Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Fantasy Face-Off: House of the Dragon vs Rings of Power

20/09/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Elke fantasy fan weet het, heeft beide series misschien al bekeken. Maar op ‘de TV’ is er sinds deze zomer een heuse ‘fantasy-oorlog aan de gang. Binnen twaalf dagen van elkaar verschenen HBO’s House of the Dragon en Amazon’s The Lord of the Rings: The Rings of Power op de beeldbuis. Twee absolute powerhouses in de fantasy-wereld. Hoe is het mogelijk dat ze die series zo dicht bij elkaar hebben gezet? Het is alsof je Call of Duty en Battlefield in dezelfde week uitbrengt. De langverwachte Game of Thrones prequel-serie ging head to head met het peperdure Rings of Power. Op kantoor is het bijna het gesprek van de dag. Op social media zie je hetzelfde. Elke aflevering wordt minutieus ontleed en besproken. En dan ontkom je er niet aan: welke serie scoort beter (bij ons)? Het antwoord vind je in deze fantasy face-off tussen House of the Dragon en Rings of Power.

Wie doet het nu beter: House of the Dragon of Rings of Power?

Daan, JJ en Koos hebben de afgelopen weken de afleveringen van beide series bekeken. Alle drie zijn op zijn geheel eigen wijze fan van fantasy. Welke serie is voor hen de winnaar op dit moment en waarom? JJ heeft natuurlijk wat research gedaan en komt ook met achtergrondfeiten plus de kijkcijfers van beide series. Is er een echt winnaar? Gaan de drie voor het meer beknopte verhaal van House of the Dragon of kan de epische en meer complexe story van Rings of Power hen beter bekoren. Je ziet en hoort het allemaal in deze fantasy face-off.

Waarschuwing: Hier en daar een kleine spoiler

We hebben getracht om zo min mogelijk spoilers in deze video te stoppen. Maar je ontkomt er toch niet helemaal aan als je inhoudelijk over beide series wilt praten. Maar echt volle bak verklappen wat er gebeurd, dat doen we niet. Bovendien denken we dat de echte fantasy diehards de tot nu toe uitgezonden afleveringen al net zo gretig geconsumeerd hebben als wij.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch