Menu Premium
Loading...

Docu special met Los Reyes, Ronnie Coleman & They Shall Not Grow Old

22/11/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor de liefhebbers van documentaires is er deze week speciaal een film festival in Amsterdam. IDFA, oftewel International Documentary Filmfestival Amsterdam, is het grootste filmfestivals van documentaires van de wereld. Uit alle hoeken van de wereld komen mensen langs om hier de meest bijzondere documentaires te bekijken. Wie ook een groot van hiervan is, dat is JJ. JJ is helemaal gek op documentaires en is daarom speciaal te gast bij deze aflevering van Filmkings. Hij heeft zelf een mooi lijstje meegenomen zoals Los Reyes en They Shall Not Grow Old en gaat deze samen met Jelle even doornemen. Ga er maar even goed voor zitten en houd je notitieboekje erbij.

Kattenkwaad in Los Reyes

In Los Reyes reizen we af naar de Chileense hoofdstad Santiago. Als we de vertaling van Los Reyes bekijken, dan krijgen we ‘De Koningen’. We volgen hier namelijk de twee honden Chola en Football. De twee hondjes die wonen in het skatepark van Santiago. Tussen de de schreeuwende tieners die met hun skateboarden voorbij razen, moeten de twee zien te overleven. In de documentaire volgen we de gesprekken van de tieners, die allemaal een verschillende achtergrond hebben. Allemaal vanuit het perspectief van de honden, die zich vermaken met een bal en een stok.

De eerste wereldoorlog in kleur

In de documentaire van They Shall Not Grow Old zien we hoe Peter Jackson, de regisseur van The Lord of The Rings, de beelden van de eerste wereldoorlog heeft weten te restaureren. Alle oude zwart-wit beelden zijn vervangen door mooi ingekleurde beelden. Ook heeft hij samen met een team, al het materiaal bekeken en opnieuw in laten spreken door een team dat gespecialiseerd is in liplezen. Op deze manier konden zij ontcijferen wat de soldaten van die tijd allemaal gezegd hebben op de camera. De documentaire zal uitkomen op 17 december 2018. Naar welke documentaire kijken jullie het meest uit? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch