Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Halo retrospective: de game franchise die Xbox heeft gevormd?

07/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens de X-week kan het natuurlijk niet zo zijn dat Halo compleet genegeerd wordt. Morgen verschijnt er ook nog een review van Reach op de PC. Koos en JJ (de Halo-liefhebbers van de redactie) gaan in dit item echter terugblikken op de impact die de franchise gehad heeft. Niet alleen op het merk Xbox, maar op games in het algemeen.

Het begin

Het begon allemaal met Combat Evolved. Op 15 november 2001 werd de game in Amerika gereleased. Dit gebeurde op de Xbox, de allereerste. Later zou de game ook nog uitkomen op de Xbox 360 en op PC. Bungie besloot vervolgens de lijn door te trekken door drie jaar later (2004) met Halo 2 te komen. Wederom voor de Xbox. Dit waren de enige games die voor de eerste Xbox uitkwamen, maar het waren wel games die Xbox op de kaart wisten te zetten. De hoogtijdagen vonden echter plaatst op de Xbox 360, tussen september 2007 en november 2012.

Het succes van Halo op de Xbox 360

Maar liefs zeven games van de franchise werden uitgebracht op deze console. 3, de opvolger van 2, was de eerste game (september 2007), waarna Halo Wars (februari 2009, eerst game die niet werd ontwikkeld door Bungie maar door Ensemble Studios), Halo 3: ODST (september 2009), Reach (september 2010), Combat Evolved Anniversary (november 2011), Halo 4 (november 2012) en tot slot Halo: Spartan Assault (juli 2013) volgden.

Op de Xbox One kwamen vervolgens nog games uit als Halo 5: Guardians (27 oktober 2015) en nog een paar andere titels, maar zeker niet zo noemenswaardig en succesvol als de games op de Xbox 360 en Xbox. Het is ook wel veilig om te stellen dat het succes van de Xbox 360 voor een groot deel komt door deze franchise. Infinite, de volgende game, gaat natuurlijk de launch game zijn van de next-gen console van Xbox. Ze zullen daar hopen dat de franchise op deze console net zo’n grote impact zal hebben als op de Xbox en Xbox 360.

Deze video is mede mogelijk gemaakt door gcorelabs.com

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch