Menu Premium
Loading...

Far Cry 5 E3 2017 Preview

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Google Plus Jan Johan Belderok
Google Plus Jelle Kunst
Google Plus Richard 'Skate' Simon
15/06/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wie van actie en schieten houdt, heeft zich ongetwijfeld al meerdere keren gewaagd aan een Far Cry game. Ook de geniale, gestoorde bad guys maken de Far Cry games een wereldwijd fenomeen. Nu Far Cry 5 eraan komt, is het natuurlijk de vraag of het nieuwste deel de verwachtingen waar kan maken. Of het de game lukt, zie je in deze Far Cry 5 E3 2017 Preview!

Hoge verwachtingen

Een paar weken voordat de E3 van start ging, werden we door Ubisoft al op de hoogte gesteld van het feit dat er een nieuwe Far Cry aan zit te komen. Dit vijfde deel zal zich afspelen in het Amerikaanse Hope County, Montana, en de recent vertoonde trailer maakte velen weer razend enthousiast voor de serie. Dit enthousiasme werd nog eens versterkt toen Ubisoft tijdens haar E3 persconferentie aardig wat toffe gameplaybeelden toonde. Twee heren die hier ook erg enthousiast van werden, zijn Boris en onze eigen redneck Jelle, die zeer te spreken zijn over met name de setting van dit nieuwste deel. Zij zullen, vanuit de studio bijgestaan door JJ en Skate, uitweiden over hun speelsessie met de game, die absoluut een goede indruk bij hen achterliet.

Totale chaos met z’n vieren

De game is speelbaar in je eentje, maar ditmaal kun je ook het gehele verhaal met maximaal drie anderen doorspelen. Een tussenstap werd gezet in deel 4, waar je op bepaalde punten de hulp van een maatje in kon roepen. In dit deel zijn jouw maatjes de ‘guns for hire’, ‘death from above’ of welke andere rol je voor ze in gedachten hebt. Ook word je bijgestaan door een viervoetige sidekick, al schijnen er meer dieren dan alleen honden tot de keuzes te behoren.

Gaan we daadwerkelijk een frisse wind krijgen in deze franchise, die met de laatste twee delen toch een beetje een herhalingsoefening leek te worden, of wordt het ondanks de nieuwe, frisse setting toch weer het standaard Ubi-riedeltje dat afgespeeld wordt? Je ziet en hoort het hier in de Far Cry 5 E3 2017 Preview!

Loading...
 • bart

  “Iedereen wil dat” gelukkig niet waar en blijft dat linkse gif grotendeels beperkt binnen de amsterdamse grenzen. Fake news!

  • Kapiteinkoek

   Integendeel inderdaad. Ik wil mijn agressie kwijt van al dat linkse geweld wat natuurlijk ten goede word gepraat overal in het nieuws.

  • Thegladoss

   Stonden waarschijnlijk ook te juichen toen zo’n linkse idioot gisteren “zijn frustraties afreageerde” op Steve Scalise en andere kwaadaardige Republikeinen die aan het honkballen waren.

  • Sander

   Heb dit item nog niet gekeken, maar als het weer een item is met politiek correcte echo chamber meningen blijft het daar ook bij.

  • Flap Drol

   het linkse gif?

 • Bravado

  Vind dat de heren in LA wel wat te makkelijk langs het punt gaan dat het wel heel erg van het zelfde is. Als er iets is waar de Ubi-games in mislukken is het wel het leentje buur spelen en het complete gebrek aan variatie. Daarom dat ik het ook niet tof ik wederom, voor de vierde keer sinds 2012, dorpjes moet bevrijden en de kaart moet vrijspelen. Gelukkig stelde Skate en JJ dat punt wel aan de kaak.

  Ubisoft is gewoon kut. Zij weten dat men dit niet tof vind, maar blijven het toch constant in hun games gooien. Zelfde met de drone-adelaar in Assassins Creed. Moet afgestraft worden.

  • Jord-O

   Daarom spelen miljoenen mensen ook Far Cry en Assassin’s Creed omdat men het niet tof vind. Logica

  • Wouter

   Wie is ‘men’? Ik vind het namelijk wel heel leuk om dorpjes te bevrijden in Far Cry.

   • Bravado

    Het is wel een algemene tendens die er is bij de Ubisoft games.

  • Dat wordt ongeveer bij iedere game van UBI aangegeven, en dit is nou eenmaal wat het is. Als je daar niet van houd moet je UBI links laten liggen.
   Als je een succesvolle franchise hebt die bepaalde spelelementen in zich heeft, dan kun je daar niet zomaar vanaf stappen.
   Het eeuwige gezever over “het vernieuwen” van een game irriteert mij persoonlijk meer dan dat games hetzelfde aanvoelen. Noem mij wat voorbeelden van game series waarbij deel 2 en 3 zo veel anders waren dan het origineel. Ze komen af en toe ook met iets heel anders. Zoals Rabbits nu, of Southpark. En er zijn genoeg mensen die dit wel tof vinden.

 • Steez977

  Kweetniet, bij far cry 4 haakte ik snel af door het geweld. Niet dat ik enkel Nintendo games speel, maar constant mensen en dieren moeten afslachten voelde erg gratuit aan. Dit ziet er meer van hetzelfde uit, en dan heb ik het nog niet over de gameplay. Maar ok, vooral spelen als je fan bent!

 • lolwut95

  WTF!? Waarom heeft FC nu ook al zo achterlijk de crosshair niet in het midden?

 • The man the myth the legend

  Boris en Jelle
  Jullie zouden vaker een biertje moeten drinken voor jullie op camera gaan.
  -ja er waren wat spraak foutjes
  -ja het klonk soms wat chaotisch.
  Maar de boodschap kwam vééél duidelijker over.
  Het was enthousiast, leuk om te horen, dynamisch en ik zat echt in het verhaal van wat jullie zeiden.
  Ik kijk gamekings al sinds seizoen 1 en het programma werd steeds meer saaier en saaier dit is de eerste keer sinds een lange tijd dat ik entertaind werd, waarom? omdat ik gewoon een paar oprechte dudes zag die zichzelf waren en een echte guy on guy gesprek hadden. Ik wil vaker jullie ECHTE mening en het gevoel daarachter horen, entertain ietssss

 • Kane888

  Wat ik een beetje raar en onduidelijk vind aan Far cry 5 is simpelweg dat het thema niet helemaal klopt. Het is dus één gebied in heel Amerika dat als het ware geannexeerd word door religious cultusts? Oké, waar is het leger en de Amerikaanse overheid? In de voorgaande delen was het altijd een isolated country; eilandjes of een bergland met een mad dictator. Lijkt me sterk dat relgious cultusts heel Amerika overnemen. Of denk ik te sterk door?

  • ViesVuilEnVet

   Nee hoor, daar heb ik ook over na zitten denken… Hier een wilde gok; 1. Je bent een cop die vanuit buiten wordt ingezet omdat de vorige is vermist. Jij gaat daar het een en het ander onderzoeken in een stuk afgelegen gebied ver van de echte bewoonden wereld vandaan in een plaatsje genaamd Hope Country. waar corruptie met de bijbel in de hand je vijand is en waar een handjevol mensen de good Guy zijn. Al wat daar gebeurt wordt bestuurd door een priester gekkie. Jij als cop merkt al meteen op dat je geen ontvangst hebt, want de radiotorens zijn kapot gemaakt. En eenmaal in Hope County dan kun je er ook niet meer uit. Al snel probeer je wat contact te leggen met de bewoners van het dorp en je duikt een plaatselijk bar in, waar je ook je eerste ontmoeting hebt met wat aanhangers van de religieuze sekte. Je loopt naar de bar en vraagt aan de barvrouw of zij enig idee heeft waarom er geen bereik is. En op dat moment klopt er iemand op je shouder… “is there any problem officer? Je draait je om en je ziet dat er 3 man sterk met een intimiderende blik je aan kijken. ” You’re with us or you’re against us” dat was het intro filmpje, en de game begint..

   ik weet het niet. bij Ubisoft hebben ze daar wel een script voor klaarliggen denk ik zo,
   Anders zou het erg slecht en ongeloofwaardig zijn als ze die gaten niet op een logische manier vullen.

 • Peter

  Far Cry 4 vond ik JUIST vet,een copy Tibet met een Hongkong Chinees als dictator, hele dikke knipoog naar de realiteit.

 • ZuphCud

  Alleen al omdat heel gristelijk Amerika hier op loopt te haten, is deze game moederneukend gruwelijk.

 • TRIAD™

  verhaal lijkt wel beetje op sekte waco 1993

 • Spud82

  Mwah hoe mooi dit er ook uitziet en hoe vaak ze nog toffe settings zullen opzoeken… Ik heb hier persoonlijk, gameplay wise, geen trek meer in. Drie was het hoogtepunt in de serie, daarna was ik er wel klaar mee.

 • Edwins1984

  Hele toffe setting, alleen de Gun- en gameplay was altijd zo zwak in Far Cry….
  De kogels hebben geen enkele impact bij vijanden, die random kut beesten die spawnen, vijanden spawnen altijd op de meest kansloze plekken…

  Hopelijk pakken ze dit aan, want de setting is wel echt fantastisch! _0_

 • Het zal allemaal wel weer zoals eerdere far cry titels zijn. Ja Ubi doet dit altijd met hun games maar het is gewoon VET!
  De setting spreekt me aan en het type gameplay wat far cry geeft is precies mijn ding. Lekker over de top, humor maar toch gruwelijke actie. Heerlijk! Je moet het niet te series nemen want dat doet deze game ook niet.

 • haenkie

  Far Cry zou meer op survival moeten zitten zoals Zelda BotW. Moeten jagen om eten te verzamelen voor health. Dingen uit de natuur gebruiken om wapens/vallen te maken. Misschien ook wapens een durability geven voor een extra uitdaging. Dat je vaker van wapen moet wisselen.

 • Uther Pendragon

  Heb nog niet zoveel Far Cry games gespeeld, dus misschien wel leuk om deze te proberen.

 • Nexxje

  Jelle…. Ademhalen.. ruuuuustaaaagh…. adem iiiin … adem uuuiiittt…
  Leuk om jullie zo enthousiast te zien. Ik ben bij 4 middenin afgehaakt. Teveel van hetzelfde. En ik volgde het verhaal niet meer….Zou dit hetzelfde zijn ?

  • jw-ildo

   Misschien is dat lastiger geworden met dat stukje staal in de neus… 😉

 • Marty Farty

  Ben ik de enige die ff dacht dat er een KKK member tussen Boris en Jelle in stond?

 • andrelepate

  Setting vind ik tof, ubi-gameplay ben ik al een tijdje klaar mee. Bij mij gaat het feit of 1 van m’n maten wil coopen de doorslag geven. Zoniet pik ik m later wel een keertje uit de budgetbak.

 • Wax

  Skate neigt wel een beetje naar oude mopperaar die klaar is met alle mainstream franchises. Als het niet groundbreaking episch is dan is het al snel niet goed genoeg? Of lijkt dat maar zo. Die ondertoon lijkt bijna in alle previews te zitten

  • Spud82

   In dat geval: meer oude mopperaars graag! Dan verandert er nog eens wat.

  • Rob van Dinteren

   Ik hoor Skate niks negatiefs of verkeerds zeggen. Hij stelt alleen een paar terechte kritische vragen zoals bijv. zijn deze kleine veranderingen aan gameplay en de setting goed genoeg om weer een Far Cry te spelen? Is het niet meer van hetzelfde? Alhoewel ik de nieuwe setting ontzettend gaaf vind zit ik me hetzelfde af te vragen.

 • Cyanide45

  Postal 2 had wel humor over tulbanden gesproken.

 • Ikke

  “die met de laatste twee delen toch een beetje een herhalingsoefening leek te worden”Kom nou och die waren gewoon bruut, heel simpel!

 • aLPHa_NRG

  Rami van Vlasbeer. hahahaha, ROFL.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord