Menu Premium
Loading...

Het e-sports “schandaaltje” rond PSV en Tony Kok

Google Plus Jan Johan Belderok
17/07/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het e-sports “schandaaltje” rond PSV en Tony Kok dus. Als je voetbalfan bent en de FIFA e-sports een beetje volgt dan weet je al vast wel dat Tony Kok, de eerste Nederlandse transfer op e-sports gebied, twee dagen na het tekenen van zijn contract met PSV al weer ontslagen is. Het gedrag dat Tony in het verleden op sociale media toonde, wordt genoemd als oorzaak van de verbroken samenwerking. En JJ zou JJ niet zijn als hij hier niets over te zeggen had. Je ziet het in Het e-sports “schandaaltje” rond PSV en Tony Kok.

Driemaal Nederlands kampioen

Kok is driemaal Nederlands kampioen FIFA en speelde eerst voor voetbalclub Telstar. Eind augustus maakt hij kans op het wereldkampioenschap in Londen. De overgang van de Amsterdammer van Telstar naar PSV werd dus bekend als de eerste Nederlandse transfer op eSports-gebied. Het is niet de eerste keer dat zoiets zich voordoet. In januari werd Andries Smit al na vijf dagen ontslagen bij ADO omdat hij een Ajax-fan bleek te zijn.

Vind jij het terecht dat Tony is ontslagen over iets dat hij jaren geleden als puber op social-media gezegd heeft? Vertel het ons in de comments. Maar hou het netjes want alles wat je zegt kan dus ooit tegen je gebruikt worden…

Loading...
 • Goodbye_Moonmen

  Helemaal mee eens. Ik durf te wedden dat de mensen die hem hebben ontslagen vroeger net zoveel hebben geflikt als puber; maar hun puberale acties werden niet gearchiveerd op internet / social media.

 • Nawaqi

  Mooi gezegd JJ. Met dit soort dingen en social media vrees ik wel eens voor hoe de (digitale) wereld er over pakweg 10 tot 15 jaar uit ziet. Vroeger ook veel social media gebruikt, maar ik ben blij dat ik dit nu tot een minimum beperk.

  • rio_ull

   nice going, ipv slimmer handelen deel je het minder op internet 🙂

   • Nawaqi

    Dat zijn jouw conclusies. Door het minder te delen kunnen er in ieder geval minder onnodige problemen van komen.

 • LA

  Deels met je eens JJ. Aan de ene kant is een tweede kans krijgen over het algemeen prima, zeker wanneer iemand excuses maakt. Aan de andere kant: die jongen heeft een voorbeeldfunctie met een imago van een miljoenenbedrijf erachter, dan moet je er eigenlijk voor zorgen dat je dit soort zooi nooit online zet. Hoe PSV er nu mee omgaat laat in ieder geval aan elke jongere die later een prof-game carrière ambieert zien dat je dit soort dingen niet kunt zeggen (en daar vind ik in principe niets mis mee).

  • Nawaqi

   Als je even googled heb je binnen een paar seconden die tweets van Joshua Brenet, allemaal getweet rond dezelfde periode als die van Tony Kok. Had hij geen voorbeeldfunctie dan? DAT is het probleem; omdat andere media hier nu melding van maken doet PSV dit. Kost het ze te veel moeite of geld laten ze het gaan.

   • LA

    Brenet heeft zeker ook een voorbeeldfunctie en de hypocrisie is duidelijk, alleen gaat dit item niet direct over Brenet maar over Tony Kok. Het is (vind ik) niet zo dat omdat Brenet er mee weg komt, het Tony ook maar gelijk vergeven en vergeten moet worden.

    • Nawaqi

     Dat is zeker waar, het ging me meer om het feit dat de verhoudingen hier wel heel scheef lijken te liggen. Met andere woorden PSV ontstaat Tony Kok omdat het kan en relatief makkelijk is, niet omdat het moraal verantwoord is.

    • NestreX

     Je laatste opmerking is inderdaad waar. Maar daarnaast is een voetballer wel wat anders dan een esporter. De laatste functioneert als een individu, waar een voetballer als pion functioneert. Een esporter vertegenwoordigt de club dus concreter en komt in die hoedanigheid ook uit voor de club. Verder is het Gerbrands die die sociale norm neergezet heeft, en Brenet is een speler uit de opleiding van PSV, en was dus allang daar voordat Gerbrands daar kwam.

   • NestreX

    Is geen vergelijking. Er ligt bij PSV een bepaalde norm. Iemand nemen ze niet aan op basis van dergelijke tweets. Brenet zat op het moment dat Gerbrands besloot tot dergelijk beleid, al bij PSV. Dus dat is niet hetzelfde. Verder was Brenet jonger dan Tony op het moment van die tweets. Maar dat terzijde.

 • Joost

  De contracten van een prof speler en een esporter zijn denk ik niet te vergelijken; bij een profvoetballer zitten waarschijnlijk allerlei clausules ingebouwd waardoor ze zo iemand niet zomaar buiten kunnen zetten. Voor de esporter daarentegen staat het nog allemaal in de kinderschoenen en worden contractueel uitgebuit met een brede range aan opties om het contract éénzijdig te ontbinden.

  • Xao Ralas

   De functie van een esporter is volgens mij ook breder dan alleen maar presteren. Hij moet de club op een bepaalde manier vertegenwoordigen.

 • Puk Plet

  Volledig terecht. Waar je ook werkzaam bent, als je je werkgever afzeikt wordt je gewoon ontslagen.
  Als ik hier JJ zou uitschelden zou ik ook geband worden.

  • JJ

   Nee hoor, ik geef je een tweede kans.

   • NestreX

    Ook als achteraf de boel erger blijkt te zijn dan op het moment van aannemen het geval leek te zijn?

    • JJ

     Ja. Iedeeen verdient een kans om zich te beteren. Binnen een bepaalde strafmaat. Als we iedeeen geen baan meer geven die hier in comments over de schreef gaat, dan hebben er veel een probleem. ?

     • NestreX

      Maar als je iemand een baan geeft ondanks dat hij zich misdragen heeft, en vervolgens erachter komt dat die misdragingen veel verder gingen dan je initieel dacht, wordt het wel een ander verhaal.

      Je zegt zelf immers ook dat het tot een bepaalde strafmaat gaat.

 • Digitaal Smoelwerk

  Laat me toch niet lachen zeg. Alsof ze er een bureau erop gezet hebben om tony te ‘ontmaskeren’! Nee tuurlijk niet. Dat is gewoon aan het licht gekomen nadat hij gecontracteerd was. Anders hadden ze hem toch nooit een contactaanbieding gedaan JJ?!

  • JJ

   Daar gaat het niet om. Het gaat er om of mensen die als ze 13 zijn en iets verkeerds roepen daar hele leven mee geconfronteerd moeten worden. Is er een tweede kans. Daarnaast wordt het bij een voetballer wel geduld. En ten derde is het naïef dat PSV het niet zag. Ze hebben mensen in dienst die media doen. Ik zeg niet dat ze het verkeerd hebben gedaan. Stel alleen wat vragen bij deze kwestie. Want iedeeen roept wel eens in jeugd iets raars. Wil jij daar ook hele leven mee achtervolgt worden?

   • NestreX

    Mwah, in je jeugd… Van een 17-jarige verwacht je wel bepaald gedrag. Als je je dan op een bepaalde manier misdraagt, zegt dat wel iets over je initiële mentaliteit. Ik snap het dus wel.

    Verder werd gewoon gedaan alsof die zaken (tweets met de betreffende inhoud) er gewoon niet waren. Hierover is een onware situatie ontstaan en dus hebben ze besloten afscheid van hem te nemen.

    Iets waar hij overigens mee door ging. Er is een excusesfilmpje waarin hij zegt geen favoriete club in Nederland te hebben.

    De enige manier waarop hij het had kunnen overleven was als hij volledig met de billen bloot was gegaan en toegegeven had wat er precies gezegd is.

    Overigens heeft hij ook zijn management (bewust of niet) misleid.

    • JJ

     Liegen is niet Okay en ik verwijt PSV dat ook niet. Maar je kunt dan echt veel meer spelers weg sturen. Geloof me. Pubers roepen soms aparte dingen.

     • NestreX

      Het is PSV’s recht om gewoon een standaard te stellen voor mensen die ze aannemen. Dat betekent dat iemand op dergelijke leeftijd (hij was 17/18 jaar (dan studeer je al) gewoon van degelijk gedrag is.
      Dat is wat anders dan een 15/16-jarige waar het in het geval van Brenet om ging. Ja, 2 jaar is op die leeftijd een flink verschil.

      De functie van een esporter is verder anders dan die van een voetballer. Een voetballer hebben ze om te presteren, een esporter is puur voor de promotie van de club en is daarmee meer een representant van de club dan iemand die deel is van een hele selectie.

 • VIChiefIV

  Waarom geen tweede kans? You only have one chance to make a first impression.

  Hij was 16-17 toen hij zich aan dit soort vuilspuiterij schuldig maakte. Da’s oud genoeg om te beseffen dat zoiets niet sociaal acceptabel is. Toen ik die leeftijd had kwam het niet in mijn hoofd op om mensen dat soort verwensingen naar het hoofd te slingeren.

  Kwestie van een basisniveau van beschaving bezitten. Daar gaat geen mediatraining wat aan veranderen, het is gewoon een gebrek in de opvoeding geweest en dat wreekt zich nu enkele jaren later.

 • Henk De Vries

  Ach als je slim bent zorg je ervoor dat dat soort shit niet online staat. Althans, niet op zo een manier dat ze het aan jou kunnen linken 😉

 • Mark

  Veel pubers doen gewoon domme shit, dat hoort erbij. Het is niet fair wanneer je daar voor de rest van je (volwassen) leven aan wordt afgemeten. Mensen veranderen, zeker op die leeftijd.

  • Xao Ralas

   Voetbal werkt anders. Verder deed hij nog steeds iets doms, namelijk liegen over zijn Ajaxfanschap. Als hij gewoon eerlijk was geweest, had het wellicht anders kunnen aflopen. Al helpt het niet dat hij een weinig sympathieke kop heeft.

  • Ceryl Zentveld

   zo hatelijk als bedrijven keuzes maken op basis van social media geschiedenis.. alsof een of andere jou met een verrekijker in je vrije tijd zit te bespieden. ’t zou verboden moeten worden!

   • Dat hebben ze juist niet gedaan en daarom kreeg hij een contract. Heb je niet opgelet?
    Hij is ontslagen omdat het toch veel te ver ging en ze hier niet mee geassocieerd willen worden. Én terecht.

    • Ceryl Zentveld

     Huh? Ze hebben geen keuze gemaakt op basis van sociale media geschiedenis en daarom is hij ontslagen?

    • Ceryl Zentveld

     Huh?
     “Ze hebben geen keuze gemaakt op basis van social media geschiedenis, daarom kreeg hij een contract. Naderhand hebben ze hem ontslagen omdat zijn uitspraken op social media toch veel te ver gingen”

     Is dat wat je zegt? Want dan zit er 0 kracht in je argument en snap ik niet eens waarop je mij tegenspreekt.

    • Ceryl Zentveld

     en ik vind het zeker niet terecht.. als het terecht is kunnen we net zo goed allemaal 24/7 een microfoontje dragen. Zo kunnen de mensen die daar over gaan tenminste een eerlijker oordeel vestigen. big brother praktijken

  • Kid MMXV

   Dit geldt niet voor pubers. Het is heel normaal dat je als mens van vlees en bloed grove, rare zieke gedachtes hebt. Het kan eens voorkomen dat je dit in het openbaar zegt; nou dan kijkt misschien je collega even raar op maar dan blijft het daar bij. Doe je dit online dan zit je aan die uitlating je hele leven vast.
   Het is gezond (zeker in een vrije maatschappij) dat mensen zich kunnen ventileren. Dit hoeft niet altijd politiek correct te zijn. En een slip of the tongue moet geen levenslang betekenen. Ook niet als dit een periode uit je leven is geweest.

 • Xao Ralas

  Mooi dat hij opgerot is. Sowieso neem ik de e-divisie niet serieus. Maar als je het dan toch wil doen, zorg dan dat je gewoon een degelijke representant aantrekt. Dus iemand met een normale achtergrond (dat heb je niet als je op je 17e/18e je zo gedraagt) en gewoon een supporter van je club. De e-divisie is niet iets waarom het draait om zomaar de beste te zijn. Dat is het niet waard wanneer ze allemaal met een andere club spelen en puur als individu in dat spel zitten. Het is een promotietool. Een e-divisie speler is dus een vertegenwoordiger. Kok is een slechte vertegenwoordiger. Niet alleen voor PSV, maar wel voor PSV in het bijzonder. Gerbrands heeft een bepaalde sociale norm gesteld en die geldt uiteraard voor een vertegenwoordiger/representant zwaarder dan voor een voetballer die slechts onderdeel is van een selectie van 30+ man.

  Overigens had PSV tijdens het antecedentenonderzoek dit al moeten uitvinden natuurlijk.

 • FiFtyEuro

  We hebben bewijs dat JJ Lost Planet omschreef als een potentiële Gears of Wars beater.. Gelukkig heeft zijn 2de kans met beide handen gegrepen!

 • Harry Nak

  Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten.

 • Heel nobel van je J.J. Dat je mensen een 2e kans wil geven maar het is wel naïef om Te denken dat zo gaat of moet gaan in het bedrijfsleven. Er zijn genoeg jongeren die wel normaal kunnen doen. Hoe zou het dan zijn voor het soort tieners die wel sociaal zijn en hard werken maar geen kans krijgen terwijl zo’n Amsterdamse straatrat met een grote mond wel het paradepaardje van ps4 mag zijn.
  Het is gewoon een hele domme fout die een grote club niet kan permitteren. Dat kost geld en aanzien.
  Jullie zouden als Mediabedrijf ook geen mensen op de voorgrond zetten die een controversiële achtergrond hebben.
  Ik snap überhaupt niet waarom Een ajacied in een psv shirt moet spelen. Er zijn vast genoeg Brabanders te vinden die een potje fifa kunnen spelen.

 • Kid MMXV

  Leuk om het fenomeen socialcooling aan te halen. Ik vind het schandalig dat iemand na vijf jaar nog gepakt wordt op zijn uitlaten tenzij het echt niet door de beugel kon. Ieder weldenkend persoon die de berichten leest ziet dat het hier om stom gepraat gaat; “puber” talk of tokkie gedrag.
  Wil ik mijn twitter vol met dit soort berichten, nee. Wil ik als bedrijf werknemers die zich zo uitlaten, nee. Maar we hebben het hier over vijf jaar geleden. Vraag jij je eens af hoe vaak je in die vijf jaar tijd (offline) wel eens zo iets hebt gedacht of gezegd, ongetwijfeld vaak genoeg.

  https://www.socialcooling.com/ is een gigantisch probleem voor een open en vrije samenleving (die zich steeds meer digitaal afspeelt). Ik plaats ook nooit YouTube comments omdat mijn echte naam daarbij staat.

  • Heel leuk allemaal maar als je de keuze hebt, ga je nooit voor zo’n persoon. Al Helemaal als heel de tak van je club waar ze deze kerel in zouden moeten plaatsen juist gericht is op social media.

   • Kid MMXV

    Net zoals JJ zegt: dan blijft er geen voetballer over die voor een club kan spelen. Er is altijd wel wat van jou online te vinden. En je zet inderdaad de president neer dat je vanaf jongs af aan nooit op je bek mag gaan. We moeten allemaal perfect zijn.
    Daarnaast is PSV (en elke miljoenen club) ook schijnheilig als de pest. Als je kijkt waar zo’n bedrijf voor staat dan is dit soort sociale betrokkenheid alleen maar voor de bühne. Er moeten miljoenen verdient worden. Ze hebben het eerst nog af willen doen met een filmpje, maar als het dan door de media wordt opgeblazen laten ze die jongen vallen.

    • Je hoeft helemaal niet perfect te zijn maar je hoeft ook geen lul te zijn. Het gaat in dit geval ook niet om 1 of 2 tweets maar een tal van achterlijke posts. Dan mag je daar op worden afgerekend.
     Het heeft niets met ps4 te maken in dit geval. Dit zou bij ieder weldenkend bedrijf zijn gebeurt al zouden die het al eerder voorkomen hebben waarschijnlijk.
     Er wordt online zo veel gepest en haar gezaaid dat dit soort types nog veel harder aangepakt mogen worden wat mij betreft. Het zijn voor de een maar wat woorden van een puber en voor de ander net die laatste woorden die kunnen lijden tot zelfmoord.

    • Druidys

     *De president* haha

    • Ranesh Vai

     De norm voor een voetballer die onderdeel moet zijn van een selectie van tussen de 30 en 40 man is niet hetzelfde. Niemand vraagt je om perfect te zijn. En als je echt van meerwaarde kan zijn, kun je zelfs nog minder zijn.

     Het is ook veel te makkelijk om alle clubs maar te generaliseren. Kok is weg omdat PSV een bepaalde standaard voor staat. Het is wel een goede FIFA-speler en ze waren al op de hoogte van zijn Ajax-achtergrond waar ook veel supporters zelfs ok mee waren.

  • Ranesh Vai

   Dit is een veel te simpele weergave en selectieve van wat er precies aan de hand is. Het gaat helemaal niet puur en alleen om zijn social media, maar de manier waarop hij ermee omgegaan is, in eerste (onware situatie voorleggen aan PSV en zijn management) en tweede (erover liegen toen hij zijn ‘pubertijd’ moest verdedigen en zei dat hij geen supporter van Ajax was ipv gewoon eerlijk en open te zijn) instantie, en hoe PSV geen rekening gehouden heeft met hoe de supporters zouden reageren.

   • Kid MMXV

    Misschien heb ik dan te snel mijn mening gevormd. Het verhaal heb ik opgepikt als iemand die veel rare tweets jaren lang geleden heeft geplaatst en nu hiervoor opdraait.

 • RomeoNovember

  Hij zal het vast verdienen een tweede kans te krijgen, maar hij zal toch ook een keer de gevolgen van zijn domme acties moeten overzien. Mensen denken maar dat ze op social media alles kunnen roepen zonder gevolgen, maar dat is niet zo en dat zal Tony nu ook wel doorhebben.

  Hij heeft zijn excuses gemaakt en terecht ontslagen en nu gewoon verder gaan, dat is zijn tweede kans al toch? Je kan kutgedrag op social media wel goedpraten, want hij was een puber. Er zijn volgens mij genoeg pubers die geen rare dingen plaatsen, terecht dat die dan eerder een kans krijgen.
  Alles wat je doet heeft gevolgen

  • Ranesh Vai

   Heeft hij zijn excuses gemaakt voor zijn uitspraken om zijn baantje bij PSV te redden of omdat hij het meende? En heeft hij zijn excuses gemaakt voor zijn leugen omtrent het supporter zijn van Ajax? En voor het gegeven dat hij een onware situatie voorgespiegeld heeft bij zijn management en PSV? Dat heb ik dan gemist.

   • RomeoNovember

    Hij heeft waarschijnlijk alleen zijn excuses gemaakt omdat Psv dat van hem vroeg/

 • TheOne

  Tsja, hoe specialer je skills, hoe meer je met dingen weg komt denk ik. Ik herinner me nog een extreem geval van een voetballer die andere voetballers verschillende keren heeft gebeten, en toch nog gewoon op top niveau speelt. Uiteindelijk beslist in zo’n geval het publiek. Als ze ‘m iedere week het stadion uit joelen is ie denk ik zo z’n baan kwijt. De clubs zelf zijn totaal niet ethisch (net als vrijwel geen enkel bedrijf), maar kijken gewoon of ze iemand wel of niet aan het publiek kunnen “verkopen” ..

  • Michel

   Inderdaad, kijk naar een Nigel de Jong die meerdere keren een been van een tegenstander heeft gebroken.

   • NestreX

    Dat is niet vergelijkbaar. Hoe belachelijk die acties ook waren (twee keer volgens mij), is het wel iets dat tijdens het spel gebeurt en niet bedoeld waren om iemand te raken.

    • Michel

     Nu heb je toch wel wat boter op je hoofd, de heer De Jong staat bekend om zijn grove overtredingen, onder andere tot tweemaal toe het veroorzaken van een beenbreuk (karatetrap op Xabi Alonso). Dit zijn geen incidenten meer. Een perfect voorbeeld van verderfelijk gedrag dat hem geen windeieren heeft gelegd.

     • NestreX

      Volgens mij zeg ik ook twee keer. Maar dit is nu eenmaal wat ze van De Jong willen zien. Dit heeft weinig te maken met verderfelijk gedrag. Het is ook geen overdreven agressieve speler ala Roy Keane bijv.. Dit komt nu eenmaal met het risico waar jij het over had. Overigens, die karatetrap op Alonso, dat zagen we net zo goed van een Van Bommel, in diezelfde wedstrijd.

 • Halper

  Schandalig dat hij is ontslagen. Moet ik dit nog uitleggen? De pubertijd kom op waar praten we over. De mensen die zijn berichtjes gaan lopen opzoeken om hem vervolgens in slecht daglicht te zetten heb ik meer moeite mee maarja waarschijnlijk zijn dat ook weer pubers

  • Ja leg uit.

   • Halper

    Zoek zelf maar op internet hoe het puberbrein werkt. Bespaar me de moeite

  • Ranesh Vai

   ‘Pubertijd’, zo wordt het wel erg makkelijk weggeveegd, nietwaar? Een puber van 14 en eentje van 16/17 zijn niet hetzelfde. Verder zijn ze bij PSV ook wat naïef geweest. Iemand die hatelijke uitspraken doet over de club, maar vervolgens als esporter wel betaald wil worden. Dat gaat er bij de supporters niet in. Zeker niet wanneer hij daarnaast ook nog eens liegt over zijn zgn. neutrale voorkeuren als het om Nederlandse clubs gaat, in dat excuses-filmpje waar we in het item een fragment uit zien.

   Verder wordt er gedaan alsof 17-jarigen een stel idioten zijn? Ik heb zat te maken met 17-jarigen, en die roepen dit soort onzin echt niet. Misschien dat het een soort van trend was destijds, dat zou kunnen, maar dan nog. Hij moet PSV-vertegenwoordigen, en alles bij elkaar was hij hiervoor zeer ongeschikt gezien zijn verleden, plus wat PSV als club zou moeten zijn. Guus Pennings en consorten hebben dus gewoon lopen klooien. En dan heb ik het niet over het feit dat ze zijn social media niet goed hebben weten door te lichten. Ze hadden überhaupt nooit een Ajax-supporter moeten aannemen.

   • Halper

    Het zijn maar Twitter berichten van een puber toen die tijd. Ik kan hem dat toch echt niet kwalijk nemen 5 jaar later. Hij was op dat moment gewoon in onwetendheid waardoor je stomme dingen doet. Ik vind het overdreven om hem daarvoor te ontslaan en vind dat ze dit hadden moeten laten overwaaien. Zodra hij wint voor PSV dan vergeten mensen al snel zijn twitter berichten van toen. Social media krijgt op deze wijze wel enorm veel invloed op je leven en dat maken wij er zelf na om hier met PSV mee te gaan. Als de berichten van hem op twitter vers waren of hij was toen volwassen (21+) dan had ik het nog wel begrepen, maar nou heeft PSV voor mij in ieder geval verkeerd gehandeld door alleen maar te denken uit eigen belang door met de makke schapen mee te gaan met gebrekkige kennis oftewel de meerderheid (geld) telt in plaats van de wijsheid met het juiste moreel.

    • Ranesh Vai

     Hij is niet daarvoor ontslagen. Hij is ontslagen om de onware situatie waarvan sprake bleek te zijn. Verder is het, zoals ik al zei te makkelijk om het onder het mom van ‘pubertijd’ af te doen als iets uit het verleden. Op je 17e ben je niet achterlijk oid. Daarnaast tellen overige factoren waar PSV zelf wellicht te weinig rekening mee heeft gehouden. Die factoren zijn deels aangesterkt door de manier waarop Kok met de situatie om ging door bijv. te liegen in dat excusesfilmpje.

 • Anti Skate

  JJ heeft aids in zijn poepgaatje, vieze gore kankerspierbundel

  • jeroen

   geef deze gast maar meteen een permaban.

   • Anti Skate

    Houd je kankerbek kankerjeroen!!!!!

   • Ranesh Vai

    Nu ben ik wel benieuwd naar wat hij precies zei….

  • Nexxje

   reported…. zal wel een “fake nep nieuw account” zijn. Zal wel een pubertje zijn. MAAR geef hem een 2e kans 😉

   • Anti Skate

    Ik neuk jullie allemaal de vader! Net als skate vroeger altijd anaal werd gepaald door zijn pa

 • james

  Slecht betoog. Alsof iedere puber zulke nare dingen zegt over zoals jij het noemt ‘andersoortige’ en ‘andere doelgroepen’. Ook jammer dat je op die manier refereert naar homo’s aangezien ik nog steeds gewoon dezelfde persoon ben. Ben geen andere doelgroep, ben ook geen andere soort.. Daarnaast denk ik dat het puber zijn ook geen vrijbrief mag zijn voor het plaatsen van zulke tweets. Een typische drogreden.

  Op het laatst zei je ook nog dat waarschijnlijk in ieders social media geschiedenis wel iets soortgelijks te vinden zou zijn en dat dan iedereen wel ontslagen zou kunnen worden, maar dat slaat natuurlijk ook nergens op. Blijkbaar bestaan zulke soortgelijke tweets niet bij de andere e-sporters, anders zou daar ook wel opgetreden zijn, zou het in ieder geval bekend zijn..

  • Anti Skate

   Wat een kankerlang verhaal

  • JJ

   Ik spreek niks goed. Hij zat fout. Dan kun je twee dingen doen. Hem dit altijd nadragen of hem kans geven zich te beteren. Ik geloof in tweede optie. Iemand altijd iets nadragen maakt de wereld zeker biet beter. En geloof me, als ze bij die andere gasten gaan zoeken vinden ze geboeg. Volg die kerels al jaren en heb geboeg meegemaakt. Maar laat duidelijk zijn, het is Tony’s eigen schuld. Niemand anders

   • Selin

    Helemaal met je eens JJ

 • Nexxje

  Als verkrachters , daders van zinloos geweld , fraudeurs ,hate crime daders enz. enz. enz. allemaal een tweede kans krijgen ( nml, ná hun gevangenisstraf / TBS ), dan kan een jongen die iets verkeerds heeft gezegd toch ook wel een tweede kans krijgen.

  Ik vind het een beetje ( heel erg ) hypocriet wat PSV hier doet ( zoals JJ ook al zegt ), máár de wereld draait nou eenmaal op / om geld.

  • JJ

   Ik zeg ook naar strafmaat. Heb het ober kleine criminaliteit.

   • Nexxje

    Ja, dat snapte ik 🙂 . Ik wilde alleen maar aangeven dat mensen die écht crimineel zijn ook een tweede kans krijgen, dus dan kunnen ze deze jongen toch ook wel een kans geven.

    • Ranesh Vai

     Het een heeft niets met het ander te maken. Overigens moet ik nog zien of een werkgever iemand met een dergelijk verleden zoals jij aangeeft een kans geeft.

   • bryanph

    Zeker gezien zijn leeftijd en dat hij aangeeft dat hij nu anders denkt is dit wel erg hard

   • LndaKa

    Gaan jullie nog wat doen met het nieuws rondom de Atari-console? Wat precies over bekend is, wie er achter zit (financieel en organisatorisch) en misschien wat gefilosofeer wat jullie graag zouden willen zien, wat het commercieel gezien het beste zou moeten doen, en wat jullie denken dat het daadwerkelijk gaat worden? Plus een oordeel over hoe het nieuws naar buiten gebracht wordt en wat jullie van de renders vinden?

    Tenminste, ik doe alsof dit allemaal in een item zou moeten zitten, maar het zijn vooral de vragen die ik heb over de console/het initiatief en jullie mening erover. Materiaal voor een leuk premium-discussie-item?

  • Michel

   Inderdaad, dergelijke mensen krijgen wel een ‘tweede’ kans, maar de potentiële werkgevers zijn onverbiddelijk. (Voetballers met e-sporters vergelijken is net als appels en peren vergelijken)
   PSV wil iemand van onbesproken gedrag, gezien het toch een uithangbord van de club is, dan kan je zo iemand gemakkelijk wegsturen, gezien er een flinke poel is om uit te vissen.

   Je slaat wel een beetje door in de laatste twee minuten.
   ADO kende vorig jaar eenzelfde soort ‘schandaal’.

   • Ranesh Vai

    Kluivert is nooit veroordeeld voor die verkrachting en daar is een reden voor. Dat dodelijke ongeluk was dood door schuld. Geen doodslag. En dat verhaal wordt ook ontzettend eenzijdig benaderd. Overigens een case die ook totaal niet vergelijkbaar is.

    • Michel

     Het ziet op de dubbele moraal die heerst in voetballand.

     • Ranesh Vai

      Leg eens uit? Hoezo dubbele moraal? Waarschijnlijk begrijp ik je verkeerd…

  • Ranesh Vai

   Onzinvergelijking. Je neemt een esporter aan voor de promotie. Zijn verleden maakt hem hiervoor ongeschikt. Het gaat niet om het gegeven dat wat hij gedaan minder erg is dan het plegen van een moord.

   • Nexxje

    Je neemt een esporter aan omdat hij wereldkampioen kan worden en dát is je promotie.

    Maar als ik je goed begrijp is Kluivert die iemand doodrijdt wél promotiemateriaal en een Suarez die tot 3 keer toe iemand de kop probeert af te bijten wél promotiemateriaal , maar iemand die in zn puberteit 10 keer kankerhomo zegt , dat gaat je te ver ???? Wat een hypocrisie.

    • Selin

     Jij begrijpt het… Godzijdank.

    • Ranesh Vai

     Nope. Het gaat om de vertegenwoordiging. Kok wordt wereldkampioen, niet PSV. PSV laat zijn naam gebruiken en wil dat natuurlijk alleen doen als het gebeurt door iemand waar ze achter kunnen staan. De prestatie is er aan van het betreffende individu.

 • Anti Skate

  JJ is een homofiel

 • Anti Skate

  Hij neukt met gespierde mannen

 • Anti Skate

  JJ is ook pedo

 • Anti Skate

  Pedo jj

 • Anti Skate

  En pedo skate

 • Anti Skate

  Homos

 • Anti Skate

  AfnajqhahBabqrjqnqrbarnafbrqnaf

 • Norbert van Olst

  leer process is okay….maar als je illegale dingen begint te zeggen (mensen pesten, bedreigen etc.), aanpakken die handel. hoe zorg je er voor dat dit stopt? door voorbeelden te geven aan de maatschappij, o.a. dit dus…iemand ontslaan. mensen bang maken dat alles gevolgen heeft! in amerika werkt het prima, een persoon een boete van paar miljoen geven die 1 liedje gedownload had en meteen stopten velen het met doen. sterker nog, kom maar op met wetten! dat alles vanaf de wet er is, illigaal is en achtervolgd kan worden! je mening uiten? natuurlijk kan dat….maar als je extreme dingen wilt bespreken, doe het dan met je vrienden….en niet midden op “straat” ….want zo kan je publieke twitter noemen in mijn ogen….als je het op straat zou roepen zou je ook opgepakt worden.

 • Tijl Van de Velde

  De moraal van het verhaal is, gebruik geen Facebook & Twitter, en denk twee keer na voor je iets zegt online. Eigen schuld, dikke bult.

  • NestreX

   En ook geen Disqus….
   Of iig niet onder je eigen naam 🙂

 • MichaelRos82

  Ik zie wat je bedoelt, maar “[…]hele leven mee geconfronteerd worden”. Is dat niet een beetje overdreven? Het is niet alsof die een strafblad heeft waarvan die nooit af komt, of nooit meer een baan kan krijgen. Hij krijgt gewoon niet exact wat ie wil. Well, welcome to the club.

  En waarom zou die geen goed voorbeeld meer kunnen zijn omdat ie nu niet zijn zin krijgt om voor PSV te spelen? Hij kan toch prima een goed voorbeeld zijn, zowel tijdens de rest van het verloop van zijn E-sports carriere als gewoon elke dag in het dagelijkse leven. Alsof die niet juist gebruik zou kunnen maken van wat er gebeurd is om juist *dat* te doen. Zal ie wel extra hard voor moeten werken nu ja, dat wel.

  Overigens wel eens met je observatie dat dure atleten met heel veel bullshit wegkomen waar voor de rest van ons gewone schmucks vaak gewoon bepaalde consequenties aan vastzitten.

 • Diej

  Dat het om Epsort voetbal gaat boeit me eigenlijk vrij weinig. Ik vind het stukje over dat jongeren en kinderen opgroeien met social media veel belangrijker.

  @GKJJ:disqus Ik denk dat velen er aan voorbij gaan dat je moet leren omgaan met social media. Jongeren krijgen hier heel weinig over mee. Het is aan oudes om je kind(eren) te leren hoe zij zich moeten gedragen. Dit geldt voor zowel online als offline. Ik denk dat het belangrijk is dat jongeren leren dat hoe zij zich gedragen in beide situaties gevolgen heeft en dat deze werelden allang niet meer gescheiden zijn.

  Ik zie op mijn werk, docent, maar al te vaak kinderen ‘de fout’ ingaan. Voor sommige is dit een wijze les, voor anderen niet. ik ben het met je eens dat mensen van fouten moeten mogen leren, het hele leven is immers een leerproces. Aan de andere kant snap ik ook dat door bepaalde uitspraken te doen sommige paden niet meer bewandeld kunnen worden.

  /grumpypantsmodusoff

  Al met al,… leuk item!

  • LndaKa

   Je zegt dat het je weinig boeit dat het om esports gaat. Maar dit is wel zeer relevant aan de case. JJ stelt dat het onterecht en zelfs hypocriet is dat PSV deze keus gemaakt heeft. Maar feit is dat ze niet veel anders konden.

   Maar als jij de social media van die kinderen door neemt, zie je dan echt soortgelijke dingen als die Tony gepost heeft? Ik geef ook huiswerkbegeleiding en bijles op mijn oude middelbare school en heb Onderwijswetenschappen gestudeerd en ook daarvoor vrijwillig op scholen voor de klas gestaan. Ik kan niet zeggen dat dergelijke tweets een norm zijn. Zeker niet in die mate.

   Voor een 17-jarige vind ik het verder redelijk opmerkelijk. Misschien dat het een trend is geweest destijds aangezien Brenet het ook deed? Geen idee. Maar hij maakte meer fouten, wat pr-technisch lastig te verdedigen was en uiteindelijk het commerciële idee dat achter PSV’s deelname aan de e-divisie ook zou raken.

   PSV is natuurlijk geen sociale instantie. Die tweede kans is niet relevant; Tony zou een pr-technische zwakte zijn waar hij juist aangenomen was om een kracht te zijn.

 • LndaKa

  Het is jammer voor Tony, maar dit is wel hoe het werkt. Ik weet weinig van voetbal af, maar het is duidelijk dat er emotie speelt en dat je dus per definitie rekening moet houden met die emotie in je beleid. Als ik op social media kijk, en hier in de comments lees hoe mensen die (waarschijnlijk) supporter zijn erover denken, is het duidelijk dat er twee kampen waren rondom het gegeven dat Tony waarschijnlijk een Ajax-supporter was. Dus daar viel nog mee om te gaan, en zeker wanneer hij zich goed zou presenteren en zou winnen, zou dit wel loslopen.

  Echter, als PSV zichzelf ziet als een organisatie waarin men ethisch gedrag hoog in het vaandel heeft staan, dan wordt het lastig om iemand met de tweets zoals deze aan Tony vastzitten, in stand te houden bij de club. Vervolgens komen de mensen die tegen Tony zijn extra in opstand, en dus wordt die situatie onhoudbaar. En al helemaal wanneer de tegenargumenten voorbij het emotionele kunnen reiken en kunnen praten over het liegen in dat volledige excuses-filmpje waarin hij stelt supporter te zijn van Inter en in Nederland geen club heeft en daarnaast de onwaarheden rondom zijn achtergrond bij het tekenen van het contract. Daarnaast, komt met dit alles ook het (weliswaar emotionele maar toch legitieme) argument op dat hij alleen maar voor PSV wil spelen voor het geld en dus niet alleen niets voelt voor de club, maar zelfs blijk gegeven heeft van een antipathie. Dat is natuurlijk wel lachen, een club waar je niets mee hebt of zelfs tegen bent, die je betaalt voor het uitvoeren van je hobby. Komt dat niet in de buurt van het maken van die club tot je ‘bitch’?

  Het verhaal over die tweede kans van JJ vind ik dan ook onterecht. Tony was in meerdere opzichten geen geschikte kandidaat en met alle ophef werd deze mate vergroot door zaken die hij zelf niet goed aangepakt heeft en bepaalde argumenten die als gevolg daarvan relevant werden.

  PSV had dit overigens ook moeten inzien en de betrokken mensen zouden bij zichzelf eens te raad moeten gaan over hoe ze dit precies fout hebben kunnen doen. Ik snap dat ze gewoon een winnen de speler wilden hebben. Maar ze waren vooraf al de nadelen aan het ‘patchen’. Soms loont het om opportunistisch te zijn. Maar bij iets als de e-divisie is dit niet nodig. Vreemd dat ze het risico genomen hebben.

 • Steez977

  Lastig voor de opkomende generatie, maar niets verkeerd mee dat er wat regels ivm etiquette, beleefdheid en respect worden ge-enforced. Want het gaat toch echt wel de verkeerde kant op. Jammer voor Tony maar hopelijk een voorbeeld voor anderen.

 • Selin

  Afschuwelijk wat voor maatschappij dit aan het worden is. Internet is erg verleidelijk en helemaal als je jong bent doe en zeg je dingen waar je later spijt van hebt. Ik vind dit gewoon kinderachtig en misselijkmakend en jammer dat we in Nederland hier weer in op gaan. Heel erg medelijden met die jongen. Walgelijk…

 • Foxnr1

  Diep van binnen zijn we toch allemaal voor Ajax?

  ?

 • WuttWutt

  Gewoon zeggen dat het rap lyrics waren en je in een cultureel experimentele straat rap fase zat.

 • Turfschipper

  Ik vind het wel terecht. Je bent verantwoordelijk voor ie eigen daden. Zat zijn, of een blowtje op hebben zijn geen excuus. Had er nog maar 1 gedraaid ipv je haat online te zetten tony kok. Wegwezen met zulke gasten!

  • ferrariking

   idd ander PSV E sport mag ook ontslagen worden !
   hij schelden in 2012 heel tijd over kk en hoeren!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord