Menu Premium
Loading...

Guild Wars 2 Review

12/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Veel fans hebben jaren moeten wachten, maar op 28 augustus was het zo ver: Guild Wars 2 werd gereleased. Wat deze titel (deels) zo populair maakt, is dat je geen maandelijkse kosten hoeft te betalen. De vraag is dan natuurlijk of je dat aan de game af kunt zien of niet. Steven en Nino geven je het antwoord in deze Guild Wars 2 Review.

In 2007 was de titel al aangekondigd. Toch duurde het nog vijf jaar voordat Guild Wars 2 eindelijk het daglicht zag. Maar daar krijgen we ook wat voor terug. Zo heeft Guild Wars 2 de traditionele quests losgelaten en moet je nu levelen door middel van een dynamic event systeem. Dit houdt in dat je geen opdrachten meer hoeft op te halen in steden om vervolgens naar buiten te gaan en de quests te voltooien, en tenslotte terug te keren om de opbrengst in te leveren. Nee, met het dynamic event systeem krijg je deze opdrachten op je pad, terwijl je de wereld aan het verkennen bent. Daarnaast hoef je als de voltooide quest niet in te leveren, maar krijg je automatisch de rewards zodra je de quest voltooid hebt. Lekker makkelijk dus.

Waar in de eerste Guild Wars de level cap nog 20 was, is in Guild Wars 2 de cap flink omhoog geschroefd naar 80. Het bijzondere is dan wel dat je ongeveer even lang over ieder level doet. Dus het kost je geen drie weken om van level 78 naar 79 te gaan. Nee, je bent gemiddeld één uur per level bezig.

Daarnaast legt Guild Wars 2 meer de nadruk op het verhaal. Je kunt zelf kiezen wat jouw verhaallijn gaat worden in de character creation, maar het is uiteindelijk bij iedereen de taak om Zhaitan neer te halen. Dit is één van de vijf ontwaakte Elder Dragons, die Tyria terroriseert sinds hij is ontwaakt.

Of Zhaitan en alle vernieuwingen een beetje indruk konden maken op Steven en Nino, hoor je in deze Guild Wars 2 Review.

Ontwikkelaar: ArenaNet
Uitgever: NCsoft
Platform: PC

Guild Wars 2 Review

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch