Menu Premium
Loading...

Gamers entitlement: Irritante gewoonte of noodzakelijk kwaad?

11/12/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

‘Entitlement’. Als je het woord opzoekt dan betekent het letterlijk ‘recht hebben op’. Gamers zijn de laatste tijd erg ‘entitled’. Ze menen steeds vaker ‘recht te hebben’ op een doorslaggevende mening bij het werk van publishers en developers. Een mobiele game uitgeven van een bekende en geliefde franchise? Hoogverraad. Het einde van een game anders insteken dan de community wenst? Aanpassen die hap! Een service een tientje duurder maken? Smerige zakkenvullers die het zijn. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Gamers hebben bakken passie en die passie gaat beide kanten op. Als ze iets tof vinden, dan schreeuwen ze dat van de daken, maar verloopt iets niet volgens hun hooggespannen verwachtingen, dan is er stront aan de knikker.

Van Diablo Immortal tot Mass Effect 3, gamers worden steeds sneller kwaad

Hoe erg is entitlement? En mag je het gamers kwalijk nemen? Dat is de stelling die Koos, Skate en JJ aangaan aan de hand van concrete voorbeelden onderzoeken. Denk aan de ophef rond Diablo Immortal en Command & Conquer Rivals, het einde van Mass Effect 3, de verhoging van de kosten van PSN in de VS, de shitstorm die Fallout 76 heet of de gecensureerde versie van Rainbow Six Siege. Gamers kwamen massaal in het geweer om deze in hun ogen ongewenste handelingen te bekritiseren. En sterker nog, ze wilden deze beslissingen terug gedraaid zien. Wat ze soms nog lukte ook.

De drie heren bediscussiëren in hoeverre de gamers in hun recht staan met hun entitlement en of het begrijpelijk is. En zoals altijd bij Gamekings, toetsen ze dat aan hun eigen gevoelens die optreden als er game gerelateerde dingen gebeuren die ze niet tof vinden. Gaan ze dan ook de barricades van de social media op? Of houden ze zich in? En als ze zich inhouden, waarom doen dan? Omdat het niet terrecht is? Of omdat het volgens hen niet de juiste manier om te protesteren is? Bekijk en beluister het item en ga vervolgens met elkaar in discussie in de comments. Er gebeuren vandaag de dag veel rare dingen in de game-industrie. Dingen die we niet al te tof vinden. Maar hoe moeten we daar op reageren? En wat werkt wel en wat niet?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch