Menu Premium
Loading...

Fire Emblem Awakening Review

06/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De studio achter de serie Paper Mario, Intelligent Systems, heeft ook een andere game die al een tijdje meegaat: Fire Emblem. Voor het nieuwe deel op de Nintendo 3DS hebben Jelle en Dennis hun 3D bril opgezet om de diepte in te gaan in de Fire Emblem Awakening Review.

Fire Emblem Awakening is alweer het dertiende deel uit de serie, die al loopt vanaf 1990. Het is een strategische, turn-based RPG, zoals we dat ook kennen van Final Fantasy Tactics en Disgaea. Op je landkaart ga je langs verschillende plaatsjes om daar vervolgens de aanval aan te gaan tegen verschillende vijanden. Voordat je begint met spelen kies je eerst met wie je wilt vechten en welke spullen ze met zich mee dragen. Eenmaal gekozen ga je beurt voor beurt de vijanden te lijf.

De verschillende personages hebben ook verschillende abilities. Je hebt characters die zijn gespecialiseerd in close combaten die van verder kunnen aanvallen. Sommmige zijn makkelijker te verplaatsen dan anderen, maar hebben bijvoorbeeld minder defense punten. Die eigenschappen zijn ook terug te vinden bij de vijanden waardoor de gameplay al vrij snel heel diep kan gaan.

Deze game is typisch Japans. Het heeft een anime stijltje en ook de dialoogschermen en cut-scenes zijn precies wat we gewend zijn van het genre. Dit brengt natuurlijk gelijk de vraag met zich mee of dit soort games, waar er al een boel van zijn verschenen, nog wel kunnen boeien in de huidige tijd. Daar gaan Dennis en Jelle antwoord op geven in de Fire Emblem Awakening Review.

Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Platform: Nintendo 3DS

Fire Emblem Awakening Review

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch