Menu Premium
Loading...

GK Journaal: Is Tencent bezig met hostile take-over van Take Two of EA?

26/01/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is dinsdag 26 januari, en je weet wat dat betekent: Een gloednieuwe editie van het GK journaal. Ook de afgelopen dagen vonden er een paar noemenswaardige ontwikkelingen plaats. Zo gaat JJ het hebben over het gerucht dat Tencent mogelijk Take-Two of EA zou willen kopen, CD Projekt Red dat gewoon lekker doorgaat met bugs aanbrengen in Cyberpunk 2077,  Warner Bros dat op een nogal unieke manier hun toekomstplannen bekend maakt en nog wat nieuws over Star Wars Battlefront 2. Dus, jij daar, klik op die Play button.

Is Tencent bezig met een hostile take-over?

Tencent is al een poosje actief bezig in de gaming industrie, voornamelijk in de Aziatische markt. Maar dat betekent niet dat ze ook niet actief willen zijn in de rest van de wereld. Zo hebben ze bijvoorbeeld een 40% ownership van Epic Games, en hebben ze 5% ownership van Ubisoft. Het heeft er schijn van dat zij hier nog een schepje bovenop gaan doen. Zo gaat het gerucht dat Tencent een hostile take-over aan het plannen is op Take-Two of wie weet EA. En daar wil JJ het even over hebben.

Wat zou Warner Bros momenteel aan het doen zijn?

Vaak letten bedrijven ontzettend goed op hun geheime projecten of strategieën. Zodat ze ook daadwerkelijk geheim blijven. Je wilt immers niet dat concurrenten vroegtijdig weten wat jij aan het uitvoeren bent. Maar schijnbaar maakt het Warner Bros niet meer zoveel uit hoeveel iedereen weet van hun projecten. Ze hebben een vacature voor een stagiaire online geplaatst waarin ze gewoon vertellen waar ze de komende jaar aan werken. En dat was voor iedereen, jij, ik, je moeder en hun concurrenten, te zien. Hoe kon dit gebeuren en wat is dan de strategie van Warner Bros als het gaat om de games voor de komende jaren? Je hoort en ziet het in het GK Journaal.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch