Menu Premium
Loading...

GK Journaal: De Pogchamp emote verwijderd van Twitch na chaos in Washington

07/01/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het tweede GK Journaal van de week is aangebroken, want je weet het, er gebeurt altijd wel iets in de gaming industrie. Of het nou gaat over de streaming service Twitch of over de geruchten over een potentiële nieuwe Nintendo Switch, we vangen het op en JJ bespreekt het. En dus ook vandaag, in een nieuwe editie van het GK Journaal. Met dit keer als onderwerpen: De Pogchamp emote, de Nintendo Switch Pro, Crytek werkt aan een nieuwe game en Harvey Smith, de regisseur van Dishonored en Prey, die een nieuwe game gaat maken.

Totale chaos in Washington

Voor de mensen die gisteren geen idee hadden wat ze moesten gaan kijken, kwam er ineens een reddende engel in de vorm van: Murica F Yeah. Een deel van de Trump supporters besloot gewoon eventjes The Capitol over te nemen. Alsof het niks is. En dan denk je natuurlijk, wat heeft dat nou weer met gaming te maken? Nou, we zijn één van de meest bekende gezichten op Twitch verloren…de Pogchamp Emote, dankzij deze mini revolte. Iets wat een poging was tot het afbreken van de democratie, eindigde in de ban van één van de bekendste emotes op Twitch. JJ vertelt hoe dit kon gebeuren.

De gaming industrie gaat lekker door

Het afgelopen jaar was zowel een blessing, als een curse voor de gaming industrie. Iedereen zat thuis, dus besloten veel mensen te gaan gamen. Maar het thuiszitten zorgde ook voor potentiële delays bij sommige games. Ondertussen zijn we alweer bijna een jaar verder en lijkt de gaming industrie te wennen aan de huidige omstandigheden. Zo schijnt Crytek te werken aan een nieuwe sandbox shooter en werkt Harvey Smith, onder andere bekend van Dishonored en Prey, ook aan een nieuwe game. Maar ook Nintendo is lekker actief bezig. Zo gaan er al een poosje geruchten rond over de Nintendo Switch Pro, en deze geruchten hebben nu een staartje gekregen…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch