Menu Premium
Loading...

[HWW] Hands-on met de Wacom Intuos5 Touch M

29/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vormgevers, tekenaars en andere grafische artiesten verzamel je! Pen- en muiskunstenaars Jelle en Vasco hebben de nieuwe tekentablet van Wacom getest en rapporteren hun bevindingen in deze hands-on met de Wacom Intuos5 Touch M!

We hebben laatst natuurlijk al de Wacom Cintiq 24HD besproken in een HWW met Vasco en Steven, waarin Steven eerst moeite moest doen om Vasco achter de Cintiq weg te krijgen en Vasco vervolgens zijn awesomenesskwijl probeert binnen te houden tijdens de review. Laten we eerlijk zijn: de Wacom Cintiq 24HD is heer en meester op het gebied van tekentablets.

Vanzelfsprekend kan niet iedereen het zich veroorloven om zo’n dure Cintiq van bijna 3000 euro aan te schaffen, dus ga je als geïnteresseerde toch al snel naar andere mogelijkheden kijken zoals de goedkope Wacom Bamboo van zo’n 50 euro. Ook beginnende grafische artiesten of tekenaars die zich wel een Cintiq kunnen veroorloven, kunnen volgens Vasco beter de wereld van tekentablets instappen met een – hoe kan het ook anders – instapmodel.

In deze hands-on met de Wacom Intuos5 Touch M bespreken Vasco en Jelle de volgende stap: de opvolger van de populaire Wacom Intuos4. Wat nieuw is in deze editie van de tekentablet, is het aantal gevoelige drukpunten. Het aantal is met deze nieuwe Intuos5 verdubbeld ten opzichte van zijn voorganger. Daarnaast is er ook een full touch model, waarmee je de tablet ook kan integreren in je normale workflow door het te gebruiken als Apples Magic Trackpad. De vele aanpasbare knoppen en de draaischijf aan de zijkant kunnen daar ook een rol in spelen. Vasco heeft één van de knoppen bijvoorbeeld gebind naar de historyfunctie in Photoshop. Wat Jelle een echt pluspunt vindt, is dat de Wacom Intuos5M ook verkrijgbaar is met een wireless set. Met een batterijduur van ruim 9 uur voordat hij weer opgeladen moet worden, gaat hij draadloos zeker een volledige werkdag mee.

Kortom, check snel deze hands-on met de Wacom Intuos5 Touch M van Jelle en Vasco en laat vooral in de comments weten wat jij van dit model vindt.Hands-on met de Wacom Intuos5 Touch M

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch