Menu Premium
Loading...

Gamekings aflevering 26 Gamejam

13/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag gaan Dennis en Simon nog een keer tegen elkaar strijden. Dit keer niet om wie de beste gamer is, maar wie de beste game kan maken. Zoals beloofd, zit Dennis in zijn prachtige shirt met “Simon is King”. Toch durft hij dit tweede avontuur vol zelfvertrouwen aan te gaan. Abbey Games steunen Simon, en Dennis zit bij Vlambeer. Wat het onderwerp is van de game, dat verklappen we nog eventjes niet, maar benieuwd naar de hoeveelheid epicness in deze game, dat zijn we zeker! Hoe episch deze games worden, zie je in ‘Gamekings aflevering 26 Gamejam’.

Een goede game begint natuurlijk met een goed idee, maar eerst wordt Ratched & Clank: QForce bekeken door Skate en Steven. Hierin wordt besproken of het Tower Defense principe een goede verandering is voor de franchise. Na deze analyse gaan Dennis en Simon druk verder. Waar bij Simon het visuele deel eerst afgewerkt wordt, gaat het bij Dennis aan het begin vooral om de gameplay. Terwijl Simon mooie poppetjes laat maken van een Retarded Dennis, begint bij Dennis al een speelbare game te ontstaan.

Hoewel ze net lekker in de flow zitten moeten ze eventjes een pauze nemen om het te hebben over Toki Tori 2. Natuurlijk biedt dit samenkomen wel kans om flink op te scheppen over de game in progress. Maar al snel is het tijd om verder te werken aan de game en dus nemen Martin en Skate het over en kijken zij naar Professor Layton en het Masker der Wonderen. Na het puzzelen met het Masker der Wonderen, gaan Dennis en Simon puzzelen om de games te voorzien van leuke geluiden.

GTA V komt er aan en daar is iets meer tijd in gestoken dan in de games van Dennis en Simon. Hun bewondering is dan ook groot en zelfs het opscheppen, komt tot een halt wanneer het over deze game gaat. Van de ene mega game gaan we meteen door naar de volgende; Borderlands 2: Mr. Torgue’s Campaign of Carnage. Borderlands heeft een goede naam opgebouwd door grote, afgewerkte en leuke extra content.

Of dat plezier-element ook terug te vinden is in de gamejam games, is nog maar de vraag. Uiteindelijk komt een ware vakjury de games checken, beoordelen en natuurlijk wordt er dan ook een winnaar gekozen. Net als bij de vorige uitdaging, zit ook hier een straf in voor de verliezer. Wat de straf precies is, dat zie in ‘Gamekings aflevering 26 Gamejam’.

Gamekings aflevering 26 Gamejam

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch