Menu Premium
Loading...

De generatiekloof bij Gamekings exposed: Quake vs Unreal

12/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De jongeren onder ons zullen het misschien niet weten, maar ooit was Call of Duty niet de koning van de First-Person Shooters. Laat staan Fortnite of Battlefield of Apex Legends. Deze titel lag bij Quake en Unreal. Aangezien id Software, de maker van Quake, dik een week 30 jaar oud was geworden, leek het JJ leuk om terug te blikken op de originele titanenstrijd der fps’en: Quake vs Unreal. Samen met Daan. Ware het niet dat deze vrolijke Muidenaar nooit Quake en Unreal had gespeeld. Toen was ie het zindelijk. En toen Unreal Tournament en Quake Arena de weg voor de toekomstige fps-games plaveide, was de man zeven. In een keer was de generatiekloof duidelijk. Maar daar legde JJ zich niet bij neer.

ID Software: De (oude) koningen der First-Person Shooters

Als je een kijkje neemt naar de geschiedenis van id Software dan zal je zien dat zij een ontzettend belangrijke rol hebben gespeeld binnen de geschiedenis van gaming. De Dallas Mafia zoals hun bijnaam is, zijn de makers van first person shooter franchises zoals Doom, Wolfenstein en Quake. Drie franchises die je zou kunnen beschouwen als de voorvaderen van franchises als Call of Duty en Battlefield. Met deze franchises heeft id Software de basis voor het FPS genre gelegd. Elke hedendaagse shooter is in enige vorm schatplichtig aan deze developer.

Quake versus Unreal: Een competitieve terugblik

De Gamekings redactie bestaat uit vele verschillende leeftijdscategorieën. Zo hebben we de bijna bejaarde JJ, tegen over de jeugdige Daan. En de senior wil hem toch met zijn favo shooter uit die tijd (JJ behoorde tot het Unreal-kamp) Unreal Tournament laten spelen. Want hoewel dit geen titel is van ID Software, was dit wel de competitieve tegenstrever van Quake (Arena). Hoe zal dit Daan afgaan? Wat vindt hij van het tempo en basic wapens die je kunt gebruiken. De lege maps. De gameplay die puur op skills is gebaseerd? Niet op het level van je karakter of de juiste afstelling van je wapen. Krijgt hij dezelfde kick als JJ toen of is het allemaal too basic. Te simplistisch. Te puur gericht op competitie. Je komt er achter door op de play button te drukken.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch