollen snel te verteren, dook de statistieken in en kwam met een hoop getallen op de proppen. Getallen die het jaar 202 als geen ander kunnen duiden. Dit dus het jaar 2020 in cijfers.

Dat zijn veel gamers

Maar welke getallen heeft JJ dan opgezocht? En waar haalde hij ze vandaan? Hier kwam zijn academische achtergrond goed van pas, want de man is gewend om statistische rapportages van bedrijven als Newzoo en Statistica snel door te werken.  Honderden getallen passeerden de revue. De lukste, meest spraakmakende en vooral de getallen die dit jaar het best weergaven, zette hij op papier. Hoeveel gamers werden er geteld  afgelopen jaar? Hoe groot was het aandeel van de PC in het totaal dat verdiend werd in de industrie. Wat was het platform waar developers dit jaar de meeste games voor maakten? Wat was de gemiddelde leeftijd van de gamer in 2020? Welke game scoorde het best op twitter. Uit welke regio kwamen de meeste gamers? JJ zocht het allemaal uit. En de antwoorden zouden je kunnen verbazen…

2020 in heel, heel veel getallen

Hoe vaak startten gamers in 2020 een multiplayer game op? Wleke game werd het best bekeken op Twitch.? Een welke op YouTube? Wie was de beste scorende influencer? Oftewel ‘the most influencial influencer’? Welke console heeft het beste in 2020 gepresteerd? Waar werden de meeste games op gekocht? En natuurlijk als kers op de taart, hoeveel geld werd er in 2020 in de gaming industrie omgezet? Is dat meer of minder dan het jaar ervoor. Ga er maar goed voor zitten, want het gaat je straks duizelen. Dit is het jaar 2020 in cijfers.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch