Menu Premium
Loading...

Grid Preview: Kan de reboot tippen aan het waanzinnige origineel?

18/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor JJ is Grid uit 2008 de fijnste racegame die hij ooit heeft gespeeld. Het bood hem de perfecte mix tussen fun en realisme. Toen er dus de mogelijkheid bestond om een preview-build van de game te checken, leek dit de perfecte job voor JJ… Ware het niet dat de sessie in Arnhem plaatsvond. Waar Koos woont. Ook een racegame-fan. En dus ging hij. Waar JJ wel een traantje om heeft gelaten.

JJ heeft niet de skills van Max Verstappen

Grid bood een perfecte mix van fun en realisme.  Games als Assetto Corsa en Gran Turismo zijn waanzinnig, maar het zijn wel meer simulaties. Je zit bijna het echte racen na te doen. Spellen als Need for Speed en BurnOut staan weer aan de andere kant van het spectrum. Het is 100% fun, maar echt racen hoef je bijna niet meer. En veel gamers, waaronder JJ, zoeken iets anders. Ze willen niet de skills van Max Verstappen hoeven te bezitten om een succesje in een game te kunnen behalen. Maar om nu alleen maar een beetje dom gas te geven en de rem nooit te hoeven gebruiken, dat gaat deze groep ook weer te ver. Grid was voor hen een ware uitkomst.

Kent de nieuwe Grid weer die waanzinnige balans?

Hoe staat het nu met Grid, wat een reboot moet zijn van de oude Grid? Koos ging in zijn hometown achter een dikke setup zitten en scheurde twee uur lang over een flink aantal tracks van Grid heen. Was de balans nog steeds zo sterk? Zat de waanzinnige AI uit 2008 nog steeds in het spel (inclusief wat tweaks)? En zorgde het zogenaamde ‘rubberbanding’ er nog steeds voor dat het veld niet te veel uit elkaar werd gerekt waardoor de races in Grid tot het bittere einde spannend bleven? Koos gaat het een zwaar zenuwachtige JJ en jullie allemaal vertellen in deze preview van Grid.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch