Menu Premium
Loading...

Freemium: Het verdienmodel van de toekomst?

21/01/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een gast op de redactie! Bij Gamekings staan we altijd open voor mensen met expertise. Ditmaal is Joost Rietveld langsgekomen. Joost is docent aan de Rotterdam School of Managment(Erasmus Universiteit) en is gespecialiseerd in het Freemium-model. Samen met Boris en Emiel gaan ze de kernelementen van dit verdienmodel definiëren. Het Freemium-model is immers razend populair op het web, in games en in andere miljarden-industrieën. De heren hebben alledrie gemeen gefascineerd te zijn door de achterliggende dynamiek van het Freemium-model. Zodoende hebben ze geen problemen met het opnemen van een lange discussie. Benieuwd wat Joost en de vertrouwde Gamekings te zeggen hebben? Check nu ‘Freemium : Het verdienmodel van de toekomst?’

Is Freemium daadwerkelijk de toekomst?

Het is Freemium wat de klok slaat tegenwoordig. Op het web worstelen bedrijven met de dalende advertentie-inkomsten. Zodoende is men een aantal jaar geleden begonnen met het kijken naar nieuwe verdienmodellen. Als we het dicht bij huis houden, is Gamekings Premium hier een goed voorbeeld van. Ook in gaming wordt er hevig geëxperimenteerd met het Freemium-model. Het meest in het oog springende voorbeeld hiervan is Fortnite. Uitgever Epic Games heeft er bewust voor gekozen hun nieuwe titel free-to-play te maken. De drempel is voor spelers zodoende laag om in te stappen. Tegelijkertijd lijkt de bereidwilligheid om in-game purchases te doen groter. Men heeft immers niet al een groot bedrag hoeven neer te tellen. Uitgevers zullen het succes van Fortnite ook zijn opgevallen. Dit zou natuurlijk kunnen leiden tot copycat-gedrag.

Joost, Boris en Emiel gaan in deze Premium-discussie terugkijken, oordelen én filisoferen. Hoe kijken jullie tegen dit verdienmodel aan? Laat je horen in de comments onder deze Freemium: Het verdienmodel van de toekomst?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch