Menu Premium
Loading...

Hands-On met XCOM Enemy Unknown

01/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het legendarische UFO Enemy Unknown krijgt waarschijnlijk eindelijk een remake die zijn naam eer aan doet in XCOM Enemy Unknown.

XCOM Enemy Unknown, niet te verwarren met XCOM de shooter, is een strategy/action/role-playing game waarin de aarde onder vuur wordt genomen door buitenaardse wezens. Als commandant van het XCOM Project is het aan jou om dit elite team van militairen optimaal in te zetten om de wereld te beschermen.

Tussen de turn-based battles door is het belangrijk om je units en wapens te upgraden in de XCOM headquarters. Hierdoor is het wel extra vervelend als je volledig geüpgradede unit sneuvelt, aangezien je hem dan helemaal kwijt bent en je een nieuwe rekruut vanaf level 1 moet opbouwen.  Een hardcore old skool game dus die de fans van de UFO Enemy Unknown waarschijnlijk niet zal tegenvallen.

Firaxis Games ontwikkelt de game al sinds 2008 en heeft hun project dus lang geheim weten te houden, aangezien we pas sinds januari weten dat de game bestaat. Sindsdien zijn de meeste journalisten laaiend enthousiast. Zo erg zelfs dat XCOM Enemy Unknown op de E3 met 20 awards naar huis ging! Ze wonnen onder andere de Game Critics Award for Best Strategy Game en Best PC Game. Al moet er wel gezegd worden dat ze op de Gamescom geen enkele prijs in ontvangst sleepten. Games als Dishonored sleepten de Gamescomequivalenten van XCOMs E3 prijzen mee naar huis.  Gelukkig hoeven we niet meer heel lang te wachten, omdat we op 12 oktober de game al in huis kunnen halen.

XCOM Enemy Unknown zal zowel verschijnen op de PC als op de Playstation 3 en Xbox 360. Alle versies van de game zullen dezelfde content hebben, al wil je de game misschien toch liever op de PC spelen omdat deze een speciaal voor de muis gemaakte UI zal bevatten en je de mogelijkheid hebt om te kunnen modden.

Simon en Boris gingen Hands-On met XCOM Enemy Unknown en vertellen je alles over deze remake van UFO Enemy Unknown.

Hands-On met XCOM Enemy Unknown

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch