Menu Premium
Loading...

Hands-on met Apple TV

19/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hij ligt al een hele tijd op een plank in Steven zijn kast stof te vergaren: de nieuwste versie van de Apple TV, gloednieuw in het doosje. Maar waarom? Met al het recente nieuws rondom deze kleine doos van hardwaregigant Apple, waaronder een mogelijke jailbreak, is de tijd dan nu eindelijk aangebroken voor een hands-on met Apple TV.

Als je enigszins van plan bent een Apple TV te kopen, omdat je bijvoorbeeld graag jouw iTunes wilt openen op de televisie in de woonkamer, is de eerste stap die je neemt hoogstwaarschijnlijk Google. Via de populairste searchengine zoek je winkel of webshop die het kastje het goedkoopst aanbiedt of als je een echte hardwaregeek bent, heb je wel eigen adresje. Wat je hoe dan ook opvalt bij welke van deze mogelijkheden dan ook: de vorige versie van de Apple TV is overal duurder dan deze nieuwe kleine box. Nu denk je misschien: dat is toch niet zo vreemd? Misschien is het materiaal wel goedkoper? Het interessante is dus dat dit niet het geval is en dat deze versie zelfs meer features heeft. Het enigste dat de nieuwste Apple TV niet heeft wat een eerdere uitgave wel had, is de mogelijkheid het te jailbreaken om er eigen apps of andere onofficiĆ«le bestanden en programma’s op te zetten.

Steven en Nino staan in deze hands-on met Apple TV uitgebreid stil bij de voorlopig onkraakbare beveiliging van het kastje en komen met vragen en workarounds. Is Apple alleen uit op geld via aankopen van films en muziek via iTunes en laten ze daarom bijvoorbeeld geen ftp-clients toe? Hoe werken apps als QVIVO die we gister bespraken op dit gesloten systeem? En wat is de toekomst van Apple TV nu diensten als Hulu en Netflix – zeker in Amerika – steeds populairder worden onder de massa? Hands-on met Apple TV

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch