Menu Premium
Loading...

EvdWV over de E3, Hitman, EA’s succes en Mass Effect

Google Plus Jan Johan Belderok
Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
12/05/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag een Einde van de Week Vrijdag met de minst spontane intro ooit! JJ en zijn iets jonger ogende tweeling Koos bespreken het nieuws van de afgelopen werkweek, waaronder een eerste teaser rondom een speciaal Gamekings-evenement tijdens de E3.

Gamekings E3 Live Party

De E3 staat voor de deur en net als elk ander jaar proberen we er een nog groter feest van te maken. Al een jaar lang hoor je JJ regelmatig roepen dat de welbekende Gamekings E3-livestream een keer met publiek gedaan moet worden; samen met ons de beste nachten van het jaar beleven dus! Dit jaar is het zover, maar verdere details rondom dit evenement volgen aankomende woensdag.

Hitman staat op losse schroeven

Natuurlijk hebben de heren ook genoeg nieuws om te bespreken. Zo lijkt het erop dat de Square Enix studio IO Interactive op zoek mag gaan naar een nieuwe eigenaar. De ontwikkelaar van onder andere de recente Hitman episodes wordt verkocht, waardoor aankomende episodes van Hitman (seizoen 2) momenteel op losse schroeven staan.

Het succes van EA en de Overwatch League

Gelukkig is er ook beter nieuws, want EA lijkt het qua verkoopcijfers van games lekker te doen dit jaar. Verder bespreken JJ en Koos de Overwatch League, een professionele Overwatch competitie waar je flink wat centen voor moet hebben om je in te kunnen schrijven.

Ben je benieuwd wat de heren over alle nieuwtjes te vertellen hebben, of wil je simpelweg zien hoe verdomd veel JJ en Koos vandaag op elkaar lijken? Check dan deze Einde van de Week Vrijdag over IO Interactive en de Overwatch League en laat jouw mening rondom het nieuws horen in de comments!

Loading...
 • deadstroke030

  jezus wat lijken jullie nu op elkaar @jtmooten
  @GKjj hoe is het nu met je waar was je de laatste uur ?

 • Jordy

  Young JJ.

 • Julian Burford

  Dat nieuws rondom Hitman was echt een steek in mijn borst.
  Hitman is echt één van de beste games van het afgelopen jaar en de beste Hitman uit de serie.
  Koop die shit nou! Echt kut dit….

  • Kozõ

   hooo eens even. De beste Hitman uit de serie kan echt niet. De moeilijkheid is compleet dood sinds absolution, hoewel absolution wel enigszins tof was. Sort of. Als snabbel.
   Ik vond de episodic Hitman alsof je door n catalogus bladert en je vinger op de spulletjes die je leuk vind legt. Spanning en moeilijkheid was weg, t gevoel van professional was weg en de hoeveelheid (bijv.) entrypoints voor infiltratie zorgde er bij mij voor dat ik niet meer gaf om t vinden van een slimme route. Maarja. Rant over laf ja.

   PS: ben t wel volledig met je eens dat de dump van IO extreem treurig is.

 • GekkeAr
 • Jordy

  Koos is een kameleon.

 • USAS

  https://uploads.disquscdn.com/images/e68f760c3c7a5dd345ab03fef55123236aabed97d12e7d4e1ea32820c5f13380.jpg

  Deze foto die gisteren is gelekt is niet van RDR2 maar van een kickstart game genaamd MMO Wild West Online.

 • GekkeAr
 • GekkeAr
  • koekjew

   TJ Mooten

  • USAS

   Jacobus Theodorus in Black

 • Joran van der Linden

  Je zou toch haast zeggen dat er met Premium een behoorlijk zakcentje is opgebouwd bij Gamekings, waarom komen Karim en Steven dan niet vaker voorbij. Wordt nu wel een beetje eentonig met dezelfde mensen zoals (verassing…) Koos.

  • TheOne

   Misschien gaat een groot deel wel naar het premium GK pensioenfonds i.p.v. items 🙂

   PS: Waarom zit Koos hier nou JJ te cosplayen? Dit doet gewoon pijn aan je ogen ..

  • Raikkonen1994

   Ik ben het helemaal met je eens. Helaas schijnt Karim ook niet helemaal te weten hoe het tussen hem en Blammo zit (zo zei hij tijdens zijn eigen stream) dus misschien verdwijnt hij net zo roemloos als veel andere populaire mensen en blijven de totaal ongeïnformeerde en kinderachtige ‘presentatoren’ over.

   • Ramon Zwiggelaar

    Mooie aan Karim is dat hij inderdaad altijd heel goed geinformeerd is

  • Kid MMXV

   Loonkosten van één fulltime medewerker is minimaal 5000 euro per maand. Dat zijn 625 premiumleden die 8 euro p/m doneren. Niet dat iedereen in loondienst is en fulltime betrokken is, maar je moet echt veel premiumleden hebben om überhaupt wat verschil te kunnen maken.

 • Frank van Doorn

  Dus Nintendo doen jullie zonder publiek? Want ten eerste is het ongelofelijk dat het nieuws van hun Nintendo spotlight nog niet op de Website staat. En ten 2e waarom word daar niet met publiek naar gekeken JJ? Of doet Nintendo er niet toe voor jullie ondanks dat ze met Mario Odessey een van de beste games van deze E3 hebben. Ben benieuwd naar je uitleg. Maar het is wel weer heel duidelijk dat de mensen van GK iets hebben tegen Nintendo. Aangezien er een wreed evenement komt. Maar dat je Nintendo niet in een zaal met de GK mensen kunt volgen beetje jammer.

  • Joran van der Linden

   Its Gamekings you know 🙂

   • Frank van Doorn

    Ja maar het is toch vreemd dat je dan mensen niet uitnodigt om samen hun show te kijken. Maar die lekker overslaat. En dat de E3 plannen van Nintendo nog steeds niet op deze website staan is erg vreemd.

    • Joran van der Linden

     Zitten ook niet echt Nintendo gamers bij Gameking, ja Steven en Karim alleen komen die amper tot niet meer voorbij. Is erg jammer maarja..

     • Frank van Doorn

      Ja maar daar gaat het mij niet om. Nintendo is toch een van de grote 3. En dan moet je mensen ook live uitnodigen om Nintendo te kijken. En dan nodig je voor die livestream show met publiek. Steven uit. En je betrekt Shelly erbij. Maar niet met publiek Nintendo voorbeschouwen. Live hun pre opname show bekijken. En dan nabeschouwen vind ik niet kunnen.

  • MarcelDG88

   Er gaat geen uitleg komen, dat kan ik je nu al meegeven. Gamekings negeert nintendo weer als vanouds, waarschijnlijk weer een geld kwestie vermoed ik.

   Of EVDWV is woensdag opgenomen, wat ik nogal vreemd zou vinden.

   • Frank van Doorn

    Nee want ze hadden het over Lyon Ajax of ze kunnen in de toekomst kijken. En geld kwestie wat een onzin ze verdienen voldoende aan premium toch. En dat staat mij tegen van GK leuke content. Maar het overslaan van Nintendo vind ik weer typisch iets voor gamekings. En dat de Nintendo E3 aankondigen hier niet in zit is ook weer erg vaag.

    • MarcelDG88

     Ze hebben me zoiezo al een beetje weggejaagd van de site, niet alleen vanwege het negeren van nintendo fyi. Ben niet eens de grootste nintendo fan, maar om een evenement op poten te zetten en vervolgens alles te behandelen behalve 1 partij vind ik gewoon vreemd. Ze hebben zelf het oersaaie pc persconferentie ingeplanned.

     Ik vermoed helaas(kan het mis hebben ofc) dat het e3 party ding gesponsord is.. Sponsor je niet dan word je ook niet behandeld.

     • Frank van Doorn

      Het is eigenlijk een schande. Want je had die dinsdag speciaal met Nintendo fans hun show kunnen kijken. voorbeschouwen. kijken en nabeschouwen. Had daarna nog een leuke E3 kwestie ding opgenomen. Nu is het weer half werk wat ze leveren. Maar goed ik kijk hetzelf wel. En probeer er zelf een livestream van te maken. Maar jammer. Dat GK Nintendo weer volledig negeert.

     • JJ

      Rustig Frank, denk om je bloeddruk. Lees mijn reactie bij Joran.

     • Frank van Doorn

      JJ leuk maar je hebt als t over Nintendo gaat bij het verkeerde eind. Je roept keer op keer er is dit jaar te weinig content. Zelda, Mario kart 8 Deluxe, ARMS, Splatoon 2, Mario Odessey, Fire Emblem Warriors Xenoblade 2. En dan nog zonder E3 content. Zijn 8 acht titels in 12 maanden tijd. En als laatste waarom is er nog geen nieuwsbericht over Nintendo Hun E3 plannen. En waarom is dit niet in dit item ter sprake gekomen. Erg vaag.

     • Joran van der Linden

      Dit dus its all about the money (en geef ze eens ongelijk) alleen verliezen ze wel een groep Nintendo gamers.

     • MarcelDG88

      Niet alleen de nintendo gamers, maar ook hun geloofwaardigheid.

      Paar jaar geleden zat gamekings nog gal te spuwen op (amerikaanse) publications die gesponsored werden en de berichtgeving kwa reviews en items minder vel werden tegen said sponsors.

     • Jongens wacht nu maar gewoon tot woensdag 😉

     • Michel

      Jij verliest driemaal van JJ met Fifa, met als gevolg een spreekverbod in de items waar JJ zich laat zien, capiche? 😛

     • neen 😉

     • Daan van den Brink

      Dit kan ik waarderen

     • JJ

      Soms zijn de dingen die jullie stellen wel vrij hard hoor. Dat wij N zouden negeren omdat we er niks mee hebben of geen geld aan uitgeven. Vreemde aanname. 1. We gaan Nintendo gewoon coveren. Komt nette live Steam met voor en na beschouwing. 2 EA doen we ook niet op event. 3 waarom zouden ze dat niet doen? Kijk eens naar de tijden. We doen zondag op maandag 13 uur lang non stop streamen en dan maandag op dinsdag 13 uur. Dit kan omdat er meerdere events zijn dan en dus hebben we content om een event te gaan bouwen. Nintendo en EA doen iets op dag dat er niks anders is. Hoe bouw ik daar een event omheen? Wat flink geld kost (dure locatie, apparatuur, catering, etc). Dat alles voor 1 uur? Als N op maandag of zondag was geweest hadden we het gewoon geïncorporeerd. 5. Wie zegt tot slot dat we op de teee dagen van live events Nintendo gaan negeren? Waarom zouden we dat dien. Negeren we de Switch? Zijn we niet positief over Zelda en Mario Kart. Mag een GK ook niks met de Switch hebben? Komen er bakken games uit die er echt toe doen op de Switch?
      Er worden altijd complete complotten gezicht achter dingen. Doe dat niet, ze zijn er immers niet.

     • MarcelDG88

      Je kan het natuurlijk ook licht overdrijven, het viel mij(en waarschijnlijk meerdere als ik t zo lees) op dat jullie tijdens het onthullen van de plannen zwegen over Nintendo.

      Ja dan krijg je verontwaardigde mensen. Het helpt natuurlijk al helemaal niet als bv een Boris de switch een “pauper ding” noemt. Tuurlijk mogen gamekings een mening hebben, maar zeg nou niet dat gamekings niks met de switch heeft, want er zijn zat mensen op de redactie die dat ding hebben of van plan zijn te halen.

     • Duchess

      Wat was jullie laatste 3DS review? Pokémon in oktober? En daarvoor?

      En wat zijn games “die er echt toe doen”? Games als Syberia 3, Voodoo Vince remaster en de Mafia 3 DLC?

     • The Astronomical Boss

      Laat ik vooropstellen dat opbouwende kritiek mits juist gecommuniceerd een goede zaak is.

      Echter, wat ik hier vaak lees in de comments op GameKings.Tv lijkt wel een ware stortvloed aan ongefundeerde kritiek cq verzinsels. Ja, ze kunnen het – in jouw ogen – misschien niet perfect verslaan. Ja, ze kunnen een spel/console waar jij van houdt negeren/de grond inboren. Echter, bij journalistiek is er een combinatie tussen het delen van informatie (objectief) en het aangeven van voorkeuren (subjectief).

      Zodra je dit doorhebt, denk ik dat velen meer kunnen genieten en minder frustratie hebben bij hun bezoek aan de tofste Gamesite van de BeNeLuX! Ciao 😉

  • Duchess

   Denk niet dat zo’n Digital Event van Nintendo zich leent om met publiek te kijken. Dat is toch allemaal een stuk minder bombastisch dan live persconferenties.

 • ? ? ? ? ?

  JJ vindt Hitman niks maar Kane & Lynch is een guilty pleasure. is goed.

 • Emiel van Daele

  Een kanttekening aan het Xbox Scorpio VS PS4 PRO verwachtingen verhaal.
  De een is uit, de ander nog niet en hebben we zelfs nog niet gezien.
  Dit soort onderzoekjes zeggen helemaal niks.

  “Do or die” is overigens ook een beetje overtrokken.
  Het is niet dat Xbox als merk wordt afgeschreven omdat je deze generatie niet de grootste bent.
  Nieuwe ronde nieuwe kansen, check de Switch.

  • Duchess

   Het verschil is dat Nintendo met de 3DS nog een gigantisch succes heeft. De Xbox divisie heeft naast de Xbox One verder geen alternatief die eventueel tegenvallende resultaten op zou kunnen vangen.

   • Emiel van Daele

    Het is een populaire misvatting; Iedereen denkt, omdat PS4 beter heeft verkocht, dat de XboxOne slecht loopt en als tegenvallend resultaat kan worden gezien. Dat is niet waar. De XboxOne loopt beter dan de Xbox360, wat iedereen als een succes heeft ervaren. Dit komt o.a. door hoe de media bericht over console wara. Ik weet uit betrouwbare bron dat de Xbox divisie blij is met de resultaten, natuurlijk willen ze liever de grootste zijn, maar de console presteert zoals verwacht. Xbox doet het niet slecht, Playstation doet het alleen bizar goed 🙂

    Ik heb enorm veel zin in deze E3 en wat er daarna gaat gebeuren. Ik heb hoge verwachtingen; Xbox komt naast Scorpio met een hardware verassing (wow-momentje), de line-up is dik in orde. Xbox zal dit keer, naast games voor komend jaar en volgend jaar ook games laten zien die pas 2019 en 2020 uitkomen. Vergezichten scheppen, zoals Playstation dat al jaren doet! Ze zijn op alles voorbereid, zelfs een PS5 aankondiging, die onwaarschijnlijk is maar Sony misschien gewoon heel vroeg teased om Scorpio af te remmen.

    Maar ik ben raak offtrack 🙂 XboxOne loopt prima. MSFT hoeft geen klappen op te vangen

    • Duchess

     Uhu, en daarom is Microsoft tegenwoordig zo bang om hun verkopen bekend te maken zoals letterlijk elke ander bedrijf doet. Ze zijn zo tevreden…

     • Emiel van Daele

      Ik snap je reactie maar daar zit een andere reden achter.
      Voor uitgevers is het namelijk belangrijker hoeveel actieve gamers er zijn. Dat zegt meer over de potentie. Kijk naar de Xbox360, enorm veel verkocht maar PS3 had een hoger aantal active gamers op het eind, daarmee haalde zij op het eind alle goede exclusive deals binnen. Active users en played hours is voor uitgevers echt een belangrijke indicator.

     • Duchess

      Ja dat is leuke PR-praat (dat nog steeds niet verklaart waarom ze de verkoopcijfers zo angstvallig stilhouden), maar dat gelooft natuurlijk niemand.

      Nou ja, op jou na dan.

     • Emiel van Daele

      Het is zeker PR praat, daar heb je helemaal gelijk in.
      Verkoopaantallen communiceren is ook puur PR.
      Dit soort getallen draagt bij aan je verkoopcijfers, stelt investeerders gerust en trekt uitgevers aan. Dit soort dingen zijn altijd PR.

      Maar daarmee zijn de aantallen natuurlijk nog niet van gebakken lucht.
      PS4 verkoopt inderdaad super goed.

 • Jamie
  • Padawan1993
  • Steven

   jezus.. kunnen die lui nou niks anders als mensen bij GK wegkapen..

   • Kid MMXV

    Tja, als je wat geld wilt verdienen dan ga je snel naar de concurrent. Gamekings is nou niet echt een organisatie waar je rijk van wordt. Liefde voor Blammo, community en games houden de echter toppers binnen. Niets dan lof voor Dennis Mons, ik vond hem Filmskings altijd super doen, maar ja dit was maar 1 item per week en je moet ook eens verder.

    • Steven

     Klopt ik snap hem ook wel. Maar dat Sanoma is toch gewoon triest om niks anders te proberen dan de concurrent te kopiëren en leeg te kopen.

    • TheOne

     Mee eens, wel jammer dat het nu onwaarschijnlijk is dat hij nog af en toe aanschuift bij GK ..

  • ShurikN64

   Echt ongelooflijk dit he, binnenkort is Insidegamer gewoon Gamekings 2

  • Rwn9328

   Leuk voor Dennis! Jammer dat er weer een geliefd gameking naar sanoma gaat. Werken Simon en Martin daar nog steeds? Simon werkt ook bij Voetbal Inside natuurlijk maar op de site is hij nog een redacteur.

 • optimuspecs

  Dit is zeker een van de belangrijkste E3s voor Microsoft. Maar ik blijf me verbazen hoe JJ al maanden van tevoren weet dat Sony de winnaar is van de E3. Dat als neutrale gamejournalist. Microsoft heeft dus al verloren voordat de E3 begonnen is.
  Met al-aangekondigde titels als God of War of Last of us 2, wint Sony voor mij de E3 niet. Het zijn juist de onaangekondigde titels ( graag met VETTE gameplay / hardware ) die het voor mij doen. Precies hetzelfde bij Microsoft.
  Maar ik wacht het wel af tot wanneer ik de feiten heb JJ en dan nog zal er altijd een discussie zijn tussen gamers, welke partij de E3 gewonnen heeft.
  Een beetje minder Sony enthousiasme en meer een kritische analyse van jouw kant, zou je sieren als gamejournalist.
  ” De klapper van altijd, Sony persconferentie”….

  Ook over het onderzoek van Nielsen, gewoon slecht voorbereid. Het onderwerp was meer in hoeverre gamers ( en niet gamers )zich bewust zijn van de mid-gen upgrades als PS4 pro en XB1 Scorpio. Wat JJ zegt klopt weer van geen kant!

  ” 11% van de GAMERS”…….. Klopt niet! Het is 11% van de generale populatie, dus ook NIET-gamers.
  Ten tweede vergelijk je bekendheid ps4 pro, een console die al 7 maanden uit is, met de bekendheid van een console die allang niet uit is, namelijk de Scorpio. Lijkt me meer dan logisch dat de ps4 pro bekender is dan de Scorpio. Gelukkig is Koos veel meer onpartijdig, analytisch en professioneel in zijn analyse. Toppertje Koos! Ga zo door man.

  ” volgens mij de XB1 komt rond de 40%”..Klopt weer niet! Bekendheid van de XB1 komt rond de 61%. Dus 69% vs 61%. Niet echt een groot verschil. En dit zijn cijfers van de algemene populatie, dus ook niet-gamers. Je zegt ” volgens mij”, maar dat maakt het niet minder gênant of onjuist.
  Als je specifiek naar de gamers kijkt ligt het 77% ps4 en 72% XB1.

  ” Sony heeft early content voor de meeste AAA games van dit jaar”..Waar basseer je dit op? Jouw gevoel of zo?”

  Ik weet dat Sony zeker voor Destiny en RDR wat early content heeft, maar we hebben het hier over kleine dingen als wapens en dergelijke. Als Sony echt voor het meerendeel van de AAA-games van dit jaar early content heeft, zou leuk zijn als je dat ook even onderbouwt. Mij krijgt niemand over met een wapen of een early acces / beta acces van 2 dagen.
  Microsoft heeft oa early Acces van 2 weken voor EA games via Ea Acces, maar ook daarmee krijg je mij niet. Als we het hebben over marketing deals is het een ander verhaal. Daar heeft dan voor Sony of Micosoft plezier mee, in de zin dat je meer potentieel meer consoles zou kunnen verkopen door een bepaalde game te adverteren voor je platform.

  • JJ

   Lekker bezig Optimus! Ik maak zeker wel eens een foutje maar om me nu constant als dom, kortzichtig en vooringenomen te betitelen ben ik een beetje klaar mee. Ik heb een mening en die mag ik geven. Jij hebt jouw mening. Ook goed. Ik vind jouw mening behoorlijk gekleurd af en toe, jij die van mij. Mag. Maakt discussies alleen maar interssant. Enige wat ik stel
   Is dat a. MS achter ligt, b dat om dit tij te keren (en ja dat willen ze) games alleen niet genoeg zijn op de E3. Waarbij ik afga op wat ik nu weet qua lineup. En Last of Us, GT Sports, God of War en Days Gone vind ik sterker commercieel dan Forza, Crackdown en Sea of Thieves. En laat MS me graag het tegendeel bewijzen. Zou ik alleen maar toejuichen. C. Siny heeft nu deals met FIFA, CoD, Destiny en Red Dead. In welke vorm dan ook. En er zit meer in vat. Hoezo hebben zij dan geen voetje voor. Maakt jouw niks uit. Maar jij kijkt vaak verder. Perceptie is wat zorgt voor verkoop onder mainstream. Bij zin deal hoort ook dat alle officiële uitingen PS zullen
   zijn. ESports, officiële streams etc. En dat is perceptie. De niet ingevoerde gamer denkt dan dan PS alles heeft.
   En zo kan ik nog wel even doorgaan. De goed ingevoerde gamer kijkt naar feiten, mainstream last zich doorgaans makkelijker beïnvloeden door omgeving. We hebben onlangs eens test op straat gedaan. Wat je daar allemaal hoort over de consoles, daar lusten de honden geen brood van. Allemaal mensen die consoles kopen, allemaal mensen due niet Gamekings of andere media volgen. Dat is wat ik bekijk, perceptie, merknaam en merkbeleving. Het feit dat Zbox ooit leidend was in VS en nu dus niet meer. Dat zijn zaken die de teneur weergeven waartegen MS strijd. En met drie vette games op de E3 draai je die perceptie niet om.
   Z

   • Hippie

    Ik zeg dat we dit beslissen met Trial by Combat.

   • optimuspecs

    In feite ben ik het juist grotendeels met je mee eens. Alleen vind ik dat je ook af en toe gekleurd ben als het om Sony gaat, maar wat misschien voor mij erger is, slecht voorbereid. Is trouwens niet alleen bij jou dat ik dat merk.
    Wat zeker NIET mijn bedoeling is is je als “dom, kortzichtig en vooringenomen te betitelen”.
    Ik heb je als persoon hoog zitten en had je vroeger als gamejournalist ook ontzettend hoog zitten. Heb ik je ook vaker verteld.
    Mijn punt is puur laat de games praten als de E3 aankomt en graag wat betere voorbereiding in items van GK. Zeker als het over onderzoeken gaat.
    Nochmaals, niet mijn bedoeling om je van wat dan ook te betitelen, maar als ik vind dat men zich niet goed op een onderwerp heeft voorbereidt, zeg ik dat. Het is een feedback waar GK iets mee zou kunnen doen. Niks meer en niks minder.

    Fijn weekend verder.

    • JJ

     Ik blijf bij mijn mening dat games alleen niet genoeg is. En ik denk ook, baserend op wat ik weet en gezien heb, dat Sony straks de betere inpactvolle games gast tonen. Daar zijm ze altijd goed in geweest. MS miet twee keer zo goed zijn om beetje impact te maken. Lullig maar waar.
     En pro Sony… speel vooral op Xbox One. Vanwege controller.

     • VapoChill

      Days Gone is gewoon een zombie shooter net als Dead rising en voordat GT Sport uitkomt is Forza 7 al uit.

     • optimuspecs

      Ja mensen waren aan het huilen, omdat Sony Last Guardian liet zien ….Waar is Last Guardian nu en wie heeft het er nog over? Zo heb ik meedere.
      Maar wat ik vooral wil aankaarten, je doet nu een vergelijking terwijl je niet weet wat voor onaangekondigde games Microsoft heeft. Telt even goed voor Sony. Microsoft heeft vooral impact gemaakt met de Scoropio aankondiging vorig jaar. Dit jaar zullen ze veel meer dna hardware moeten bregen en ik weet zekr dat ze onaangekondigde games zullen hebben. De strijd is nog niet gestreden. Niet voor Microsoft en niet voor Sony. We gaan het zien op de E3 2017.

   • Michel

    Gaarne voortaan eerst even het item door optimus te laten bekijken, dan kunnen deze ‘foutjes’ en commentaren eruit worden gehaald.

   • BroerKonijn

    Je wekt de indruk dat Xbox het in de VS heel slecht doet, een klasse staaltje beeldvorming weer want Microsoft hebben daar vorig jaar een half jaar lang de best verkochte console gehad en zijn daar volgens de NPD redelijk nek aan nek gegaan; ze verkopen daar minder maar het is niet dat ze daar NIET verkopen, ze doen het zo slecht niet anders waren hun kwartaalcijfers in gaming niet zo best geweest.

    Microsoft ligt niet ver achter JJ, het zegt veel over hoe oppervlakkig je naar de industrie kijkt dat je dat zo stellig durft te beweren, ze liggen alleen achter als je de discussie beperkt tot PS4 vs Xbox One verder liggen ze op alle fronten ver voor Sony.. De PS4 vs Xbox One discussie is nogal oppervlakkig aangezien Microsoft gaming op Windows10 aan het pushen is en er een nieuwe console aankomt waar het op draait; Windows 10 draait op meerdere devices weet je wel, Windows10 begint inmiddels ook van de grond te komen in gamedevelopment.. Developers zien Windows10 wel zitten, Microsoft legt nogal de focus op het voor developers makkelijker te maken om een groot publiek te bereiken; het is een kwestie van tijd voordat consumenten daar het voordeel van gaan zien. Windows10 draait op 500miljoen devices en het groeit de komende jaren rustig door, het komt met software support wel goed op Windows10; maak je daar maar geen zorgen over, zulke dingen kosten tijd.

    Heb je de Build Conferentie van Microsoft gevolgd de afgelopen 3 dagen?, nee vast niet want dat is niet relevant voor een “gamejournalist”. Microsoft is niet meer met Sony aan het spelen, ze slaan een andere weg in en het enige wat Sony kan doen is toekijken hoe Microsoft en Amazon straks een nieuw soort gaming gaan introduceren. Sony moet vooral hun eigen soort games blijven brengen, wat ze prima doen, maar het zou voor het aanzien van de “gamesjournalistiek” goed zijn als “gamejournalisten” eens uit de reet van Sony kruipen waar ze in 2013 ingekropen zijn. Ik wacht de E3 even af wat Microsoft gaan brengen, het zou kunnen dat het aanbod gaat tegenvallen maar dat jij en je collega’s het voor de E3 herhaaldelijk blijven beweren maakt jullie ongeloofwaardig..

    De populariteit van een product(Scorpio) dat nog geen gezicht en zelfs geen naam heeft vergelijken met een bestaand product(PS4Pro) dat al maanden in de winkels ligt, het is zodanig stupide dat het lachwekkend wordt.

    https://uploads.disquscdn.com/images/c5d0ddaf42c7538e3f6fa6b2208a0e984d6c32025400ecf9cebc6c8108c47d44.png

    • Emiel van Daele

     Ik ben het grotendeels met je eens als het gaat om de algemene negatieve beeldvorming door de media rondom XboxOne. Ik vind niet vind dat JJ daar actief aan bijdraagt. Sterker nog, ik vind juist dat hij, meer dan andere Gamekings, veel aandacht geeft aan Xbox. Maar, ik snap de spagaat waar contentmakers in zitten. Voordat mensen verder lezen; dit is geen verwijt, aanvalt of whatever!

     We kunnen er niet om heen dat Playstation veruit de best verkopende console is van dit moment. Ik heb geen idee of dat zo blijft, ik vermoed van wel, maar als we gewoon kijken naar hoe de situatie nu ligt, verkoopt Playstation wereldwijd veruit het best. Ja, in bepaalde gebieden doet Xbox het beter of is het nek aan nek, maar overall gezien doet Playstation het beter. Dat zijn gewoon de feiten, ik ben er ook niet blij mee (wink wink) maar je kan daar niet omheen,

     In Nederland zijn de verhoudingen helemaal scheef. Ik denk serieus dat 85% van de Gameking-bezoekers een Playstation heeft. Ik vind het dan ook niet gek dat dit platform hier meer aandacht (liefde) krijgt. Want, als de verhoudingen onder de bezoekers zo liggen, dan denk ik dat de verhoudingen op de redactie niet anders zijn; we zijn immers allemaal gamers.

     Daarnaast verdienen contentmakers hun geld aan mensen die de content bekijkt. Als 85% van de bezoekers een Playstation heeft dan zou het idioot zijn als Playstation niet meer aandacht krijgt dan Nintendo of Xbox. De content die je maakt moet namelijk de bezoeker aanspreken.

     Ik kan me, gelet mijn 2 bovenstaande constateringen, goed voorstellen dat er tijdens een redactievergadering vaker over Playstation wordt gesproken dan over Xbox. Tegelijkertijd denk ik niet dat we moeten lopen janken. Gamekings geeft alle platformen aandacht. Als je kijkt hoe klein het aandeel Xbox in Nederland nog is, moeten we blij zijn dat er überhaupt nog over Xbox wordt bericht. Maar wie weet, volgende generatie liggen de verhoudingen weer anders en klagen de Playstation-gamers. Ga er maar aan staan als contentmaker, je doet het nooit voor iedereen goed.

     Het enige kritiekpuntje wat ik wel onderschrijf is dat er op dit moment geen Gameking is die echt goed op de hoogte is van alle ontwikkelingen rondom Xbox. Een expert die alle ins en outs weet rondom Xbox ontbreekt voor mij. Waar blijft bijvoorbeeld het item over de co-pilot mode van Xbox? Een feature die misschien als een kleine noviteit kan worden afgedaan maar die voor mij persoonlijk (en ik denk voor veel “oudere” gamers) een huge deal is. Sterker nog, een feature die er aan bij zal dragen dat Xbox de volgend generatie gamers aanspreekt. Ik maak door co-pilot nu mooie herinneringen voor mij en mijn dochter op de Xbox. Kom maar door met dergelijke items! 😉

     Anyway, ik kan me dus niet vinden in de boute stelling van Optimus maar ik begrijp wel waar het vandaag komt.

     • BroerKonijn

      Playstation domineert Nederland overtuigend ja, in de VS doen ze dat zeker niet. Nederland is maar een kleine markt, niet onbelangrijk maar het zet niet de toon voor de gamesindustrie in zijn totaliteit.

      GK is ook niet extreem biased dat zie je mij niet beweren, ik heb het vooral over de grote media outlets die Sony onvoorwaardelijk al 4 jaar op rij blijven hypen. Ik bedoel ook niet te zeggen dat ze Xbox moeten hypen, maar ze moeten 2017 Xbox games waarvan we nog niets hebben gezien niet gaan wegstrepen tegen 2017-2018-2019? Playstation games want dan zijn ze niet objectief bezig. Deze E3 wordt sowieso een interessante want naast Microsoft komt Sony ongetwijfeld ook met een paar onaangekondigde titels.

     • Bastalavista

      Wijze woorden! 😉

    • JJ

     Dit is exact wat ik bedoel. Op traditioneel gebied wint MS niet. En ze zitten niet in bizz om mee te dien. En dus komen ze met iets anders. Wat, dat zien we wel op de E3. Heb er al genoeg of the record over gehoord. Die andere weg is de enige optie. We gaan het straks zien.
     En Xbox One mag het dan goed doen, ooot was X overheersend kn de VS. Dan kun je stellen dat ze het niet zo slecht doen, maar er is gewoon achteruitgang. En dat moeten we niet verbloemen. X heeft onze hulp of mededogen niet nodig net zo min als Sony of N. Daar zit ik niet voor.

     • BroerKonijn

      Ok prima. Als er een bedrijf is die de komende jaren voor vernieuwing gaat zorgen binnen de industrie dan is het Microsoft wel. Het gaat mij ook niet om de onrecht naar Microsoft of zoiets, ik ben zelf nogal enthousiast over de ontwikkelingen die er gaande zijn binnen de industrie en vind het daarom storend dat er door veel media outlets net wordt gedaan alsof het er allemaal niet toe doet.

    • Triyo

     Je informatie klopt (weer) van geen kant. Je haat, afgunst en frustratie over het PlayStation platform druipt er weer vanaf.

     https://uploads.disquscdn.com/images/d3abe8e299f8b49f61930fda05cda95d9d13436fa30be2d7ee332f3f84449924.jpg

     • BroerKonijn

      Heb je mijn laatste alinea wel gelezen? Je maakt dezelfde domme fout die ik daarin benadrukte.. Je kunt een bestaand product dat in de winkels ligt niet vergelijken met een fictief product waarvan alleen de gamer die internetfora volgt vanaf weet. Daarom vergeleek ik ook bewust de fictieve Neo met de Scorpio.. Zodra de Scorpio een naam en een gezicht heeft kun je het pas met de PS4Pro vergelijken..

     • Triyo

      Sony heeft bij de officiële aankondiging van de PS4 Pro de naam Pro gebruikt, niet de Neo naam. De Neo naam is daarom bij het grote publiek onbekend.

      “Zodra de Scorpio een naam en een gezicht heeft kun je het pas met de PS4Pro vergelijken”

      Microsoft heeft sinds de officiële aankondiging van de Scorpio altijd officieel de Scorpio naam gehanteerd. Microsoft gebruikt bij officiële berichtgeving over de Xbox Scorpio altijd de Scorpio naam. Ook de mainstream pers gebruikt bij berichtgeving over de Xbox Scorpio de Scorpio naam.

      Scorpio is dus de naam die Microsoft zelf officieel gebruikt. Sony heeft nooit officieel de Neo naam gehanteerd.

      Je Google Trends naam vergelijking slaat dus nergens op.

     • BroerKonijn

      Ok prima jongen. Je PS4Pro vs Xbox Scorpio verhaal slaat vooral nergens op. Het is net zo stompzinnig als de Iphone 8 zoekopdrachten vergelijken met die van de Galaxy S7, consumenten gaan pas massaal opzoek naar een product wanneer het in de winkels ligt. Voor de PS4Pro wordt al een aantal maanden geadverteerd, voor de Scorpio gebeurd dat uiteraard nog helemaal niet dus buiten de gamers die gamesites in de gaten houden weten nog maar weinig mensen dat het eraan zit te komen. Daarom is de PS4 Neo VS Xbox Scorpio vergelijking voor, tijdens en na de E3 de enige info waaruit je conclusies kunt trekken. Microsoft heeft met de Scorpio vorig jaar duidelijk meer hype gecreëerd dan rondom de PS4 Neo is ontstaan, maar wie weet zodra de Scorpio een naam en een gezicht heeft dat er minder aandacht voor is dan voor de PS4Pro, dat kunnen we eind van dit jaar/begin volgend jaar pas zien.

     • Triyo

      Mijn verhaal slaat nergens op? Wie komt hier nou met een naamsbekendheid onderzoek tussen een console die niet bestaat en een console die niet verkrijgbaar is?

      Lol.

      En dan ook nog eens een naamsbekendheid onderzoek tussen een interne codenaam (Neo) versus een (evt. tijdelijke) mondiale officiële productnaam (Scorpio) die al bijna een jaar geleden op ‘the biggest game event of the year’ is aangekondigd.

      Lol.

   • CAVIAAA

    Je zou de heer, optimuspecs natuurlijk ook kunnen bannen om het simpele feit, dat hij een mindfucker is. Dit is niet de eerste keer.

    • PauluitOosterhout

     Ach, hij is ook een leugenaar, hypokriet, zelfoverschattende megalomane narcist en een bijzonder onsympathieke persoonlijkheid maar een reden om hem te bannen ligt niet bij ons maar bij de genade van de toezichthouders van deze site.
     En maar goed ook want als het aan de bezoekers hier zou liggen dan was meneer specs al lang verdwenen van deze comment site.

     • CAVIAAA

      Juist dat, nu ga ik eens even achter Broerkonijn aan

     • optimuspecs
     • CAVIAAA

      O.. ga je op die toer.

     • aerox010

      Waarom moet je iemand bannen puur omdat je hem irritant vind? Zolang hij zich aan de regels houd moet hij welkom zijn vind ik. ‘Jullie’ doen zelf op hem reageren en laten je opnaaien. Als ik JJ was zou ik niet op dat soort types reageren want dan geef je hem wat hij wilt.

     • PauluitOosterhout

      Nee, klopt. Daarom reageer ik al bijna niet meer op hem. Eigenlijk zou iedereen inclusief de gamekings hem hier moeten negeren. Dat is inderdaad het beste.

    • Jaapie18

     Heb mn psi blockers al ingenomen. 🙂

    • optimuspecs

     Pfff…. als ik jou tekst lees, moet ik denken aan een saaie ambtenaar, met een heftig heen en weer slingerend vingertje in de lucht, die het (altijd) beter weet.

  • Falmaiya

   “Met al-aangekondigde titels als God of War of Last of us 2, wint Sony voor mij de E3 niet. Het zijn juist de onaangekondigde titels ( graag met VETTE gameplay / hardware ) die het voor mij doen.”

   Zelfs als die onaangekondigde titels pas ver in de toekomst moeten uitkomen? Dat vind ik nou juist een van de slechtste dingen die je op een E3 kan doen. Dat is gewoon goedkope hype creëeren met een dode mus, en laat eigenlijk meer zien hoe zwak de nabije games line-up is. Als je game niet binnen anderhalf jaar kan uitkomen kondig hem dan gewoon niet aan. De toekomst van die game is dan nog veel te onduidelijk.

   Kijk naar Microsoft in 2014 met Scalebound, Fable Legends en Phantom Dust. Toffe aankondigingen maar ondertussen allemaal dood. Sony is helemaal erg, met Agent en The Last Guardian als voornaamste voorbeelden. Maar kijk ook naar hun “beste” persconferentie in 2015; FF7 Remake, Kingdom Hearts 3, Shenmue 3 en Dreams. We hebben vrijwel niks nieuws van die games gezien in de afgelopen twee jaar!

   Als Microsoft het voor elkaar heeft gekregen om toffe Scorpio launchgames geheim te houden dan ben ik er zeker van dat ze een betere E3 zullen hebben dan Sony. Ben echter bang dat dit niet het geval is en een nieuwe Forza en een Halo 3 remaster het beste is wat ze zullen hebben. Ook daar win je E3 niet mee.

   • optimuspecs

    Ik ben het grotendeels met je mee eens. Ik ben er ook niet voor om jaren van tevoren een game aan te kondigen. Dat beweer ik ook niet in mijn reactie.
    Hoe het verkeerd kan uitpakken vinden we zowel bij Sony als Microsoft. Daarom heeft Microsoft ook gezegd dat ze dit niet meer zullen doen. De vraag blijft dan hoe eerlijk is dit voor de consument.

    Als ik het puur vanuit marketing bekijkt, mensen hebben bijvoorbeeld een ps4 gekocht puur omdat aangekondigd is dat Kojima een game ” voor Sony” en pc zou gaan maken of puur omdat Rime voor de ps4 was aangekondigd. Het legt je dus geen windeieren als bedrijf.

    Waar ik het dan niet met je eens bent is dat Microsoft Halo 3 remake en Forza zal aankondigingen. 1 Omdat Microsoft al heeft gezegd dat Halo 3 remake niet bestaat en omdat 2 Microsoft, met de Scorpio veel meer te verliezen heeft als ze de consument geen toffe ganeline up kunnen aanbieden op korte termijn. Crackdown 3, Cuphead, Forza 6, State of decay 2, Sea of thieves lijken mij toffe titels te worden, maar dan nog Microsoft zal meer moeten aanbieding voor 2017 en 2018 om echt een succes te maken van de Scorpio. Dat is ook wat ik verwacht.

    • Falmaiya

     Ik hoop positief verrast te worden door Microsoft wat betreft hun game aankondigingen, maar voorlopig zijn de verwachtingen nog laag. We zullen zien.

   • BroerKonijn

    Het is toch niet realistisch dat Microsoft voor eind dit jaar naast de al aangekondigde first party en alle grote third party releases zoals RDR2, COD en Battlefront2 ook nog een paar onaangekondigde AAA in de planning hebben staan. Ik verwacht ook niet dat Sony eind dit jaar veel gaan releasen want die games moeten wel de ruimte krijgen om te verkopen. Microsoft moeten voor 2018 een paar unieke games tonen maar hun 2017 line-up is op Forza7 na waarschijnlijk al bekend. Gamejournalisten kunnen zoveel denken te vinden dat zou moeten, als ze ergens verstand van hadden gehad waren ze geen gamejournalist geworden, zij maken de dienst niet uit. Als Microsoft eind dit jaar 8 AAA brengen waarvan er 6 niet verkopen lezen we weer verhalen dat Xbox games niet goed genoeg zijn.

    Ik denk dat 2018 een degelijk jaar wordt voor Xbox gamers, ik ben benieuwd wat Xbox gamepass gaat brengen. Ik ben ook benieuwd wat voor third party PC exclusives op termijn naar Xbox gaan komen. Het is ook nog maar de vraag of Sony het veel beter gaat doen want we hebben geen releasewindow voor hun games, het lijkt heel wat als je al hun aangekondigde games optelt maar als ze over 3 jaar verspreid uitkomen is het niet veel. Eerst zien dan kijken we weer verder, ik vind de massale overtuiging dat Sony eind dit jaar een veel betere line-up heeft dan Microsoft nogal misplaatst.

    • Falmaiya

     “Het is toch niet realistisch dat Microsoft voor eind dit jaar naast de al aangekondigde first party en alle grote third party releases zoals RDR2, COD en Battlefront2 ook nog een paar onaangekondigde AAA in de planning hebben staan.”

     Dat is dan Microsoft’s grote probleem en dat zou 2017 een van hun slechtste jaren ooit maken. Nadat 2016 ook al zo tegenviel qua kwaliteit.

     Ik vind het eigenlijk ook helemaal niet zo onrealistisch aangezien zoveel uitgevers dit doen (voornamelijk Ubisoft, Bethesda en Nintendo) en dit najaar nog redelijk leeg is met exclusieve kwaliteitsgames. En zoals optimuspecs al zegt; Microsoft heeft veel te verliezen als ze op de korte termijn geen toffe game lineup kunnen leveren.

     • BroerKonijn

      Dat ze op de korte termijn veel te verliezen hebben ben ik niet met je eens, het beeld dat er over Xbox bestaat klopt niet want ze groeien ieder jaar en die Scorpio is een lange termijn visie. Die Scorpio gaat over een paar jaartjes pas het verschil maken wanneer het de budgetconsole is geworden en de meerderheid van de consolegamers een 4K tv heeft. Het is ook helemaal niet zeker dat Scorpio de eerste jaren niet gaat verkopen op third party, er zijn genoeg consolegamers die een PS4 hebben gekocht en die nog nooit een PS4 exclusive hebben aangeraakt, ik denk dat Scorpio het op games zoals RDR2 en Battlefront2 prima kan gaan doen. Er komen voor dit jaar waarschijnlijk nog onaangekondigde third party titels bij dus het wordt druk dit najaar.

  • RomeoNovember

   Waarom moet er altijd perse over een winaar of verliezer van de e3 gepraat worden. Ik heb beide consoles, dus ik wil gewoon toffe games zien. Of die games nou van Ubi, Ea, microsoft, sony of een vuile onderbroek indie komen, maakt me vrij weinig uit. Dat hele winnaar/verliezer gezwam is gewoon comments van fanboys uitlokken.
   Sony kan nog met zoveel komen, ik hoop dit jaar toch gewoon eindelijk cuphead te kunnen spelen. Microsoft kan net zo goed met zoveel komen, ik hoop toch begin volgend jaar de nieuwe god of war te kunnen spelen.

   • optimuspecs

    Hey, ik ben het helemaal met je mee eens. Helaas wordt dit ieder jaar vanuit fanboys en wat erger is, een deel van de media aangewakkerd. Zelf zal ik nooit hierover beginnen, maar als ik zie dat mensen nu al Sony als winnaar aankondigen zeg ik er wat van. Zeker omdat niemand feitelijk weet wat Microsoft en Sony onder hun hoed hebben voor de E3.
    Goed dat je van je beide consoles geniet. Zo moet dat en niet de negatieve fanboy bullshit die tegenwoordig normaal is in gaming.

   • BroerKonijn

    Er moet perse een E3 winnaar of verliezer zijn omdat de gamejournalistiek de discussie graag op dat niveau houdt. Het maakt helemaal geen reet uit wat wij de winnaar of verliezer van de E3 vinden.

    Er is ook helemaal niets aan de hand met Xbox want Microsoft toont ieder jaar positieve cijfers en ze hebben een duidelijke visie/richting waar ze naartoe sturen. Ze innoveren enorm, ze zetten de komende jaren ook flink in op Mixed Reality. Het gaat niet meer om PS4 vs Xbox One, het gaat om PSN vs Xbox Live; service. Xbox gamepass wat eraan zit te komen en het feit dat ze op meerdere devices games kunnen verkopen gaat Microsoft in hun service de komende jaren zeker helpen.

    Playstation moet vooral van die populaire SP games blijven brengen want dat zijn stuk voor stuk prima games maar de media moet een keer stoppen met de beeldvorming dat Microsoft/Xbox in grote problemen is, het is lachwekkend want we praten over een van de grootste bedrijven van de wereld die momenteel overduidelijk balls deep in de gamesindustrie aan het investeren zijn.

    • RomeoNovember

     Ik vind de discussies over concurrentie en beter zijn dan de ander nooit echt bijster interessant. Ik heb altijd al beide consoles gehad en voor mij draait het dus puur om games. Ik wil gewoon genieten van vette ervaringen, ofdat die nou van Microsft, Sony of Nintendo komen kan me echt aan mijn reet roesten.

     • BroerKonijn

      Dat kan ik me voorstellen want het worden bijna altijd vervelende discussies, waar ik me ook zeker schuldig aan heb gemaakt. Ik vind de discussie wel boeiend maar het moet logisch gebeuren en niet eenzijdig zoals nu al jaren binnen de gamesjournalistiek het geval is. Het niveau is nu, wat er ook gebeurd; Playstation is heel goed bezig en Xbox is heel slecht bezig, maar dat ligt natuurlijk allemaal een stuk genuanceerder.

  • spoofghost

   Microsoft is zoizo de verliezer na die grap met de NSA spyware lek, blijkt wel hoe ze lekker die achterdeurtjes openhouden, super chill die microsoft spyware.

 • Kid MMXV

  Wie heeft de edits gedaan. Mass Effect Andromeda, heb je beelden van Mass Effect 1.

 • Plaph

  koos is een stinkneus

  • Fhris

   Goed verhaal.

   • Puk Plet

    lekker kort

 • Kozõ

  als Feyenoord champ wordt, is t soooooowieso match fixing. Rotterdam dokt dat wel ffkes, als ze daarna miljoenen kunnen verdienen met waterbier.

  • Harry Nak

   Een vermoeden van matchfixing, ik heb er geen bewijs voor want dat is er niet.

 • Hippie

  Shit, jammer om te horen. Hitman was echt een hele vette game.

 • fbgJesse

  als koos zo over feyenoord blijft praten, dan cancel ik mijn premium.

  • Fhris

   Ik kan geen club steunen die iedere keer als ze verliezen massaal miljoenen euro’s schade aanrichten en mensen de stuipen op het lijf jagen door vreselijk zielig gedrag. I know, de meeste zijn niet zo, maar ik heb het idee dat dit bij Feyenoord wel veruit het ergst is.

   Daar zouden ze zich als club proactief tegen op moeten stellen, en wat mij betreft zelfs verantwoording voor moeten nemen.

   Maar goed beter net zoals over politiek helemaal niet over voetbal praten denk ik.

   • fbgJesse

    Wat een onzin dit. Niet blind met de media meegaan.

   • Puk Plet

    dat is bij iedere voetbalclub. Zelfs voor fortuna sittard met een paar honderd ‘supporters’ moet de ME nog bij komen in risico wedstrijden.

   • Steven

    Hooligans die geen hol met Feyenoord hebben richtte schade aan.
    Kijk maar is wie de politie zoekt voor de rellen en vertel me hoeveel feyenoord supporters je ziet..

    • jefmode079

     juist

    • Fhris

     Erg off topic maargoed, ik hap.

     Waarom is het dan altijd met wedstrijden dat die pleuris uitbreekt.
     Ik begrijp dat jij het geen fans vindt, ik zie het meer als radicalen in het geloof.

     Desalniettemin moeten clubs (vindt ik) hier meer aan doen! En Feyenoord heeft nou eenmaal de grootste aanhang, dat was mijn punt.

     Verder ben ik nog steeds van mening dat voetbal en gamekings geen goede combo is.

   • jefmode079

    haal je comment weg aub je zet jezelf voor schut, gegroet een ado fan

  • A.Bos

   Dat ie dat denkt okay.. Maar hij hoeft het niet voor de camera met een halve erectie zitten te vertellen…

  • Steven

   Hier nog eentje, 50 euro door het putje 😀
   Je mag best voor een andere club zijn maar dit is gewoon triest.
   Lekker slim ook als de “communicatie deskundige” van Gamekings.

  • Rock Smits

   Deze “premium baas” is bij deze ook klaar met Gamekings en dus Koos als Feyenoord het niet red zondag.

 • Remav1c

  Oh oh oh. Dat gejank in de comments van mensen die vergeten zijn een raam in de rukbunker te bouwen en hierdoor in totale afzondering van de maatschappij leven. Daglicht kunnen ze helaas niet meer verdragen, wordt de huid wat droog van. Dit wordt echter gecompenseerd met TL-licht, dus toon geen meelij. Gelukkig bestaat er tegenwoordig internet, waar zo nu en dan eens één van deze uitzonderlijk incompetente wezens een kort maar krachtige weerspiegeling van zichzelf de wereld in jankt.

  Heerlijk.

  PS. Jammer van Hitman. Wat heb ik genoten van die serie. R.I.P.

 • Jordy
  • Hahahaha keihard ???

  • Rick James Sanchez

   Geweldig!

  • CAVIAAA

   Schitterend

 • daniel bos

  hebben jullie interlaced gefilmd ofzo ?

  • Op het begin inderdaad, daarom moest het opnieuw!

 • Puk Plet

  Ik zie geen verschil voor en na de cut in het begin.

 • Jase024

  Dit weekend UFC 211, dikke card voor de liefhebbers. Voetbal kan mij gestolen worden.
  E3 verslag van gamekings heb ik ook zin in.

 • Aleksandar Beumer

  Koos wist vorig jaar waarschijnlijk ook zeker dat Ajax kampioen zou worden.

  • ??

   • Aleksandar Beumer

    Haha dit jaar weer ongelijk gehad! 😛 sorry Koos. Maar heey! in iedergeval mijn complimenten hoe jij als Gameking presteert zover wij als kijkers kunnen beoordelen.

    • Thanks man, vind ik tof om te horen!

 • Nipponsei

  Die “gelekte” screenshot was overigens niet van Red Dead Redemption 2 maar van een MMO genaamd Wild West Online die over een aantal dagen onthult word.

  • BroerKonijn

   Slimme marketing ja, we hadden mogelijk nooit over Wild West Online gelezen als ze dit niet hadden gedaan.

 • Pascal Tettero

  ik ben vrij, maar dingen als pc kijk ik niet en soms trek ik het ook niet helemaal.. maar genoeg mensen die me wakker kunnen schudden dus wie weet

  • Ff off topic pascal. Waarom nooit Interpunctie?

 • int3nz0r

  Koos +1

 • Dario

  Ik kijk nooit voetbal ik ben Race fan Straks Formule 1 van Spanje en andere race classes

 • aLPHa_NRG

  Tja, Hitman. Het was te verwachten, aangezien Square het al episodic content heeft gemaakt had Square al geen vertrouwen vanaf het begin. Erg jammer. Ik ben het eens met je Koos. Need 4 Speed en wat mij betreft ook Call of Duty zijn zo saai en niets zeggend als wat. Daar hadden ze beter de stekker eruit kunnen trekken, dan het geliefde Hitman.

 • MichaelRos82

  lol, begin was echt grappig xD

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord