Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Het bijzondere verhaal achter Remedy’s Max Payne-serie

09/04/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eerder deze week kondigden Rockstar en Remedy in eendrachtige samenwerking aan dat de eerste twee delen van Max Payne een remake kregen. Een full on triple A remake. Dit bericht werd op de redactie met gejuich beantwoord. Want Max Payne, wie kent hem niet? Wij in ieder geval. JJ voelde op dat moment meteen een pastoraal werkstyukje opkomen. Een stukje zendingsdrang zeg maar. Want de game rond de getormenteerde NYPD cop moet iedereen kennen. En dus ging hij op zoek naar de ontstaansgeschiedenis van de serie. Hoe is het allemaal begonnen? Waarom sloeg de game aan en waarom stopte de populariteit ook opeens weer? Wat was er zo speciaal aan Max Payne? Je gaat het allemaal zien en horen in JJ’s werkstukje over het bijzondere verhaal achter de Max Payne-franchise.

Het verhaal van Max Payne

Of je de game nu bij de start van franchise hebt gespeeld, terug in 2001 of dat je pas instapte bij de laatste editie die in 2012 uitkwam, wij denken dat veel gamers de serie wel kennen. En terecht. Want het deed in 2001 iets wat weinigen nog deden. De serie is vernoemd naar de hoofdpersoon, Max Payne. Hij is een undercover politiedetective uit New York, die geconfronteerd wordt met de moord op zijn vrouw en dochter. Gedaan door een zootje drugsverslaafden. Deze ontwikkeling doet wat hem. En daar begint de game. Het spel is ontwikkeld door de Finse ontwikkelaar Remedy Entertainment. Ook bekend van de Alan Wake serie. De eerste twee delen werden echt door hen gemaakt, deel 3 deed Rockstar zelf. Hoe kwam dit en hoe kwamen een stel Finnen op het idee om een game over een Amerikaanse agent te maken?

Waar is het allemaal begonnen?

JJ is voor jullie gedoken in de geschiedenis van de serie. Want zoals zo vaak kwam het ontstaan niet bepaald zonder slag of stoot tot stand. Hoe kwam Remedy bijvoorbeeld op het idee om de bullet mode in het spel te stoppen? En waren zijn de eerste of viel die eer The Matrix ten deel? JJ heeft het allemaal voor jullie uitgezocht. Je gaat het allemaal horen in deze spreekbeurt over het bijzondere verhaal achter Max Payne.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch