Menu Premium
Loading...

Final Fantasy XII: The Zodiac Age Review

Google Plus Emiel Kampen
Google Plus Richard 'Skate' Simon
13/07/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De reeks die al 30 jaar lang JRPG-fans zoet houdt, pompt HD remastered editions eruit alsof het niets is. Alle fanboys wachten natuurlijk met smart op de remake van Final Fantasy VII, maar nu heb je iets te doen tijdens het wachten. Er is namelijk een opgepoetste versie van deel XII in de Playstation store gegooid. Het deel kwam op de Playstation 2 uit, terwijl de Playstation 3 al een gegeven was. De kans is dus groot dat je deze hebt overgeslagen. Wees niet getreurd, want je kan het avontuur nu op geheel moderne wijze beleven. Skate en Emiel hebben er aardig wat uurtjes ingestoken en willen je er alles over vertellen in Final Fantasy XII: The Zodiac Age Review.

Prima game om te spelen tijdens het wachten op Final Fantasy VII

Skate en Emiel zijn niet vies van JRPG’s. Helemaal een serie als Final Fantasy zal nooit over het hoofd worden gezien. De heren werden positief verrast door de HD remastered edition van XII. Een deel dat op zijn eigen manier uniek is, omdat het verhaal een minder klassieke versie van het Final Fantasy verhaal is. Het verhaal draait voornamelijk om de tweedeling van een volk dat zich aansluit of verzet met de heersende macht. Gelukkig zitten alle bekende elementen van het Final Fantasy universum er gewoon nog in.

Skate en Emiel waren verbaasd. Niet alleen omdat ze er meer uur in hadden gestoken dan ze verwacht hadden, maar ook over hoe groot de open world in dit deel is. Voor een Playstation 2 titel is het best indrukwekkend. In realtime zouden ze het niet zo lang volhouden, maar door de speed up time button, werd het een stuk leuker om keihard te grinden en snel saaie stukken te skippen. Dat zouden meer games moeten hebben. Check hoe de fantasten de HD Remastered edition hebben ervaren in de Final Fantasy XII: The Zodiac Age Review.

 

 

Loading...
 • Laurens!-_-!

  Nette review heren. Doet de game eer aan. Weet nog wel op de PS2 destijds, wat zag FF12 er mooi uit en de combat was zo anders weer dan FF10 maar werkte super. Half realtime, half strategisch turn-based. Wat een top game en franchise ook.

  HD Remasters op deze manier mogen van mij wel van meer games komen als ik jullie zo hoor. Binnenkort de game maar is gaan checken.

  Wat was/is de PS2 toch ook een dikke (J)RPG console met games als FF10 en FF12 en alle andere franchisen als Suikoden, Grandia, Wild Arms, Arc The Lad, Dragon Quest, Kingdom Hearts, Breath Of Fire en Xenosaga.

  • Sylmaron

   Inderdaad.wat mij betreft mogen er nog meer JRPG remakes en remasters aankomen.

   • Laurens!-_-!

    Ja duidelijk. Sowieso die uit de tijd van de PS2/Xbox/Gamecube. Zoveel toffe titels net niet uitgespeeld om wat voor reden dan ook.
    ‘Memory card vol, verkeerde save verwijderd et cetera’.

    Van de Gamecube zou ik bijvoorbeeld o.a. Baiten Kaitos, FF Crystal Chronicles, Skies Of Arcadia en Lost Kingdoms willen checken.

    Overigens zou ik een remaster van Front Mission 4 en 5 als bundel heel erg waarderen. Aangezien deze games niet eens hier zijn uitgekomen. Deel 3 was zo tof op de PS1.

 • Peter Wilkinson

  Heb hier veel plezier aan beleefd op ps2. een van de betere final fantasy’s. Al moet ik eerlijk zijn heb deel 7 nooit gespeeld. Dus wacht nog op de nieuwere versie.

 • Ellie

  Fijne review mannen! FF12 was in 2006 eigenlijk ‘ahead of it’s time’ op het gebied van game mechanics, daarom kan hij vandaag de dag nog goed mee! Blijft 1 van mijn favoriete games

 • Sylmaron

  Goede review! Ik heb hem al in huis maar zit nog in een andere game maar kijk er naar uit om er mee te beginnen.

 • KnightNL

  Dat voorprogrammeren van je karakters werkt inderdaad erg fijn en ik hoop dat ze dat systeem ook in de FF7 remake toepassen.

 • “bijna iedereen heeft, denk ik, dit deel overgeslagen”
  “niemand zat destijds te wachten op deze titel” (1:08)

  Zelfs zonder de Europese verkoopcijfers was Final Fantasy XII één van de best verkochte PlayStation 2 games van 2006. Als FFXII wereldwijd gelijktijdig zou zijn uitgekomen, dan zou FFXII de best verkochte PS2 game van 2006 zijn geweest. Voor de rest, prima review.

  • Ellie

   De ps3 was toen inderdaad nog niet of pas net te koop, volgens mij hebben genoeg mensen (zeker de JRPG liefhebber) deze gespeeld

 • Goosebrother

  zeer leuke en goede final fantasy game het combatsysteem doet mij een beetje aan Old republic denken.

 • Gamer

  Ik persoonlijk vind dit leukste Final fantasy game ben ook zeer tevreden dat deze remastered is.

 • Voor een opgepoetste PS2-game is hij heel erg mooi geworden. Bijna te mooi. Moest even wennen aan de glimmende personages. In oude versie was het allemaal wat doffer, wat goed in de setting past. Maar na +40 uur spelen ben ik daar wel overheen. Het dubbele jobsysteem is een uitstekende vervanging voor het oude licenceboard, waar tegen het einde van het spel toen bijna alle personages dezelfde skills en wapen kregen. Daar gaf je drie personages de sterkste blades en sterkste healing magic en mepte je er makkelijk doorheen.

  De game valt nog steeds tegen het einde van het spel een beetje uit elkaar (rond giruvegan, vallen cutscenes weg en word je een beetje aan je lot overgelaten). Als je de ontwikkelingsgeschiedenis van het spel weet blijft dat te verklaren. Daarmee blijf ik nog altijd met het gevoel zitten: what if Matsuno (originele regisseur) het spel helemaal tot een einde had weten te brengen? Maar hoe dan ook vermaak ik mij de afgelopen week echt zoveel meer met deze remaster dan ik afgelopen winter met FFXV deed. Heb ondanks een season pass eigenlijk geen behoefte meer om de losse episodes daarvan voort te zetten..

 • Bjorn Heckers

  Het verhaal in feite is gewoon Star Wars, kijk ook maar eens naar de characters, los van die twee main characters de kinderen. Je hebt een princess, een vrouwlijke Chewbacca en een Han Solo. Dit is men favoriete FF, de muziek is ook echt super. Heeft me flink geholpen in 2006 toen men opa was overleden, heb echt over de 150 uur in deze game gestoken, helaas nooit 100% kunnen afmaken.

  Dat ben ik nu wel van plan met deze HD Remaster.

  De Amerikaanse voice acting was goed voor deze game.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord