Menu Premium
Loading...

Hermen Hulst over Killzone: Shadow Fall

21/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Neerlandsch trots was volop aanwezig tijdens de E3 dit jaar. Zo waren we vertegenwoordigd op gebied van indiegames, maar natuurlijk ook op de triple-A markt. Killzone: Shadow Fall heeft veel mensen nieuwsgierig gemaakt tijdens te presentatie van Sony. Boris heeft tussen de bedrijven door snel nog even Hermen Hulst over Killzone: Shadow Fall de spreekwoordelijke hemd van het lijf gevraagd voor hij vertrok.

Hermen Hulst is een van de oprichters van Guerrilla Games, voorheen Lost Boys Games. Voordat Hermen Hulst naar Guerrilla Games ging, heeft hij nog bij Ubisoft als marketing manager gefunctioneerd. Guerrilla Games is met de Killzone-serie en de fusie met Sony pas echt wereldwijd bekend geworden.

De eerste Killzone kwam uit voor de PlayStation 2 in 2004. In de Killzone-serie vecht je tegen de Helghast. Helghast komen van de planeet Helghan, een planeet met barre omstandigheden waar de lucht niet bepaald schoon te noemen is en de verbannen aanhangers van Helghast vrijwel allemaal zijn overleden. Een aantal overlevenden begonnen een kolonie die later dus bekend werd als de Helghast. Deze kolonie zoekt wraak, omdat ze verbannen zijn van planeet Vektra en willen deze veroveren.

Killzone 2 kwam uit voor de PlayStation 3 in 2009 en werd een megahit. Zo’n 130 programmeurs, grafisch ontwerpers en artiesten hebben gewerkt aan deze titel. Dit multimediaproject had een groter budget dan welk ander project in Nederland ooit. Dit zou gaan om een bedrag van ongeveer 60 miljoen euro.

Nu, vier jaar later en een nieuwe generatie consoles, komt Killzone: Shadow Fall uit voor de PlayStation 4. Van deze titel wordt ontzettend veel verwacht, maar als we de beelden mogen geloven gaan ze deze verwachtingen zeker waarmaken.

Hermen Hulst over Killzone: Shadow Fall

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch