Menu Premium
Loading...

Far Cry 3 Review

21/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ubisoft maakte met Far Cry 2 een kort safaritripje naar de grootse Afrikaanse vlakten. Hoewel de open world game goed ontvangen werd, smeekten fans om een terugkeer naar de tropische wateren en groene bossen van het geprezen eerste deel. De Canadese developer Ubisoft Montreal wil nu – vier jaar na de strijd tegen de anarchistische Jackal – het beste van beide werelden combineren met een open world jungleavontuur. Bosjesmannen Boris en Nino checken in deze Far Cry 3 review voor jou of dat gelukt is.

Far Cry 3 vertelt het verhaal van tourist Jason Brody. Net als in de grafische powerhouse die de eerste Far Cry was, ben je gestrand op een tropisch eiland ergens in de Stille Oceaan en is jouw vriendinnetje spontaan foetsie. Waar het eerste deel hordes bandieten en – spoiler alert – gemuteerde aliens jouw kant op stuurde om ervoor te zorgen dat dit niet lukt, gooit dit derde deel het over de andere boeg van de boot waarmee je de problemen in vaarde. Het eiland wordt namelijk bewoond door twee kampen mensen die het al jaren niet met elkaar kunnen vinden. De psychisch niet helemaal in orde Vaas, die je zeker gaat zien in deze Far Cry 3 review, leidt zijn gang bandieten ten strijde tegen de oorspronkelijke bewoners waar zijn schaars geklede zus gezag over heeft.

Jason Brody, jij dus, is in tegenstelling tot de meeste actiehelden niet zo’n held. Volgens Ubisoft merk je in het begin heel erg dat hij een man uit zijn element is in een wereld van chaos. Hij schijnt geen speciale vaardigheden te hebben en moet dus als ‘average Joe’ op zoek naar eilandbewoners die niet meteen zijn kop in een paar slagen van zijn gebruinde lijf afhakken met een botte bijl. Nino en Boris vertellen jou in deze Far Cry 3 review precies hoe dat in zijn werk gaat en of het echt zo realistisch is.

In de open world first-person shooter is het belangrijk om een plan van aanpak te bedenken, zodat je als normale vakantieganger niet meteen verrot wordt geschoten door getatoeëerde inboorlingen. Dat kun je doen door net als in het eerste deel sneaky te werk te gaan, stenen te gooien als afleiding en foto’s te nemen met jouw camera. Natuurlijk kun je ook op zoek gaan naar een fatsoenlijk wapen met een loop, leren dit te gebruiken door ervaringspunten op te doen en skills te selecteren om vervolgens met een machinegeweer uit een boom te springen a la Stallone in zijn beste jaren. Check de Far Cry 3 review om erachter te komen of dit jungle-avontuur iets voor jou is en laat hieronder in de comments weten wat je er van vindt.

Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal
Uitgever: Ubisoft
Platform: PC, PlayStation 3 en Xbox 360

Far Cry 3 Review

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch