Menu Premium
Loading...

Games rippen massaal originele muzieknummers

31/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zet je koptelefoon maar op, want hierbij zijn je oortjes heel belangrijk. In dit item gaat JJ vragen naar de professionele meningen van onze de muzikale artiesten Jelle en Skate. Zijn deze iconische video game nummers gewoon gestolen of zijn ze hooguit geïnspireerd? Skate en Jelle luisteren aandachtig en laten hun mening horen in de Games rippen massaal originele muzieknummers video!

Nintendo is een Beatles fan

Nintendo staat er nu om bekend dat ze uiterst streng zijn als het gaat om het beschermen van hun creaties. Als je ook maar iets maakt wat er op lijkt: bang! Je krijgt een rechtszaak aan je broek. Vroeger was Nintendo niet zo braaf en hebben ze zich wel heel erg laten inspireren door andere nummers. Vooral The Beatles waren blijkbaar geliefd onder de muziekproducers van Nintendo. Het grote deel van de nummers dat te horen is in dit item, bestaat vooral uit games en nummers uit de jaren tachtig en negentig. Toen was er nog niet echt internet en kon je makkelijk wegkomen met het klakkeloos overnemen van een paar noten.

Deze klassieke tunes van games zijn niet eens origineel

Het is niet een grote verrassing dat een muziekproducer wat noten leent. Voor een game moet er al gauw uren aan materiaal worden gemaakt. Het is dus niet raar dat niet voor alle nummers hetzelfde niveau aan creativiteit wordt behaald. De nummers die we voor deze lijst hebben verzameld zijn toch wel echt schokkend. Klassieke nummers die één-op-één zijn overgenomen of klassieke tunes van games die helemaal niet origineel zijn. Maakt dit ze minder goed? Dat misschien niet, maar het is wel verrassend dat een paar klassiekers totaal niet origineel zijn.

Wil je weten wat het oordeel is van onze artiesten Jelle en Skate? Kijk de de video Games rippen massaal originele muzieknummers! Als je nog meer voorbeelden weet, laat het vooral weten in de comments!

Bron: The Game Boyz

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch