Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Het bijzondere ontwikkelingsproces van Cyberpunk 2077

27/11/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2013 maakte de gaming wereld voor het eerst kennis met Cyberpunk 2077, gebaseerd op de bekende en populaire pen & paper RPG. Zo’n zeven jaar later is het dan eindelijk zo ver, althans als de game niet niet weer uitgesteld wordt. Maar die kans is minimaal. Op 10 december vindt het moment plaats waarop menig gaming liefhebber (letterlijk) jaren op heeft gewacht. De release van CD Projekt Red hun nieuwste game: Cyberpunk 2077.

The Witcher 3: Wild Hunt

Na het finaliseren van de deal met Cyberpunk creator Mike Pondsmith en het bekend maken van de game werd het redelijk stilletjes rond Cyberpunk 2077. Zo werd er in 2013 wel een teaser trailer uitgebracht, maar bleef het tot aan 2015 behoorlijk stil. Wat was er aan de hand? En was 2013 wel het eerste moment waarop CD Projekt Red met de game naar buiten trad? Of lag dat eerder? Wat was de reden voor de stilte in de periode 2013-2016? Was dat alleen de proctor van de The Witcher 3: Wild Hunt? Een van de beste games van de afgelopen console generatie. Plus diens DLC Heart of Stone en Blood and Wine. JJ dook in de historie van het ontwikkelingsproces en kwam tot opmerkelijke vondsten.

Cyberpunk 2077: Een release vol uitstel

Na de lange stilte rond Cyberpunk 2077 werd er in december 2018 bekend gemaakt dat de game uit zou gaan komen op de PS4, Xbox One en PC. De game toonde na een lange tijd dus een teken van leven. En toen kwam op de E3 van 2019 eindelijk het moment. Gamers kregen voor het eerst te horen wanneer zij hun handen zouden kunnen krijgen op Cyberpunk. Maar zoals jullie weten zitten we ondertussen alweer in eind november en hij is er nog steeds niet. Meerdere keren werd het spel uitgesteld. Waardoor het een spel werd met een van de langste ontwikkelingstijden in de industrie. En vaak is dat geen goed teken. Waarom duurde het allemaal zo lang en wat voor gevolgen heeft dit voor de game gehad. JJ vertelt het je in deze video.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch