Menu Premium
Loading...

GK Journaal: ‘Meer dan 25 nieuwe PS5 games in ontwikkeling, helft nieuwe IP’

13/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zelfs op Hemelvaartsdag maken we bij Gamekings gewoon content. 365 days a year baby. En dus serveren we vandaag alle gaming nieuws- en geruchten aan je. Met liefde. JJ heeft een behoorlijke lijst met nieuwtjes voor je heeft in dit GK Journaal. Want de gamesindustrie staag niet stil. Allereerst is het gerucht dat er 25 nieuwe games voor de PS5 in ontwikkeling zijn, waarvan ongeveer de helft helemaal nieuwe IP’s gaan zijn. Daarnaast zegt een Koreaan dat Apple een Switch-like console wil maken en is er nieuws vanuit het kamp van Gearbox die je kent als de makers van Borderlands.

PS5 games zijn in ontwikkeling

De geruchten over nieuwe PS5 games doen al een tijdje de ronde. En die geruchten zijn nu omgezet naar waarheid door Sony’s eigen Hermen Hulst. De Nederlander is de baas van Sony World Wilde Studio’s en heeft in een interview met Wired gezegd dat er 25 nieuwe games in ontwikkeling zijn voor de console. En zeker de helft daarvan zijn ook nog eens compleet nieuwe IP’s. 25 nieuwe titels voor je PS5 dus, want of ze nu voor de PS4 of PS5 uitkomen, dankzij backwards compatibility is het mogelijk om alles te spelen. Welke 25 games er momenteel in ontwikkeling zijn, houdt Hermen vooralsnog geheim, maar er is in ieder geval iets positiefs op te maken rondom de PS5 games. En dat is ook wat waard.

Apple komt met haar eigen console

Er doen al jarenlang geruchten de ronde dat Apple ook haar eigen console gaat maken. En steeds weer blijkt het om gebakken lucht te gaan. Logisch aangezien Apple met haar eigen App Store een geheel ander publiek trekt dan de gamers die los gaan op de console en PC’s. Nu is het game landschap echter heel anders dan voorheen. En Apple heeft zeker gezien wat Nintendo met de Switch heeft gedaan op het gebied van mobile gaming. Iets waar Apple uiteraard veel interesse in heeft, aangezien het dicht bij haar achterban zit. Volgens een Koreaanse leaker schijnt Apple nu echt de stap te willen gaan zetten en een hybrid console te maken. JJ heeft meer info over dit gerucht voor je en dus rest ons nog maar één ding: geniet van deze nieuwe editie van het GK Journaal.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch