Menu Premium
Loading...

Gamekings aflevering 8 over filmgames

28/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Films naar games en games naar films, het blijkt nog steeds niet te doen te zijn. Maar waar ligt dat eigenlijk aan? En zijn er games of films die het tegendeel bewezen hebben? In Amsterdam is het nieuwe film museum ,genaamd het Eye Museum, geopend. De perfecte gelegenheid dus om het fenomeen eens goed onder de loep te nemen. Speciaal daarvoor zijn we dus naar het Eye Museum afgereisd om het te bespreken in de Gamekings aflevering 8 over filmgames.

Uwe Boll heeft al meerdere keren bewezen dat games verfilmen lastig is, maar daar heeft hij natuurlijk geen game-licentie voor nodig. Andere regisseurs blijken er ook moeite mee te hebben. Dennis en Melle kijken vanuit het filmmuseum terug naar een aantal ‘games naar film’ klassiekers waaronder die ene met Jean-Claude van Damme.

Dan is het even terug naar de studio waar Skate en JJ, die het gaan hebben over alweer de vierde Halo waarin je los kan gaan met de Master Chief. Halo 4 wordt gemaakt door een nieuwe studio, die een heleboel nieuws belooft, waaronder wekelijkse nieuwe co-op content. Of de nieuwe studio eer kan doen aan de Halo serie moet nog maar blijken. Verder in de studio hebben Boris en Steven het over de nieuwe PS Move game Sourcery. In deze game ga je zwaaien met je gloeiende stok, waarmee je spells en andere magie op het scherm tovert. Skate en Martin hebben Fez gespeeld en vertellen hun bevindingen over deze pixelige 2D (of toch 3D?) game.

Terug bij het dilemma over filmgames en vice versa, interviewt Dennis de regisseur van Black-Out, de nieuwe Nederlandse film van Arne Toonen. Kijken of hij kan verklaren waarom het toch zo lastig is.

Tot slot hebben zijn er natuurlijk ook nog games die hun bronmateriaal lenen aan films. Dennis en Melle vertellen waarom dat ook vaak fout gaat en welke games er wel geslaagd zijn om dit met succes te doen. Onlangs is er zo’n game uitgekomen en dit is niet alleen een game gebaseerd op een film, maar de film is ook gebaseerd op een bordspel, die op zijn beurt de professionele versie is van een zelfgemaakt spel op papier. Snap jij het nog? Kijk de Gamekings aflevering 8 over filmgames.

Gamekings aflevering 8 over filmgames

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch