Menu Premium
Loading...

Game Awards 2019: Waarom komt Microsoft nu met de Xbox Series X?

14/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ga er maar even goed voor zitten. Dit item zit namelijk zo bomvol met vette dingen dat je weekend meteen compleet is. JJ en Koos bespreken alles wat er donderdagnacht heeft plaatsgevonden. En dat is nogal wat. Maar het hoogtepunt van de show was natuurlijk de aankondiging van de Xbox Series X.

De Xbox Series X

Dat is dus de niet al te shiny maar wel functionele naam van de next-gen Xbox console. Gewoon zo even uit het niets gedropt, omdat het kan. Phil Spencer mocht het hoogstpersoonlijk gaan aankondigen, samen met de eerste exclusive voor de Series X: Senua’s Saga: Hellblade II. En de trailer ziet er fantastisch uit. De andere console, ook al zijn het voorlopig geruchten, zou de Series S gaan heten en zou dan dus de minder krachtige versie moeten zijn van de twee next-gen consoles. Maar daar is voorlopig nog niks over bekend.

Ghost of Tsushima enige hoogtepunt PlayStation

Want verder was het vooral de Xbox-show en zul je in dit item ook de naam PlayStation ook niet veel voorbij zien komen. Ghost of Tsushima lijkt zo’n beetje de laatste grote titel te zijn die op de PlayStation 4 uit gaat komen voordat de PlayStation 5 het stokje zal overnemen. Tijdens State of Play werd al aangekondigd dat er tijdens de Game Awards een nieuwe trailer getoond werd, en zo geschiedde. En hij is behoorlijk episch. Het was tevens de enige manier waarop PlayStation tijdens de Game Awards de show van Xbox wist te stelen.

Waarom nu?

Dat is eigenlijk de vraag waar in dit item antwoord op gegeven dient te worden. Want Xbox kondigt zijn nieuwe consoles eigenlijk altijd aan op zelf georganiseerde evenementen en shows. Dit, gecombineerd met het feit dat er bijna geen geruchten waren en er niks (maar dan ook niks) gelekt was over een eventuele aankondiging, zorgde voor een behoorlijke verrassing. En de grote vraag is: wat gaat PlayStation nu doen?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch