Menu Premium
Loading...

Generation Zero Review: “De dreiging van de robots is er helaas niet”

21/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jelle en Daan bespreken Generation Zero, de game komt 26 maart uit en dit is dus eigenlijk een beetje een bèta bespreking. Hoe dan ook is de game zo goed als af en daarom hebben Jelle en Daan de game van Avalanche studio’s flink uit elkaar gepluisd.

Zweedse setting

De game speelt zich af in Zweden, op Zweedse eilanden. Welke dat precies zijn hebben we nog niet helemaal ontdekt. Generation Zero speelt zich af in de jaren 80, er is een alternatief tijdperk in de game na de tweede wereldoorlog en de robots hebben het overgenomen. En de jaren 80 brengt natuurlijk flink wat synthesizers met zich mee. En behoorlijk wat Zweedse hoofden in de character creatie.

Veel vrijheid in een gigantische map

Met weinig backstory wordt je op de map gedumpt, je trekt de weide wereld in, alleen of met vrienden. Naarmate je de game speelt ontdek je wat er allemaal gebeurd is. De game stuurt je van hop naar her en legt weinig uit. Daarnaast is de map ook nog eens gigantisch groot. Zonder NPC’s, voelt die game dan niet verschrikkelijk leeg? Je krijgt een blanco schilderij, en daar moet je van houden. Jelle en Daan hebben er veel plezier in beleefd!

Knallen op robots

Overleven is wat je doet, en dat bestaat uit exploren en schieten. Maar de vraag is of het ook leuk gaat blijven. Er ontbreekt wat diepgang in deze combat. Het schieten doe je op robots en dit zijn interessante vijanden. De game is niet bepaald moeilijk en dat is soms jammer in een vette setting en wereld als die van deze game. Ook mist er een echte survival mechaniek. De game is gemoedelijk, en daar slaat het de plank toch wel een beetje mis.

Ga jij de game spelen als hij uit is? En wat spreekt je aan bij deze game? Laat het ons weten in de comments en stel daar ook al je vragen!

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch