Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Hebben de media en de industrie zelf schuld aan toxic console wars?

01/03/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Console Wars zijn van alle tijden. Al vanaf de NES, Amiga en Commodore kibbelen de fans onderling al met elkaar. Het is doorgaans vliegen afvangen, trollen en plaagstootjes uitdelen als een game op een bepaald platform tegenviel. Dan worden de fans daarvan even gedist. Over het algemeen behoorlijk onschuldige stuff. Misschien wat vermoeiend als je er niks mee op hebt, maar kwaadaardig was het nooit. Sinds de perikelen rond de mogelijke aankoop van Activision/Blizzard door Microsoft en alle onderzoeken die momenteel gaande zijn, is de ‘strijd’ tussen de Ponies en de Xbots echter opeens een stuk heftiger geworden. Waarbij de grenzen van het fatsoen regelmatig zwaar overschreden worden. Wat is er aan de hand? Waarom polariseert de huidige juridische strijd tussen Sony en Microsoft zo? Hebben de publishers zelf hier ook schuld aan en wat is de rol van de media? Vier man hebben achter de desk plaatsgenomen en discussiĆ«ren over deze materie.

Juichen als iemand dood gaat heeft niks met de console wars te maken

Dat je een stekelige post plaats als een game van jouw favo platform extreem goed uitpakt terwijl de concurrentie juist net een gedrocht heeft gelanceerd, dat begrijpen we wel. Moet je tegen kunnen. Maar dat je blij gaat lopen zijn als de zoon van de ceo van Microsoft overlijdt, is way to much. En dat zijn dan trollen. Wat als een gerespecteerd journalist roept dat de fans van Xbox het laagste van het laagst zijn? Wat als de communication manager van een uitgever een meme post om het gedrag van Sony te bespotten. Kan dat nog door de beugel of gooi je zo olie op het vuur?

Kun je als medewerker van een publisher een spottende meme online zetten?

Waarom is de haat jegens tussen de Ponies en Xbots zo groot? Wat is de impact van de aankoop op de gamers? Waar komen die emoties vandaan? Gaat dit verder dan een beetje trollen en hebben we het ergste inmiddels wel gezien? Of kan het in de toekomst nog een stapje verder gaan? De antwoorden zie en hoor je zodra je op de Play button hebt gedrukt.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch