Menu Premium
Loading...

GK Journaal: Xbox koopt Activision/Blizzard voor 70 miljard dollar

18/01/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dit was de laatste opname dag in de oude studio. Nog één keer namen we vanuit het oude kantoor het GK Journaal op. Met best wel interessante onderwerpen. Na de opname werd de studio afgebroken en in gepakt. En dan voel je hem al aankomen. Toen kwam er opeens nieuws dat de gamesindustrie op zijn grondvesten deed schudden: Xbox trok de portemonnee en kocht Activision/Blizzard voor een kleine 70 miljard dollar. En dat nieuws konden we jullie niet onthouden. Vandaar dat we de camera pakten en in een gesloopte studio nog een heel speciaal staartje aan dit GK Journaal plakten.

Het nieuws over de megadeal zit helemaal aan het einde van deze video. 

Maakt aankoop Activision/Blizzard Call of Duty, Diablo & Overwatch Xbox exclusive?

Wat een bombshell is dit. Een van de grootste publishers ter wereld wordt opgekocht door Xbox. Waarmee de Game Pass straks een nog betere deal wordt. Het is lastig om voor te stellen maar 2022 kan zo maar geen Call of Duty naar de PlayStation brengen… Laat dat maar eens op je inwerken… En wat te denken van de games van Blizzard. Diablo, Starcraft, Warcraft, Hearthstone, Overwatch. Worden die nu allemaal, net als bij Bethesda, Xbox/PC exclusive?

We moeten langer wachten op de next-gen update van GTA 5

Er was echter ook ander nieuws. En niet eens het minste nieuws. Phil Spencer weet bijvoorbeeld zeker dat de Playstation Game Pass er aan komt. Wat ie nu makkelijk kan roepen na deze mega deal. Er waren patenten van Sony voor een nieuwe controller, een gerucht over de datum van de nieuwe Call Of Duty 2022 en een gerucht over mogelijk uitstel van de next gen editie van GTA V. De ontwikkeling schijnt niet helemaal soepel te verlopen en Rockstar wil na GTA Trilogy niet nog een smet op het blazoen plaatsen. Dit en nog veel meer ga je zien en horen van JJ in het GK Journaal van vandaag.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch