Menu Premium
Loading...

Hands-on met de Kingston Wi-Drive

17/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wi-Drive when you can take the train? HAHA. Nu we deze, door Nino bedachte, slechte grap vast gemaakt hebben, is het tijd voor het echte werk op Hardware Woensdag. Nino en Steven zetten hun serieuze gezichten op en gaan hands-on met de Kingston Wi-Drive.

Daar is hij dan. Het mysterieuze, zwarte apparaat waar Steven stiekem al mee teasede tijdens Case of the Mondays: de Kingston Wi-Drive. Als je na de gadget kort gezien te hebben dacht dat het een telefoon was, is dat je vergeven. Het is namelijk de bedoeling dat deze Wi-Fi harde schijf ongeveer eenzelfde vorm als een smartphone heeft, omdat het apparaat net zo gemakkelijk in jouw (andere) zak moet passen.
De Kingston Wi-Drive is namelijk de spirituele opvolger van de MicroSD die je vroeger in jouw Nokia propte. Het is een draagbare hard disk verkrijgbaar in 16, 32 en 64 GB uitvoeringen. Via een kabeltje sleep je gemakkelijk alle mediabestanden van jouw Windows PC, Mac of Linuxsysteem naar de kleine SSD. Door middel van een onderlinge Wi-Fi verbinding die je kunt beveilingen met een WPA-sleutel, kun je dan onderweg al jouw films en muziekbestanden naar je telefoon of tablet streamen. Als je met een groep mensen reist: geen nood. De Wi-Drive ondersteunt tot drie streamverbindingen tegelijk. Waarom dit apparaat geen bluetooth gebruikt, leggen Steven en Nino jou uit in de hands-on met de Kingston Wi-Drive.

Er is echter een nadeel: het slepen van bestanden op de mini harde schijf en het streamen naar jouw apparaten gaat vlekkeloos, maar het afspelen kent de restricties van jouw platform. Androidliefhebbers hebben dus niets te vrezen, maar iOS-gebruikers zitten vast aan de formaten MP3 voor muziek en MP4 voor video’s. Als echte Applekenners hebben Steven en Nino daar natuurlijk wat over te zeggen. Of er een workaround is en of er in de toekomst een gemakkelijke oplossing komt, check je in deze hands-on met de Kingston Wi-Drive. Hands-on met de Kingston Wi-Drive

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch