Menu Premium
Loading...

Football Manager 2020 Review: kopen, budgetbak of slopen?

14/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Altijd al een manager willen zijn van je eigen voetbal club? Dan is Football Manager 2020 wel wat voor jouw. Tenminste, als je flink wat geduld hebt. Er zijn namelijk behoorlijk veel mensen die de uitgebreidheid van deze game een stuk minder kunnen waarderen. Vanaf 19 november kunnen PC-gamers aan de slag met Football Manager 2020, en Skate en Koos hebben al flink wat tijd in de game gestoken.

Waan jezelf een manager in Football Manager 2020

Want dat is natuurlijk waar deze game helemaal om draait. Als je meer fan bent van 3D dan is FIFA of PES eerder wat voor jouw. Maar als je echt bereid bent flink wat tijd (maar ook echt flink wat tijd) te steken in het ontwikkelen van een club en je bent een voetbal-liefhebber, dan moet je deze game spelen. Er gaat echter al gouw tientallen uren inzitten zonder dat je ├╝berhaupt een wedstrijd hebt gesimuleerd. Gelukkig is er voor de mensen die dit niet willen doen ook de optie om bepaalde onderdelen van de game op automatisch te zetten. Dan gaat alles natuurlijk een stuk sneller, maar je hebt minder invloed op dat wat er gebeurt. Sacrifices.

De features

Dat waar misschien wel de meeste tijd in gaat zitten is het ontwikkelen van jong talent. Want uiteindelijk is dit de meest goedkope manier om je team naar de top te brengen. Kijk maar naar Ajax en AZ, die op deze manier zich zowel sportief als financieel ontwikkelen.  Daarnaast moet je natuurlijk ook het bestuur tevreden houden door bepaalde doelstellingen te halen. Verder kun je natuurlijk tot in de puntjes per wedstrijd de tactiek bepalen, opdrachten geven aan spelers en het moraal van de selectie managen. Als klap op de vuurpijl zijn de graphics ook nog verbetert. Maar is het volgens Koos en Skate genoeg reden om te kopen? Of moet je deze game in de budgetbak oppikken? Of zelfs helemaal niet?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch