Menu Premium
Loading...

Evercade VS: Een nieuwe old-school retro gaming console

15/07/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Terug in de tijd gaan kunnen we jammer genoeg niet. Wel kunnen we de nostalgie achter oude games opnieuw beleven. En Boris is iemand die dat graag doet. Retroliefhebbers daarom opgelet, aanschouw de Evercade VS. De Evercade VS is een ‘thuis versie’ van de originele Evercade handheld console. Het is een kleine witte plastic ‘doos’, gemakkelijk mee te nemen en nog lang niet zo groot als een Xbox of een Playstation. Boris heeft de Evercade machine meegenomen en gaat samen met Jelle langs de looks & functies van dit kleine stukje gear.

Van een woonkamer naar een arcade room

De Evercade VS ondersteunt maar liefst vier controllers en bevat HDMI en USB ports. De controllers zijn vergelijkbaar met de handheld versie. Het enige verschil is het kleine schermpje dat je mist bij de VS versie. Ach boeien. Je speelt toch liever op een groot scherm in de woonkamer? Of zal ik zeggen arcade room. Je kan met dit kleine stuk hardware 40 verschillende old school games spelen. Er is alleen geen online functie, wel kan je, geheel volgens die tijd, samen met drie andere vrienden genieten van een ouderwets potje voetbal of racen.

Evercade VS: 80 euro

De Evercade VS is op internet te vinden voor 80 euro. Naast de console krijg je bij de aankoop twee controllers en twee cartridges waar opgeteld 18 games op staan. Wil je meer games? Dan dien je nieuwe cartridges te kopen waar jouw gewilde game(s) op staan. Evercade VS is een van de krachtigste mini retro-gameconsoles op de markt en de eerste die native 1080p Full HD-resoluties uitvoert. De Quad Core 1.5 Ghz-processor stuurt een gloednieuwe gebruikersinterface en de best beschikbare emulatie voor consoles en arcadetitels aan. Boris heeft er een poos op huis gehouden. Is deze console het geld waard? Staan er genoeg games op waar hij echt van kon en kan genieten? Je hoort het in dit item over de Evercade VS.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch