Menu Premium
Loading...

Helldivers 2 Review: Kopen, budgetbak of slopen?

14/02/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

We wisten dat het zou gaan gebeuren. Jim Ryan wilde full on GaaS gaan, en dus gaan we GaaS. In samenwerking met Sony Computer Entertainment produceerde Arrowhead Game Studios de game Helldivers 2. Het werd de eerste game die PlayStation tegelijk releasete op de PS5 en PC. De top down shooter wordt gezien als een Starship Troopers clone, een film die vooral Koos erg aan het hart gaat. Is het gelukt die insteek ook in een wrede GaaS-game om te zetten? Dit is de Helldivers 2 review.

Helldivers 2 review: Is coöp een goede toevoeging aan een GaaS-game?

In deze coöp-shooter kun je samen met maximaal drie vrienden een buitenaardse plaag aan gore spinachtige wezens bestrijden. Zij bedreigen het voortbestaan van jouw thuisplaneet. Helldivers bezoeken geen planeten zonder goede back-up, maar jij bepaalt hoe en wanneer je daar een beroep op doet. Niet alleen beschik je over een reeks dikke wapens en een aanpasbare uitrusting, maar het is ook mogelijk om een flinke dosis strategisch vernuft in te zetten tijdens het spelen. Je hoeft niet per se in coöp te spelen, je kan Helldivers 2 ook alleen spelen, maar je moet dan nog steeds wel verbonden zijn met het internet.

Veel innovatie of te duur?

JJ en Koos staan normaal gesproken als eerste in de rij voor shooter-games, dat moge inmiddels wel duidelijk zijn. Beiden waren vooraf heel erg benieuwd naar de aanpak van de game qua graphics, gameplay en vooral performance, want het spel is immers tegelijk gereleased op de PS5 en PC. Ook geven JJ en Koos hun mening over de prijs/kwaliteitsverhouding van het spel. Je moet tenslotte 40 piek betalen om het spel te spelen terwijl er ook een Battle Pass en microtransacties in zitten. En last but not least, het betreft hier een GaaS-game en die moet lang leuk blijven. Is dat hier ook het geval?

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch