Menu Premium
Loading...

GK Journaal: ‘Xbox is na aankoop van Bethesda nog niet uitgewinkeld’

24/09/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De mokerslag die Microsoft eerder deze week aan de concurrentie uitdeelde met de ‘plotselinge’ aankoop van Zenimax/Bethesda, dreunt nog steeds na. Hoe je het ook wendt of keert en hoe je er als fanboy of -girl ook in staat, het is echt wel een dingetje. Het Xbox platform en de Game Pass hebben er met Bethesda opeens een enorme bak sterke content bij. En dat merk je nu al in de hype rond de consoles van Microsoft. De vraag is nu hoe de deal uitpakt, hoe de aankoop uitgewerkt wordt inzake platform exclusives en of Microsoft inmiddels helemaal uitgekocht is? JJ heeft op al die vragen een antwoord. Het worden in ieder geval echt spectaculaire tijden…

Worden de singleplayer games Bethesda Xbox exclusive?

De afgelopen paar jaar heeft Microsoft nogal wat verschillende types Xboxen op de markt gebracht. Zo had je al de Xbox One, de Xbox One X en de Xbox One S. En daar komen nu dus ook de Xbox Series X en de Xbox Series S bij. Raak je al een beetje verward? Voor de hardcore gamer zal er vast geen probleem zijn om de consoles te differentiëren, maar voor de meer casual gamer is dit wel een probleem. Dit blijkt maar uit de verkoopcijfers van de Xbox One X. Deze lijken ontzettend (met een hoofdletter O) te zijn gestegen vergeleken met eerdere verkoopcijfers. Leuk voor de Xbox One X, maar natuurlijk niet wat Microsoft voor ogen had. JJ praat over deze kwestie.

Mediatonic produceerde 130 ‘flops’ voor Fall Guys

De kans dat je als development studio een grote hit weet neer te zetten is niet bepaald groot. Er worden meer flops gemaakt dan hits. Veel meer flops. Mediatonic, de makers achter megaklapper Fall Guys weten dit als geen ander. JJ doet uit de doeken hoe de studio er voorstond toen Fall Guys nog niet gemaakt was.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch