Menu Premium
Loading...

Hands-on met de Raumfeld One

10/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jawohl! Willkommen! In dieser Ausgabe von Hardware Mittwoch diskuti- gaan hardwareguru’s Nino en Steven hands-on met de Raumfeld One. De netwerkspeaker is duur, slick vormgegeven en is alleen verkrijgbaar via een webshop uit het oostelijke Deutschland. Na al het audiogeweld met de Sonos SUB uit de afgelopen Versus met Dennis van Flabber, doet deze kleinere speaker het ook in de prijs wat rustiger aan.

De audio-fabrikant Raumfeld heeft naam gemaakt met de toegang tot haar producten in het gebruik. Alle boxen, speakersets, subs en al het ander audiotechnisch geweld is namelijk samen te gebruiken en te verbinden. Het is de bedoeling dat jij als klant dan alles via streaming met elkaar linkt zodat je – als je dat wil en opzet – overal in jouw huis al je muziek tot je beschikking hebt. De Berlijnse audio-gigant Teufel zag wat het in 2008 opgerichte Raumfeld aan het presteren was met draadloze techniek en gooide een zak geld naar de oprichters om het onder haar naam te krijgen. Teufel zelf staat bekend om haar dure – maar krachtige – home cinema speakers, grote stereo’s en andere hi-fi. Maar bovenal staat het bedrijf bekend om haar prijs, kwaliteit en exclusiviteit. Teufel verkoopt namelijk alleen haar spullen via de eigen webshop. De geluidsinstallaties van Raumfeld horen nu ook bij dat assortiment, waardoor de kwaliteit voor jou als klant vertrouwd is door het stempel van Teufel. Aan de andere kant hebben de Duitsers nu wel het alleenrecht op de verkoop van deze professionele thuissystemen.

Steven en Nino bespreken de Raumfeld One die voorzien is van het nieuwe ‘Raumfeld By Teufel’ logo op de voorkant. De compacte Raumfeld One smart speaker wordt in de markt gezet als ideale ‘Raumfeldstarter’ die an sich te gebruiken is of als uitbreiding op de andere onderdelen van de thuissets. De One komt met een controller die ook de andere geluidssystemen kan besturen, maar wat vernieuwend is aan deze speaker is haar ondersteuning voor Android. Vanaf je telefoon is jouw gehele Raumfeldsysteem met de Raumfeld One namelijk te besturen vanaf je smartphone. Je kunt niet alleen muziek afspelen vanuit de library op de telefoon, maar ook vanaf jouw server of andere devices. Fans van iOS kunnen ook een app downloaden, maar hebben al deze functionaliteit niet. Check de hands-on met de Raumfeld One voor het verdict! Jawohl! Hands-on met de Raumfeld One

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch