Menu Premium
Loading...

FIFA 14 Trip

17/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

JJ is op zijn lievelingstrip van het jaar, namelijk de FIFA 14 trip. Hij kan eindelijk gaan zien wat FIFA 14 in petto heeft voor ons. Stiekem hoopte JJ dat hij ook met de nieuwe FIFA kon gaan spelen, maar EA had helaas andere plannen. In plaats daarvan kregen we een uitgebreide presentatie met voorbeelden van de wijzigingen die in dit deel zijn doorgevoerd. Wat JJ vindt van die nieuwe veranderingen die EA heeft aangekondigd, hoor je in de FIFA 14 Trip.

FIFA 13 is een game waar maar weinig op aan te merken valt. Natuurlijk kan het altijd beter, maar de core-mechanics van de game zijn gewoon goed en je kan rustig spreken van de beste voetbalgame van dit moment. FIFA 14 gaat daarom sterk voortborduren op wat FIFA 13 nu is. Drastische dingen als de Tactical Defense, die werd doorgevoerd in FIFA 12, blijven achterwege.

Nu is de vraag of FIFA 14 beter gaat worden dan zijn voorganger. Als het aan EA zelf ligt wel. Ze hebben in ieder geval hun best gedaan om de hinderingen van het vorige deel te verbeteren en de sterke elementen nog verder uit te diepen.

Enkele dingen die je kan gaan verwachten in FIFA 14 zijn bijvoorbeeld een strakkere verdediging, die ‘frame by frame descision making’ toe kan passen. Dit betekent in de praktijk dat je verdediging stukken dichter op de aanvallers staat en per frame besluit of de mannen die gevaarlijk zijn wel goed gedekt staan.

De aanvaller kan reageren op de extra druk door de bal vast te houden en te beschermen. Dit doe je met je linker trigger. Deze is niet meer nodig om skill moves mee te doen, die doe je alleen nog met je rechter analoge stick. De aanvallers lopen nu ook betere lijnen en de passes die je kunt geven zijn ook daarop aangepast.

Waar ze ook veel aandacht aan hebben besteed, is de bal zelf. Deze kan je nu spin meegeven waardoor je dus in staat bent om knuckle shots of dipping shots te maken.

Er is verder nog een hele schaal aan aanpassingen die ze gaan doorvoeren, en hoe JJ tegenover deze veranderingen staat zie je allemaal in de FIFA 14 Trip.

Ontwikkelaar: EA Sports
Uitgever: Electronic Arts
Platform: PC, Xbox 360 en PlayStation 3

FIFA 14 Trip

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch