Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Frans Bouma: In-game fotografie op hoog niveau

15/05/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben zoals wel vaker de laatste tijd een bijzonder verhaal voor je in petto. Of beter gezegd een bijzondere video. Alhowel al onze video’s natuurlijk bijzonder zijn. Maar dat terzijde. We gaan het hebben over in-game fotografie. Je kunt deze term letterlijk nemen, want het gaat om het in de game fotograferen van karakters of vista’s. Een hobby die steeds populairder wordt nu games bijkans foto-realistisch zijn en vaak een foto modus bezitten. Iedereen kan dus foto’s maken en aan de rest van de wereld tonen, net zoals iedereen vandaag de dag video’s kan maken en op YouTube zetten. Dat iedereen het kan, wil niet zeggen dat iedereen in staat is om ook echt echt iets moois te maken. Je hebt amateurs en pro’s. Frans Bouma is zo’n pro. De Nederlander is een bekende in de internationale in-game photography scene. JJ wilde weten wat iemand ‘bezielt’ om foto’s te gaan maken in een game en hoe je een goede kiek maakt.

Hoe maak je een mooie plaat in een videogame?

Frans Bouma is een software engineer die als hobby fotografie heeft. In het echt en in-game. Door de jaren heen is hij uitgegroeid tot een van de meer bekendere gezichten in de internationale scene. Deels door zijn foto’s, maar ook omdat hij allerlei tools maakt om in-game foto’s mooier te kunnen maken. Dit niet altijd tot blijdschap van publishers. De beste man heeft al eens flinke beef gehad met Crytek om een van zijn tools. JJ nodigde Bouma uit om hem alles over zijn hobby te vertellen. Een hobby die een flinke weerslag heeft gehad op de manier waarop hij zijn games speelt vandaag de dag.

In-game fotografie van hoog niveau

Mocht je meer van het werk van Frans Bouma willen bekijken dan kan dat op zijn website. Er staat meer dan genoeg werk op om je aan te vergapen. En wie weet krijg je wel inspiratie om zelf de camera eens in de hand te nemen.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch