Menu Premium
Loading...

GK Journaal: Cryptominers maken videokaarten drie keer zo duur

18/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het GK Journaal zit zoals altijd vol spraakmakende leaks, nieuws en geruchten. We hebben een vol programma voor je klaar gezet, dus we gaan geen tijd verliezen. Deze week gaan we het hebben over de extreme run op videokaarten. Dat er een run is op chips was uiteraard al duidelijk, maar cryptominers zorgen er nu voor dat de run op grafische kaarten ook hoog is. Met bizarre prijsstijgingen als gevolg. Daarnaast vinden we Max Verstappen terug op de cover van F1 2022 en was er kortstondig een nieuwe Activision game online te zien..

GK Journaal en de torenhoge prijzen van videokaarten

De run op chips is iets waar al veelvuldig over is gesproken. Maar vaak ging dit over de chips die in de consoles zijn gebruikt. Dat de PC hier echter ook last van heeft, is iets wat tot op heden minder belicht is. Tot nu dan weliswaar, zoals JJ straks aan je uit gaat leggen. Nu er steeds meer mensen aan het cryptominen zijn met hun PC’s (waar een goede grafische kaart voor nodig is) wordt de druk op de prijs van GPU’s hoger en hoger. Dit heeft als resultaat dat mensen sneller nieuwe GPU’s willen kopen, waardoor de prijzen van die GPU’s gestaag toenemen. JJ heeft alle ins en outs voor je in dit gloednieuwe GK Journaal over videokaarten en meer.

Max Verstappen met een prominente rol

Voor de vaste F1 kijkers is dit geen nieuws, maar voor de minder bekenden helderen we het op; Max Verstappen heeft dit jaar een échte kans op het Formule 1 wereldkampioenschap. De coureur van Red Bull Racing staat al een tijd bekend als een man om rekening mee te houden, maar 2022 kan zomaar eens zijn jaar gaan worden. De makers van de Codemasters F1 game hebben Verstappen daarom logischerwijs een prominente rol gegeven op de cover en in de game F1 2022. Dit alles en nog veel meer zie je terug bij JJ in dit nieuwe GK Journaal.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch