Menu Premium
Loading...

Het Fenomeen Minecraft

02/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag trappen JJ en Nino een nieuwe rubriek af: Het Fenomeen. In deze rubriek worden fenomenen binnen de gamesindustrie onder de loep nemen. Dit kan variëren van een vette game tot een revolutie op het gebied van gameplay. Het spits wordt afgebeten door ‘Het Fenomeen Minecraft’.

Minecraft is een vreemde eend in de bijt. De game valt eigenlijk onder de categorie indie, maar met bijna 40 miljoen spelers kan de game zich makkelijk meten met games als Call of Duty en een Battlefield en dat is bijzonder. In tegenstelling tot deze games is Minecraft namelijk ontworpen door één guy en is de game zonder marketing campagne een groot succes geworden. Wat de game nog meer bijzonder maakt, is hoe het is uitgebracht. Early backers van het project konden de Alpha-versie voor een klein bedrag spelen en kregen daarna automatisch updates van de game. Dit was tot die tijd uniek binnen de gamesindustrie. Tegenwoordig moet je gewoon betalen voor de game op diverse platforms en dat heeft Notch aka Markus Persson, de maker van de game, binnen een aantal jaar stinkend rijk gemaakt.

In Minecraft ga je aan de slag als Steve, een poppetje die vanuit first-person view wordt bestuurd. De bedoeling is dat je jezelf beschermt tegen de creapers en monsters die ’s nachts de Minecraft wereld onveilig maken. In deze sandbox wereld kan je door verschillende resources te verzamelen, zoals hout, steen en staal bijvoorbeeld je eigen fort maken en mag je daarin zo gek doen als je wilt. Dat fort kan je vervolgens verdedigen met armor en diverse wapens die je kunt upgraden. Creativiteit staat bovenaan in Minecraft en met zoveel gebruikers die hun creaties delen, behoort de Minecraft community tot een van de grootste.

Redenen genoeg om het te hebben over het fenomeen Minecraft.

Het Fenomeen Minecraft

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch