Menu Premium
Loading...

GK Journaal: Rockstar heeft er een nieuwe studio met bekende gezichten bij

13/10/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is nieuws over Rockstar. Nee, niet dat GTA VI is aangekondigd of gelekt, maar dat ze een aanschaf hebben gedaan. Een ‘Microsoftje’ zeg maar. Rockstar heeft namelijk de studio Ruffian Games overgenomen. En dat zijn geen totale vreemdelingen. Er zitten veel ex-Rockstar medewerkers bij. JJ vertelt je in deze editie van het GK Journaal waarom Rockstar de aankoop heeft gedaan en wat de bedoeling (mogelijk) gaat zijn. Mogelijk, want je kent Rockstar. Die zeggen nooit zo veel… Gelukkig dan dat het GK Journaal enige duiding geeft.

Wat gaat Rockstar met de nieuwe studio doen?

Nieuws is er ook over het proces tussen Epic en Apple. Epic wil dat hun games op apparaten met IOS gewoon via de Epic Store gekocht kunnen worden en dat Apple geen 30% van de inkomsten eist. De rechtbank heeft nu wat statements gemaakt nadat men de formulieren van beide partijen had gezien en die statement kunnen nogal grote gevolgen hebben voor Sony, Nintendo en Microsoft. Hoe dat exact zit, legt JJ uit in deze video. Ook gaat hij in op een cryptische tweet van Remedy. Wat zitten ze daar nu toch te teasen? Zou het waar zijn.

Nintendo heeft het niet op bloot

Dit keer is er ook ruimte voor wat funny nieuws. Dat mag wel in deze af en toe deprimerende tijden. Zo heeft Nintendo de TikTok influencer Pokeprincxxs een rechtszaak aan haar string gedaan omdat ze video’s maakte met Pokemon materiaal er in. Nu ga je zeggen ‘dat doen er wel meer’, en dat klopt. Maar zij deed het ook op een ander platform en dat was voor Nintendo de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Daarnaast pakte de makers van Fall Guys ook bijzonder grappig uit. Dit en nog wat andere klein nieuws kun je allemaal bekijken en beluisteren in het GK Journaal van dinsdag 13 oktober.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch