Menu Premium
Loading...

GK Journaal over PlayStation’s PC launcher & FIFA 23 kost €0.06

18/08/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Leuk dat je kijkt naar het GK Journaal van donderdag 18 augustus 2022. Vandaag hebben we nieuws over PlayStation’s PC launcher, Activision / Blizzard wordt beschuldigd van plagiaat, Death Stranding komt mogelijk naar PC Game Pass en FIFA 23 kost minder dan een euro.

Mazzelaars pikken FIFA 23 voor een prikkie op

We beginnen uiteraard bij het goede nieuws. EA heeft namelijk een foutje gemaakt in de Epic Games Store waar menig gamer uit India voor in z’n handjes kan wrijven. Wat is er nu aan de hand? EA heeft per ongeluk FIFA 23 gelist voor zo’n 4,8 rupees, wat omgerekend neerkomt op zo’n $0,06. EA steekt de hand in eigen boezem en belooft iedereen die de game besteld heeft voor dit belachelijk lage bedrag ook de game daadwerkelijk zal gaan krijgen.

De PlayStation Launcher komt naar PC

De geruchten hingen al een tijdje in de lucht maar na wat meer data mining in Spider-Man Remastered voor de PC, lijkt er toch een PlayStation PC launcher te komen. Dit lijkt de nachtmerrie voor elke PC gamer, maar dat hoeft niet zo te zijn! Er lijkt namelijk ingebakken cross-play functionaliteit te komen en misschien nog wel belangrijker, cross-buy! Hiermee lijkt PlayStation zich te begeven op het Xbox Play Anywhere concept. Altijd mooi om een game maar één keer te hoeven aanschaffen natuurlijk!

Call of Duty lijkt zich schuldig te maken aan plagiaat

Hoeveel slecht nieuws kan Activision Blizzard nog verdragen vraag je je af. Deze week werd Call of Duty beticht van plagiaat. En dat is zeker niet de eerste keer! Dit keer zouden ze een skin uit de game Deadrop (bekend van o.a. Dr. Disrespect) hebben ‘gejat’. Saillant detail is dat het Deadrop design van oud-Infinity Ward medewerker Robert Bowling is.

Zoals we al zeiden is dit zeker niet de eerste keer dat Activision Blizzard beschuldigd wordt van plagiaat. Slechts een paar weken geleden moest COD Vanguard nog zijn excuses maken voor de Samoyed skin die gestolen zou zijn van de onderstaande graphical artist.

Komt Death Stranding naar PC Game Pass?

Last but not least lijken PC Game Pass eigenaren zich klaar te gaan mogen maken voor Death Stranding. Het officiele Twitter account deelde deze week de onderstaande cryptische tweet. Gamers doorzagen uiteraard direct dat het hier om Death Stranding ging en legden screenshots van de game over de nieuwe profielfoto van PC Game Pass om het te bewijzen. Opmerkelijk is wel dat Death Stranding, ondanks dat het op de PC wordt uitgegeven door 505 Games, het een IP is van Sony Interactive Entertainment.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch