Menu Premium
Loading...

Game of Thrones Seizoen 7 Review

Google Plus Emiel Kampen
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
05/09/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Even een hele duidelijke waarschuwing alvorens je dit item kijkt: SPOILER ALERT! Shelly en Emiel gaan in dit item het zevende seizoen van Game of Thrones bespreken. Op de redactie staat zo’n beetje de doodstraf op het praten over de immens populaire serie. Dat Emiel en Shelly de studio in konden duiken om diep in te gaan op de materie, was dan ook een hele opluchting voor het duo. Het feit dat het einde nadert is voor fans van de hitserie iets dat maar moeilijk te verdragen valt. Waar een ‘normaal’ Game of Thrones-seizoen vroeger uit tien afleveringen bestond, daar hebben we dit seizoen slechts zeven weken kunnen genieten van Game of Thrones. Of de kortere seizoensduur gevolgen heeft gehad voor de kwaliteit van de serie bespreken Shelly en Emiel in deze Game of Thrones Seizoen 7 Review!

Winter is here: The Night King is coming

De eeuwige dreiging van de White Walkers bereikt dit seizoen een hoogtepunt. Met het neerhalen van The Wall zal in seizoen 8 ‘The War for the Dawn’ vermoedelijk centraal staan. Volgens sommigen vormden seizoen 7 een opzet voor dit scenario. Het seizoen werd gekenmerkt door het hoge tempo. Veel personages dienden elkaar te ontmoeten en hierbij werd niet geschuwd om gigantische afstanden te ‘simuleren’. Dit kwam de logica niet bepaald ten goede, maar niettemin hebben Shelly en Emiel zich opperbest vermaakt. Het duo blikt terug op de belangrijkste ontwikkelingen die dit seizoen definieerde. Ook worden er enkele fan-theorieën besproken. Het lange wachten op seizoen 8 moet immers overbrugd worden, en het fantaseren over wat er eventueel zou kunnen gaan gebeuren is onder de fans ontzettend populair. Zo gaat Emiel in op de afkeurende blik van Tyrion bij de liefdesscène van Jon Snow(a.k.a Aegon Targaryen) en zijn tante Daenerys.

Wat vonden jullie van dit Game of Thrones seizoen 7? De populairiteit van de serie maakt dat de meningen over de kwaltieit verdeeld zijn. Hoge bomen vangen veel wind en dus is het logisch dat een hoop mensen ook negatief zijn over de hitserie. Laat je horen in de comments en discussieer erop los onder deze Game of Thrones Seizoen 7 Review!

 

Loading...
 • Kenju Marantzi

  Ik vond dit seizoen best teleurstellend.

  • OsirisNLD

   Snap niet waarom mensen zo zwaar tillen (no pun intended) aan die kettingen. Die kunnen ze gewoon bij Hardhome hebben bemachtigd.

 • YuriP

  Episode 4 was echt vet. De rest was minder dan vorig seizoen.

  • Spud82

   Helemaal eens, dit was een gruwelijke episode. Een van de beste van de hele serie. Maar verder minder dan vorig seizoen en voor mij ook dan de nog eerdere seizoenen. Schrijfwerk is wat minder, minder complex en vaak voorspelbaar.

 • Reill

  Je merkt gewoon dat de schrijvers niet meer bronmateriaal hebben om naar te kijken. R.R Martin zal vast wel consulten maar dat is niet echt hetzelfde..hij schrijft niet de dialogen bijvoorbeeld en dat merk je echt wel. Ik vond het seizoen over het algemeen wel tof maar meer omdat er veel payoff is. De manier waarop is echter twijfelachtig..Hoe tof de reünie van alle characters bij de Dragonpit bijvoorbeeld ook was, ik weet zeker dat als R.R Martin dat had geschreven er veel meer spanning in had gezeten en de conversaties veel scherper waren geweest. Eigenlijk stelde die scene helemaal niet zoveel voor nu ik er aan terug denk..Het idee wel maar de uitvoering er van niet.

  Lijkt mij verder een hele rare situatie voor R.R Martin om in te zitten momenteel. Gaat hij dingen overnemen van de show voor zijn boeken nu? Of gaat het verhaal van de boeken zich drastisch anders ontwikkelen dan de show?

  • Kenju Marantzi

   Misschien achteraf wel dingen veranderen om verschil te houden of om alle fan-theorieën te ontlopen. Dat er dan wat inconsistenties opspelen tov wat er in het verleden geschreven is, heeft hij in het verleden ook geen moeite mee gehad. Er zitten namelijk de nodige fouten in doordat hij achteraf dingen veranderd heeft of verhaallijnen toch anders liet lopen en vergeten is bepaalde data en leeftijden aan te passen om het kloppend te maken.

  • OsirisNLD

   Waarom ze in een rush zijn? Geld. Acteurs kosten steeda meer geld, hoe langer een serie duurt.

   • Xavier Roemer

    Jup. Ook de serie zelf, plus dat de jonge acteurs steeds ouder worden. En HBO wil zo langzamerhand wel extra gaan cashen door gewoon de serie te verkopen aan andere zenders, speciale bluray-uitgaves, etc. etc.

    Wellicht ook filmdeals voor prequels.

    • Moraalridder

     Ik kan me bijna niet voorstellen dat ze uberhaupt een break-even punt hebben met GoT, het was een fantastische reclame voor HBO, maar ik ken eigenlijk niemand die HBO heeft genomen door GoT en het blijft wel de duurste serie ooit.

     • tnijenhuis

      Ik ben er 1 van. En ik denk velen met mij. Wel daarna gelijk opgezegd natuurlijk 😛 1e maand was gratis en daarna 11 euro per maand. Dus voor 22 euro kon je alle afleveringen on demand zien. Zijn er vast meer die dat gedaan hebben.

     • Xavier Roemer

      Ik ken ze wel (al weet ik niet of ze daar buiten de VS ook aan verdienen. HBO in het buitenland is meestal gewoon een franchise-verhaal, en ik weet niet of er één bedrag betaald wordt of aan de hand van het aantal abonnees). Maar je moet niet vergeten dat HBO ook flink gaat cashen wanneer ze de serie aan andere zenders gaan verkopen en bijv. BD-releases in allerlei edities gaan verkopen.

      Dat iets duur is zegt niet zo veel. Ik denk dat het ook de meest bekeken serie is. Films kosten vaak ook zeer veel geld, maar die investering verdienen ze vaak in de eerste week al terug.

  • Thegladoss

   GRRM consult ook niet meer, hij is volledig gefocust op zijn nieuwe boek. Zegt hij tenminste…

 • ramonddevrede

  Leuke review! Van genoten.

 • Xavier Roemer

  De serie leeft bij de hele Gamekings-redactie en vervolgens bespreken jullie het seizoen op deze manier. Beetje jammer. Ik had (en misschien komt het nog) liever iets gehad dat jullie kort een mening hadden gegeven over alles en vervolgens juist uitgebreid in de theorieën waren gedoken of bedacht hadden wat jullie graag gezien hadden. Wellicht vragen zouden beantwoorden over wat jullie denken over zaken die kijkers aangedragen hebben.

  • Puk Plet

   Ik ben al blij dat Jelle er niet bij zit.

   • Xavier Roemer

    Juist hier had hij lekker los kunnen gaan. Een incrementalistisch opgezet item waarin een eind weggeluld wordt was ook prima geweest. Maar misschien had dit ook een item moeten zijn waarbij meer dan twee mensen fungeren. Gewoon met zijn drieën of vieren.

    Je ziet dat dit door de verschillende Youtube-kanalen wel weer beter gedaan wordt. Wat dit betreft ontwikkeld Gamekings zich eigenlijk vrij traag, aangezien ze zich perfect lenen voor dit soort content, maar de ontwikkeling niet echt maken. Premium is leuk en aardig, maar qua conceptontwikkeling vind ik dat ze toch teveel hetzelfde blijven als jaren terug. Het is puur om een gat op te vullen van de advertentie-inkomsten.

   • N. Van Eijk

    Jelle had hierbij MOETEN zitten. Hij had perfect kunnen verwoorden hoe kut dit seizoen was.

    • Puk Plet

     Wat vind je hier kut aan dan? Dit is toch het grootste Spectakel ooit?

     • N. Van Eijk

      Begrijp me niet verkeerd het ziet er allemaal prachtig uit hoor. Maar er zijn dit seizoen zoveel dingen gebeurd die nergens op slaan. Logica, character ontwikkeling, verhaallijnen die een heel seizoen duurde maar nergens over gingen. Winterfell voorop. Dat was zo fucking slecht allemaal. Op het moment dat arya daar aankwam kon je de rest van de verhaallijn dromen. Littlefinger idemdito. Deze man was de meest geniaale boef van de eerste 4 seizoenen. Persoonlijk verantwoordelijk voor de moord op 2 handen van de koning en The War Of The 5 Kings. En dit seizoen? Hij hangt er een beetje bij en laat zich naaien door Wolferine aka Arya. Daarnaast had het zowieso goed geweest als er iemand bij gezeten had voor een beetje kritiek. Al snap ik dat ze het niet doen want als je een beetje kritiek hebt op deze serie worden al die fanboys en girls helemaal gek. Kijk maar naar gasten als redteam revieuw en Preston Jacobs. Geven eerlijke mening en goede kritiek maar veel fans kunnen dat niet hebben. Want GOT is super populiar en cool dus altijd goed. Helaas heeft dit seizoen bewezen dat dat niet zo is.

  • Emiel Kampen

   Leuke suggestie, thanks. Wat vond je slecht aan deze bespreking? Gewoon benieuwd want dan kunnen we daar misschien wat mee. Qua opzet snap ik dat je meer interactie wil maar had je inhoudelijk nog kritiek?

   • Spud82

    Hij antwoordt niet, dus heb ik er nog wel een voor je: het zou wel iets beknopter en gestructureerder mogen. Los van dat niet alles wat iedereen de afgelopen weken zelf heeft kunnen zien benoemd hoeft te worden, was het nu iets teveel een checklist aflopen. En benadruk wat jullie er nou écht van vonden, op allerlei vlakken. Iets meer de diepte in wellicht, waar het op subjectiviteit aankomt.

    Het was overigens wel shocking om te horen dat jij de mening van het internet nodig had om te realiseren dat met name episode 6 niet zo goed in elkaar stak.. Je mag het ook gewoon vet vinden hè ongeacht wat iemand anders vindt :).

    • Emiel Kampen

     Yo thanks! Ik kan wel wat met dat soort feedback en ik zal kijken of dat bij een volgende soortgelijk item mogelijk is. Ik had trouwens niet de mening van Internet nodig, maar het zette me wel aan het denken. Ik heb het verhaal in beleving gewaardeerd, maar bij reflectie op wat er nou gebeurd stort het allemaal een beetje in elkaar. Thanks nogmaals voor de reactie!

   • Xavier Roemer

    Ik had meer gefilosofeer verwacht als het gaat om de verschillende theorieën en jullie eigen meningen waarbij jullie wat meer op de verschillende emoties in gingen alle verhaalelementen.

    Persoonlijk had ik graag een echte review willen zien waarbij jullie gewoon het hele seizoen af gingen per aflevering en daar vervolgens jullie mening over gaven. Misschien is het wel een idee om gewoon per aflevering een review te doen volgend seizoen (over anderhalf jaar oid :(). Ze zijn allemaal 1,5 uur, dus lijkt me best haalbaar.

    Misschien interessant om een vervolg-item te doen waarbij jullie wat zaken bediscussiëren, theorieën voorkeuren, etc. Misschien ook wel een Clash of Kings toegespitst op GoT. Maar dan wel op een andere manier aangepakt dan de laatste keer. Dat was een leuk item, maar is veel leuker wanneer het grootser aangepakt wordt met meer mensen, voorbereiding door de deelnemers en een meer gestructureerde vraagstelling die meer toegespitst is.

 • Puk Plet

  Qua verhaal was dit een minder seizoen, maar deze 7 afleveringen zijn het beste ooit gemaakt op gebied van special effects en grootsheid in een tv serie. De eerste 4 seizoenen kwam ik moeizaam doorheen, vooral ook omdat het te veel personages en verhaallijnen zijn, maar sinds de aanval op the wall van de wildlings is dit mijn absolute favoriete serie. Ik baal dat het bijna klaar is.

  • Xavier Roemer

   Ik had liever minder SE gezien als dit het verhaal ten goede was gekomen. Maar jij bent kennelijk meer van het spektakel, terwijl ik het sterkste aan GoT juist het verhaal vond. Dus dan letten we op verschillende dingen, en is het logisch dat we zaken verschillend waarderen.

   • Puk Plet

    Ik had echt heel veel moeite met de eerste seizoenen. De goede plottwisten in de laatste 2 afleveringen van ieder seizoen zorgde ervoor dat ik bleef kijken, maar ik ben het vorige seizoen bij release begonnen en een week voor dit seizoen geëindigd. Ik kon er dus ook zo uit raken. Eigenlijk snapte ik er helemaal niks van wie wie is en welke relatie ze met elkaar hadden. Pas toen de meeste personages niet meer leefde (dit seizoen) ben ik recaps gaan kijken in meer informatie gaan zoeken waardoor ik eindelijk snap wat de hoofdlijnen in het verhaal betekenen.
    Achteraf gezien is het verhaal inderdaad best goed, maar het duurde voor mij gewoon te lang voordat ik dat inzag en het pas bein te waarderen nu dat het immens populair is geworden (wat ook te zien is in het budged van de afleveringen)

 • OsirisNLD

  Jullie fucken wel veel namen op hoor 😛

  • Emiel Kampen

   Welke dan naast Gendry?

   • OsirisNLD

    Nahja, veel namen was wat overdreven, maar ik hoorde op een gegeven moment de naam Ollega(?) ipv Olenna Tyrell voorbij komen.

    • Plaspop

     Children of the first men:P

 • Michael3002

  renly emiel je bedoelt gendry

  • Rico Chai

   De opmerking van dat hij misschien nog ergens aan het roeien was door Davos, was wel een aardig stukje fanservice.

  • Emiel Kampen

   Whoops! Idd ?

 • OsirisNLD

  Het redden met de draak en Benjen is ongeloofwaardig? Hoe dan?
  Van Benjen weten we dat die ergens rondhangt beyond the wall.

  • Ricolav

   Net op het laatste moment en dat kort achter elkaar. En Benjen hield ze kennelijk in de gaten? Waarom kwam hij niet vooraf naar ze toe? En met dat slinger ding rent hij eerst door een hele kudde heen en later gaat hij vrijwel meteen neer. Waarom überhaupt zo’n kamikaze actie ipv iets dat meer tactisch ingegeven is? Of better yet, waarom niet gewoon samen met Jon op dat flinke paard? Het is niet alsof Benjen ze noemenswaardig lang opgehouden heeft.

   • bryan

    Waarom gewoon niet met een draak een whitewalker ophalen? Gevalletje The Hobbit dat.

    • OsirisNLD

     Alsnog het risico dat die draak er aan gaat 😛

 • Michael3002

  die scene dat bran terug gaat in de tijd en nog een keer naar dorn en die geheime trouwerij was heel mooi gedaan.

  • Rico Chai

   Menselijke google. Alles weten, maar wel eerst moeten opzoeken.

 • Ricolav

  Geen mening over motief van The Night King? Of waarom Cersei nu weer gaat backstabben terwijl het gevaar haar duidelijk is en ze zelf toch echt met de white walkers zal moeten vechten uiteindelijk? Wat Tyrion daadwerkelijk van het geheel vind? Zou het kunnen dat hij eigenlijk verliefd is op Daenerys en dit een probleem veroorzaakt? In een van de originele ideeën die RR Martin had, waren zowel Jon als Tyrion verliefd op Arya en werd dit een probleem.

  En what about The Golden Company? Hebben kennelijk olifanten. Interessant. Het schijnt dus een leger van huurlingen te zijn die nooit een contract verbreken (hoewel dit in het verleden wel gebeurd is), maar kennelijk ook een Targaryen herkomst hebben (als in dat ze door een Targaryen opgericht zijn).

  Ik zou eigenlijk wel een live item willen zien met gewoon drie of vier Gamekings die puntsgewijs het seizoen bespreken. En dan vragen via Discord (vooraf èn live), zodat ze goed geformuleerd worden en er discussie kunnen plaatsvinden. Dan wordt dat medium ook eens gebruikt voor een item.

  • OsirisNLD

   Het motief van The Night King? Misschien wraak ofzo, hij is gemaakt door The Children of The Forest, maar die hebben uiteindelijk samen met de First Men samengewerkt tegen hem.

   Tyrion is denk ik alleen erg ongerust over de politieke gevolgen van Jon en Denaerys samen.

   • tnijenhuis

    Ik denk dat The Knight King een voormalig koning is (the mad king?). Waarschijnlijk een Targaryan. De vader van John of Daenaris. Bovendien heeft hij nu wederom een draak. Dat alleen al wijst op een Targaryan.

    • Plaspop

     Hij bestaat al duizenden jaren, nog van voordat de Targaryans überhaubt op Westeros waren.
     De draak was dood en de Night King kan dode dingen weer tot leven wekken en ze commanderen, maakt niet uit wat het is.

  • Rico Chai

   Wat te denken van die scene met Ed Sheeran. Dat was m.i. ook onnodig. Er zijn wat mensen die er wat te overdreven over doen, maar dan nog. Het had het niet nodig. Gebruik gewoon wat meer obscure bands. Sheeran is te bekend. Er is vast wel een andere manier om Maisie Williams te pleasen.

 • Rico Chai

  Jammer dat ze er gewoon zijn gaan zitten en het hoofdzakelijk gewoon uit losse pols doen. Emiel had nog wel wat aantekeningen, maar dat was het dan ook wel. Ondanks dat er zo veel te bespreken is. Niet alleen de sterktes en zwaktes, maar ook allerlei theorieën en wat ze misschien denken of graag zouden zien gebeuren.

 • Bloempjes

  In de eerdere seizoenen werd er een wereld neergezet met relaties tussen huizen, bekende locaties, toegangswegen en reistijden. De ogenschijnlijk onbelangrijke dialogen en keuzes kon je na een Red Wedding terug volgen om de logische opbouw te zien.

  Tegenwoordig gebeuren dingen als het de schrijvers goed uitkomt. Dany’s overweldigende leger is iets te sterk in verhouding tot Cersei? Dan maken we van Tyrion een idioot waar geen goed plan meer vandaan komt en geven we Euron een teleporterende vloot wat van zeeslag naar King’s Landing naar zeeslag en weer terug vaart als het zijn tijd is om weer te verschijnen. Het hele gevoel van tijd en afstand is weg en dan heb ik het nog niet eens over Gendry usain bolt en de Drogon 747.

  De hele expeditie naar het noorden om een wight te pakken is verzonnen om de Night King een draak te geven. Het plan was sowieso al idioot, maar ze hadden het ook kunnen verpakken in een plan van de ongelovige maesters in de Citadel die Sam sturen om bewijs op te halen voordat ze z’n voorgedragen plan in werking zetten. Met alleen Cersei overtuigen kom je er niet en dat er niet eens wat lords en maesters van buitenaf bij waren vond ik ook een gemis.

  Het verhaal in Winterfell vond ik maar geforceerde drama. De zusjes die zogenaamd op het punt staan elkaar af te slachten en de autistische Bran die nu met z’n boom alle verkrachtingen in Westeros terugkijkt. Het enige mooie daaraan was de kop van Littlefinger in z’n laatste moment.

  Het schijnt dat George R.R. Martin geen fantasie verhaal zoals Lord of the Rings wilde schrijven, maar een meer realistisch fantasy verhaal met de gruwelen van oorlog en de politiek daaromheen. Wat zien we dit seizoen, ex machine momenten met vol bepantserde karakters (Jaime en Jon) die uit het water omhoog komen en draken die als Eagles op het laatste moment Jon & Friends nog even redden..

  Begrijp me niet verkeerd het is een toffe serie met spektakel, maar de diepgang is in mijn ogen wel weg.

  • OsirisNLD

   Waarom is het idee om zo’n wight te vangen zo raar? Zou Cersei zonder dat bewijs hun geloven?

   Wat tijd en afstand betreft, personages zijn helemaal niet snel op locatie, ze doen alleen geen enkele moeite meer om te laten zien dat er tijd verstreken is.

   Wat betreft Sansa en Arya vind ik het jammer dat ze een scene verwijderd hebben waarbij Sansa bij Bran gaat vragen wat er gebeurd is.

   • Bloempjes

    Cersei overtuigen is een onbegonnen zaak wat ze bewijst door ze nu alsnog een mes in de rug te steken. Was het niet Tyrion die met dat plan kwam aankakken? Tyrion weet dat Cersei verloren is, maar over haar loyalisten overtuigen ook geen woord. Jon had wel wat weerwoord mogen geven aangezien hij weet dat je er niet zomaar 1 wight tussenuit pakt en op je dooie gemakje terug loopt. Ook geen paarden, ravens of plan om snel weg te komen.

    Dat er tijd verstrijkt is het probleem niet. Er hoeven ook geen “… months later” bordjes tussen de scenes, maar je ziet steeds vaker dat het gewoon niet klopt. Euron z’n vloot, legers de wereld over wandelen, kastelen die ineens worden overgenomen terwijl in eerdere seizoenen kastelen maanden belegerd moesten worden, ravens met internetsnelheid, etc etc.

   • tnijenhuis

    Ze had ook gewoon even over kunnen vliegen met haar draak.

  • Thegladoss

   Eerst alinea vat echt precies de problemen samen die ik al een tijdje heb met deze serie. Eigenlijk sinds ze veel zijn gaan leunen op hun eigen materiaal in plaats van het materiaal in de boeken. Dingen zijn totaal onlogisch, en hebben ook totaal geen consequenties meer.

   Vorig seizoen had je bijvoorbeeld Ramsay die zijn eigen vader en diens vrouw (een Frey) vermoordt, en geen haan die er naar kraait. Iedereen blijft gewoon netjes loyaal, en het hele plot wordt gewoon aan de kant geschoven en snel beëindigd. Zoiets zou in de boeken, of in eerdere seizoenen, nooit gebeuren. De Red Wedding vloeit bijvoorbeeld voort uit een gebroken belofte van Robb, maar de moord op een Frey dochter is blijkbaar onbelangrijk. Dat was enkel daar om een schokkende scene hebben, niets meer dan dat.

   Ook dit seizoen zat weer bomvol van dat soort dingen. De val van Highgarden bijvoorbeeld. De Tyrells worden seizoenen lang neergezet als de rijkste familie in Westeros (aangezien de Lannisters een stuk armer zijn door hun oorlogen) met het grootste leger (vandaar dat iedereen Margaery wil trouwen om hun loyaliteit te krijgen), maar hier valt hun kasteel in een paar uur tijd. Dit terwijl de belegering van Riverrun in het vorige seizoen maanden in beslag nam ook al werd dat kasteel slechts door een handjevol soldaten verdedigd.

   Ook het feit dat Dany met haar drie draken de hele tijd niets zit te doen in Dragonstone terwijl haar leger en vloot wordt afgemaakt is dom. Het feit dat Greyjoy zonder problemen van en naar King’s Landing kan varen, en dus langs Dragonstone komt, is dom. En het feit dat de vorige seizoenen diep ingingen op het feit dat er niks te eten was in Dragonstone (en Stannis daarom overal moest bedelen) maar er nu wel ineens genoeg is om Dany’s overweldigende leger te voeden is helemaal dom.

   Allemaal dingen die in de eerdere seizoenen gewoon zouden worden uitgelegd en consequenties zouden hebben. Helaas is dat nu niet meer het geval aangezien alles enkel nog maar om sensatie en spektakel draait.

  • Joost

   Ben het helemaal met je eens; het hele gevoel van scale, tijdbestek en logica is uit het raam geflikkerd om het naar een (spektakelstuk) einde te rushen. En na dat ‘bait & switch’ stukje in het Winterfell gedeelte van het verhaal had ik de neiging om mijn tv van het balkon te gooien… Zo onnatuurlijk en Arya was altijd één van mijn favoriete personages 🙁

   Eén voordeel voor George, de verwachting voor de laatste boeken in de reeks zijn zo torenhoog door het lange wachten, maar dankzij de scenarioschrijvers van GoT kan hij nu met iets minder angst die dingen publiceren.

   Tevens heeft George inderdaad meer leentje buur gespeeld met de geschiedenis boeken (Rozenoorlogen – House Leicester (Lannister), House York (Stark) en Westeros lijkt verdacht veel op Engeland, om over King’s London nog maar te zweigen :)). En Tolkien haalde meer inspiratie uit mythologische verhalen.

  • Helemaal mee eens. Het schrijfwerk leek dit seizoen soms meer op fan fiction, en de fake-outs (o hij gaat dood o nee toch niet!) en deus ex machina’s waren niet van de lucht. Dieptepunt is Bran die als een levende cheat code in Winterfell zit, maar die niets anders doet dan af en toe wat exposition droppen.

   Het voelt een beetje verwend om in zo’n glorietijd van series iets als GoT tegen te vinden vallen, maar toch, de serie heeft een duikvlucht genomen sinds de boeken (die ik elk in een week heb opgevreten) niet langer het bronmateriaal vormen. Het is vast een zware taak voor de makers om een bepaalde kwaliteit te handhaven, maar het blijft jammer…

  • tnijenhuis

   Absoluut mee eens. De politiek tussen de verschillende families en de diepgang en dualiteit in de personages was het beste aan GoT. Nu is het meer een mill-of-the-run Hollywood, hoog tempo, inconsistente, oppervlakkige actiefilm geworden. Erg jammer.

 • Simon (XanonymoX)

  Overrated kutserie! NEXT.

  • OsirisNLD

   Overrated kutreactie! NEXT.

   • Simon (XanonymoX)

    Zoek even de definitie van overrated op ;). Fijne avond.

    • OsirisNLD

     Nee, dat is teveel moeite voor zo een waardeloze reactie. Reageer dan niet.

     • Simon (XanonymoX)

      Het staat mij vrij een reactie te posten… zoals het jou ook vrijstaat. Losstaand van het feit of de reactie nu in je straatje past of niet. De context waarin je schrijft wat je schrijft klopt echter taalkundig inhoudelijk niet. Dat is het enige waar ik je even op wijs.

      Maar goed zoals jij mijn reactie waardeloos vindt zo vind ik de serie waardeloos, maar dat was al duidelijk >:P!

  • Icecold

   Goed onderbouwt ook NEXT

 • manoahvdvelde

  Lol Euron is de oom van Theon…

  • Jeroen Bosch

   ja die was pijnlijk

 • manoahvdvelde

  Renly Baratheon is blijkbaar weer in leven jongens! xD

 • manoahvdvelde

  Die vuurzwaarden kan je niet heel lang aanzetten, omdat er bloed voor nodig is om die dingen te gebruiken.

 • manoahvdvelde

  Er is nog niets bekend over de lengtes van de afleveringen voor het laatste seizoen. Ze zijn “waarschijnlijk” allemaal langer dan normaal. Ik weet niet waar je die 1,5 uur vandaan hebt? 😛

  • Bloempjes

   Er is aangegeven dat de episodes “feature length” zouden worden en in seizoen 7 zaten ook al een paar episodes van 71 en 81 minuten, seizoen 8 gaat overigens ook naar 6 afleveringen.

   • manoahvdvelde

    Ja snap ik. Maar niks concreets als “1,5 uur”. Dit is wat er is gezegd door iemand van HBO:
    “I imagine they’ll be longer but … I’m not sure [how long],” he said. “We haven’t had that discussion yet because I don’t know how long the episodes are going to be. Two hours per episode seems like it would be excessive, but it’s a great show, so who knows?”.
    We moeten het dus nog maar afwachten.

 • manoahvdvelde

  Leuke tip voor mensen die de boeken willen gaan lezen; koop “The World of Ice & Fire”. Is een boek door George geschreven vanuit het perspectief van een Measter in King’s Landing tijdens het leven van Robert Baratheon. Hij schrijft een soort geschiedenisboek van alle grote gebeurtenissen in Westeros, maar ook verhalen over Essos en Valyria. Compleet met prachtige illustraties en stambomen van de Starks, Baratheon’s, Targaryens en Lannisters. Handig om erbij te hebben 🙂

  • Thegladoss

   Dat boek is vooral geschreven door Elio Garcia en Linda Antonsson, GRRM’s grootste fans. Hij heeft wel meegeholpen, en is ook de eindverantwoordelijke, maar het meeste schrijfwerk komt niet van hem.

   Wel een aanrader inderdaad, vooral ook vanwege de illustraties die het beste weergeven hoe GRRM Westeros echt voorstelt.

   • manoahvdvelde

    Klopt inderdaad.

 • Kid MMXV

  Kut seizoen. Tempo is vertienvoudigd en komt mij allemaal nep over. Daarnaast heb ik Daenerys nog nooit gemogen en haar beweegredenen vond ik altijd zo kinderlijk. En dit seizoen draait toch echt grotendeels om haar.
  John Snow for the win.

  • Padawan1993

   Mee eens. Behalve dan dat ik voor badass Cersei ben

 • Padawan1993

  Vind die Bran Stark echt een irritant betwetertje

  • KatchPhraze

   Sansa helemaal uit elkaar getrokken. Bran: “You looked lovely that day”

 • Fast travel to King’s Landing?
  [Yes[ [No] [Place Marker]

 • lolwut95

  Grappige verspreking, Genji ipv Gendry in GOT. I NEED HEALING

 • roeland

  Game of Thrones. Soms haat ik het en soms houd ik er van. Er zijn echt teveel praatgrage karakters in de serie… Dit laatste seizoen vond ik echter geweldig. Ik houd van spektakel, actie en mooie plaatjes. Wanted en Scot Pilgrim zijn twee van mijn alltime favoriete films. Pulp Fiction en Sin City vind ik dan weer dikke schijt. Snap je meteen mijn referentiekader 😉

 • iemand

  https://uploads.disquscdn.com/images/94a02a8aa267a20a594d497db7fbfc4d2cbeb9fc9c74bb6f8e515a34b364e0ee.jpg

  Oké mensen, tijd voor een exclusieve quizvraag. Wat hebben de twee creëerders van game of thrones met elkaar gemeen?

  (Hint hint, iets met een ster)

  • Harry Nak

   Het zijn beide satanisten.

  • Kid MMXV

   ? Joods; zoja waarom is dit relevant?

   • iemand

    Onee ik vind het gewoon ontzettend mooi hoe talentvol ze zijn. Dit kleine groepje dat zoveel beter is dan de rest van de mensheid in het maken van films en series. Ik bedoel hoe verklaar je dit anders:

    https://m.youtube.com/watch?v=lN17c2v2Vgk

    (Eerste 2 minuten)
    https://m.youtube.com/watch?v=Vgt2J54iZOQ

    En laten we hun rol in de muziekwereld niet vergeten, wat een talentvol groepje is het toch ook. Ik ben zo ontzettend vereerd dat ik al hun prachtige producties mag zien/beluisteren, wat een zegen:

    https://m.youtube.com/watch?v=p2xpctm9_YA

    https://m.youtube.com/watch?v=aCVKE62poNM

    • Kid MMXV

     Ik weet alleen dat er gezegd wordt dat Hollywood gerund wordt door “Jews”; vandaar ook mijn opmerking. Maar nogmaals wat is de relevantie hiervan met dit item? Ontgaat mij.

    • Michael

     Lol, waar the fuck zit jij met je hoofd man. Dit boeit echt helemaal niemand.

    • alain govaert

     No comment

 • Mark Bischoff

  Jullie hadden een paar goeie missers wat namen betreft (Gendry, Olenna), en Euron heeft zijn broer vermoord (de vader van Theon & Yara) en is dus hun oom. Daarnaast hebben we Walder Frey al vermoord zien worden door Arya aan het eind van seizoen 6 dus kon je 1 en 1 optellen dat dit ook Arya moest zijn.

  Ik vond het persoonlijk allemaal wat vluchtig besproken, even de highlights en verder weinig diepgang. Met een serie als Game of Thrones blijft het natuurlijk lastig om alle feiten en namen goed op een rij te hebben, en misschien sla ik als fan ook wel een beetje door. Maar sommige missers vind ik dan echt tergend om te horen.
  Daarnaast had ik echt graag een Steven of Melle hier ook bij willen zien zitten. Net zoals destijds bij The Hobbit, gewoon met 4 man bespreken.

  Ik begrijp het commentaar dat sommige dingen wel erg snel gingen en dat reizen over grote afstanden dit seizoen in een oogwenk gebeurd. Aan de andere kant, we weten na 6 seizoenen hoe de wereld in elkaar zit. We weten hoe groot de wereld is en waar het uiteindelijk op gaat aankomen. Het werd nu tijd dat bepaalde gebeurtenissen in gang werden gezet. Ik hoef personages geen 2/3 afleveringen te zien doen over een reis van Winterfell naar Dragonstone. Men wilde actie, en die hebben we gekregen!

  Aflevering 4 hadden jullie nog wel mogen bespreken met het gevecht tussen de Lannisters en Daenerys op Drogon met de Dothraki. Ik zat toen echt te stuiteren op de bank tijdens het kijken, zo bruut gedaan! Of Arya die gaat sparren met Brienne, het briljante onderonsje tussen Tormund en The Hound. Er schieten me zoveel vette momenten te binnen. Ja ze hadden dit van mij ook in 10 afleveringen mogen doen voor iets meer diepgang, maar f*cking hell wat was het vet!

 • Martijn van Eck

  Jeeej op deze review zat ik te wachten <3 DANK!

 • MichaelRos82

  Mijn favoriete scene dit seizoen was de dialog tussen Jaime en Cercei in de laatste aflevering; waar Jaime zoals afgesproken naar het noorden wilde gaan om de White Walkers te battlen en Cercei haar scheme aan hem onthulde. Die scene was zo fucking spannend en zat zo’n enorme karakterontwikkeling in. Zo goed geacteerd ook, vooral door Jaime. De onthutsing in zijn gezicht: “You saw it with your own eyes, you saw a dead man trying to kill us?!” In die scene wordt ie zich echt volledig bewust van wat voor een psychopaat Cercei is. Eindelijk drong het tot hem door. en dat was zo ontzettend goed geacteerd.

  Maar die acteur is dit seizoen sowieso baas. Andere geweldige blik was samen met Tyrion als Euron zich misdraagt tijdens de vergadering. Dat je Tyrion echt zo naar Jaime zag kijken van “Dude, what the fuck?” en Jaime echt zo terug keek van “Dude, what do you want me to do?”

  Ik vond die scene overigens ook juist wel spannend. Ik vond het juist wel goed dat niet alles uitgesproken werd en dat je juist al die onderliggende spanning voelde. Een beetje als op een grote familiekerstmis waarbij dat je weet wie elkaar niet liggen of nog wrok naar elkaar hebben die dan toch krampachtig proberen om enigszins civil te doen. Maar goed, misschien is dat subjectief…

 • Absoluut het sterkste seizoen van GOT. Als Jelle dit seizoen zou kijken zou hij het hele soap verhaal niet meer durven uit te spreken 🙂 Echt heel dik en duidelijk een mega budget!

  • Buck Bijlsma

   Ik snap deze reactie wel. Ik snap echter ook degene die de diepgang missen. Ik als echte GOT-nerd mis soms de diepe dialoog die de eerste 3-4 seizoenen kenmerkte. De serie heeft tegenwoordig wat meer Hollywood-invloeden. Persoonlijk ben ik daar na een jaar of zes wel aan toe, maar de kritiek valt in mijn ogen dus ook goed te verklaren.

  • Harry Nak

   En waar hij “sterkste” zei, zeg ik “slechtste”, stop de tijd.

   • als je dit het slechtste seizoen vond ben je een verbitterd mannetje of een ajacied 😛

    • Harry Nak

     Dit was een “fast forward” CGI-fest, leuk hoor die draken maar ik kijk deze serie toch echt voor het politieke gekonkel en de goeie verhaallijnen en die zijn helaas helemaal verdwenen.

     • O je had niet door dat al die seizoenen naar deze climax toe werkte?
      Ik had het niet aangekund als er nog meer seizoenen zouden komen dat ze elkaar allemaal steeds mis blijven lopen.

     • Harry Nak

      De climax is tot nu toe een natte scheet door al dat afraffelen van de verhaallijnen.

  • Desta

   ik ben het met @disqus_41NxTH22I1:disqus eens.
   dit seizoen is teleurstellend.

   -karakters die vroeger van groot belang waren zijn nu tot side karakters verlaagd (sommige zelf figuranten) Tyrion, Varys, Petyr Baelish, Sir Davos, Brann, Jorah, Melissandre, brianne,yara,podrick,greyworm,olenna

   -Talloze Plotholes
   white walkers die kettingen hebben klaar liggen, + het feit dat ze niet kunnen zwemmen maar wel de ketting om een draak onderwater kunnen vastbinden…
   waarom ging Jon Snow als Koning überhaupt mee om de white walker te vangen, hij zegt “I’m the only one here who has fought them before” maar uiteindelijk heeft dat helemaal geen invloed gehad

   -Continue fast forwarding
   Sir Davos is in aflevering 5 zelfs aan het jumpen tussen Dragonstone, kingslanding terug naar Dragonstone en uiteindelijk The Wall

   Gendry die terug rent, een raven stuurt en Daenrys die op tijd is met haar draken voordat het water bevriest. (grote teleurstelling was aflevering 6, aan de preview te zien na afl 5 had ik veel beters verwacht)

   -Slechte Karakter Interacties/Dialogen
   voor de 1e x sinds S4 en dood van hun vader zien Tyrion & Jaime elkaar weer in kingslanding, en het is geen speciale moment door de slechte opbouw van de reis ernaar toe, hun gesprek is verbazingwekkend kort en van weinig inhoud.

   het zelfde met Sansa’s reünie met Arya en Brann. Brann is misschien dood van binnen nu dus zijn reactie is niet het raarste, maar de reünie tussen Sansa en Arya was ontzettend emotieloos en ongeloofwaardig dat dit twee zussen zijn die elkaar naar jaren zien nadat ze bijna hun hele familie zijn verloren.

   • OsirisNLD

    Karakters minder van belang vind ik een apart argument, dat is toch niet zo raar voor een serie?

    Wat betreft de kettingen:
    https://i.stack.imgur.com/3YHri.jpg

    Verder hoeven die wights niet perse te kunnen zwemmen om naar de bodem te kunnen zinken en die ketting om die draak heen hangen.

    Het hele tijdsverloop van aflevering 6 is nog wel redelijk te verklaren, is genoeg over te vinden op de GoT reddit(s).

  • N. Van Eijk

   De 2 seizoen hiervoor waren al van veel minderen kwaliteit sinds R.R Martin het niet meer voorkauwt voor D&D, maar dit seizoen was zo tergent kut dat het gewoon een struggel was om te blijven kijken.

   • haha wat een overdreven gejank zeg. Veel plezier met de rest van je verbitterde leventje

    • N. Van Eijk

     Ja dat mag jij vinden pik. Tis heel simpel. Is het goed dan is het goed. Maar dit seizoen was gewoon van veel minderen kwaliteit dan de vorige. Maar met 5 boeken en 6 seizoenen achter de kiezen verwacht ik gewoon meer van een serie als GOT. De schrijvers van de serie beweren dat er niet genoeg matriaal meer is om de show 2 volle seizoenen te geven dus vandaar de korteren seizoenen. Als ik dan naar dit seizoen kijk waarin alles afgeraffel wordt, de thalys blijkbaar nu ook door westeros gaat, raven ineens 180 km per uur vliegen en goeie dialogen ver te zoeken zijn….. Dan ga jij mij vertellen dat die 3 uur aan content niey gevuld had kunnen worden? Plus je kan tegen iedereen zeggen dat ie een zuurpruim is omdat ze kritiek hebben op dit seizoen, maar zou het kunnen dat jij stiekem een beetje een fanboy bent die aaaaallles aan deze show cool en vet vind? En daardoor logica totaal niet relevant meer vindt?

     • Volgens mij ben jij ook een fanboy als je alles hebt gelezen en gezien tot nu toe. Dat heeft er niets mee te maken.
      Ik zeg dat het een overdreven reactie is en vind je kritiek waardeloos. Je mening geven is iets anders als een totaal overdreven onzinnige reactie uit frustratie omdat je het niet zo leuk vond als je verwachtingen waren.
      Het heeft dan niets te maken met goed of slecht maar met smaak.
      Dus mijn “beste” en jouw “slechtste” mening slaan alle 2 nergens op.
      Ik refereerde meer naar het spektakel en grootsheid van de serie tot nu toe.

 • vlissinger

  Ik vond het een raar seizoen, er gebeurde veel toffe shit waar ik lang op zitten wachten maar het werd maar op een crack manier verteld / gebracht vond ik..
  Tof trouwens dat we met zijn alle eerst een snoei hekel hadden aan Jaime Lannister en nu wordt hij juist tof gevonden, cool hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen.

 • Carbonspeed

  Helaas Emiel

 • Johnny Deekay

  Thanks Shelly & Emiel voor deze bespreking v/h afgelopen seizoen 🙂 Leuk om jullie meningen te horen. Jammer dat we 2 jaar moeten wachten nu 🙁
  Gelukkig gaat de serie ‘Vikings’ binnenkort weer verder 😉

 • tnijenhuis

  Een van de mindere seizoenen. De battles zijn niet het sterkste punt van GoT voor mij. Ziet er vaak toch fake uit en te chaotisch in beeld gebracht. GoT draait voor mij om samenzweringen, politieke spelletjes en verraad. De eerste 4 serizoenen zijn het best vind ik.
  Daarnaast vind ik het verhaal alle kanten opgaan. Afstanden zijn ineens geen probleem meer. En karakters zijn minder interessant geworden (meer 1-dimensionaal).

 • Rob van Dinteren

  Vond het echt een TOP seizoen! In 2 dagen alle afleveringen gekeken! Nu weer het lange wachten op het laatste seizoen. 🙁

 • hans

  Ik vond dit seizoen anders aanvoelen. Het was al vroeg bekend dat het 7 afleveringen gingen worden en dit was volgens mij puur om de kosten van de CGI binnen het gesteld budget te houden. Beetje jammer dat net als bij de Hobbit een draak met een grote pijl word uitgeschakeld (ok was een ijslolly). Pas bij aflevering 4 vond ik het weer een beetje op gang komen. Ik miste toch net wat meer diepgang en daarom hebben ze volgens mij ook besloten om Baelish er maar vast uit te gooien. Van Brann had ik ook al wat meer verwacht, maar misschien gaat dat nog komen. Blijft een mooie serie en ik hoop echt dat ze hem wel mooi weten te eindigen. In de laatste aflevering werden er weer genoeg lijntje uit gezet dus ik hoop dat ze de draad weer op weten te pakken en weer wat meer focus op de verschillende personages gaan richten. We hebben 6 afleveringen te gaan dus ik vrees voor veel CGI geweld ……maar goed we gaan het zien over ruim een jaar.

 • Goeniegoegoe

  Van LOST naar BREAKING BAD tot uiteindelijk GOT op de nummer 1. Heerlijke serie dit en top seizoen weer. Minder locaties waardoor het wat overzichtelijker aan het worden is en op zich geen spannende wendingen, behalve dan Aegon Targaryen natuurlijk ;-).

 • N. Van Eijk

  Dit seizoen was zo slecht dat je zou denken dat Micheal Bay er iets mee te maken heeft. Het hele verhaal van S01 tot s06 wordt overboord gepleurt. Want blijkbaar vliegen raven ineens 160 km per uur en whites (dus niet white walkers maar the army if the dead) is ineens te vermorren met dragonglass……. Ookal heeft jon bij Hardhome flink wat whites proberen te killen met longclaw wat niks uithielp toen. Net als in de boeken hielp dat in s05 niet maar nu ineens wel.En zo kan je nog 40 dingen opnoemen die egt nergens op slaan uit dit seizoen. Maar kijk jongens IJsdraak!!!! Wooooooow!!

  • Conservo

   “Egt” 🙁

 • Conservo

  GOT is wel echt slick hollywood geworden. Sexloos, de gevechten zijn geweldloos (beetje ala Marvel) en het verhaal gaat te snel. Waar eerst iedereen altijd het loodje kon leggen is het nu voorspelbaar en belangrijke karakters gaan niet meer dood. Het is spectaculair maar voorspelbaar en glad.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord