Menu Premium
Loading...

EVDWV over de Xbox One en PlayStation 4

02/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Boris en JJ zitten vrijwel nooit samen in een Einde van de Week Vrijdag. De echte reden is ons niet duidelijk, al denkt Boris het antwoord te hebben. Waar de mannen elkaar wel goed van kennen zijn de verschillende kwesties. We sluiten deze week dan ook af met een kwestie-volle EVDWV over de Xbox One en PlayStation 4.

Iedereen is het er inmiddels over eens dat de presentatie van de Xbox One en de E3 persconferentie van Microsoft niet de beste vertoningen ooit waren. Waar echter nog meer vraagtekens bij worden gezet, is het huidige beleid van Microsoft met betrekking tot de Xbox One. Er was veel kritiek op de console, de Kinect, de DRM enzovoorts. Inmiddels lijkt Microsoft alles om te gooien, zo is de DRM al weggevallen en is het indiebeleid compleet op de schop gegaan. De vraag is nu of het wel zo verstandig is om je werk van de afgelopen vijf jaar, binnen drie maanden compleet om te gooien?

Aan de andere kant staat Sony met haar PlayStation 4. Volgens critici doen zij het veel beter en weten ze precies hoe zij hun next-gen console moeten presenteren. In de huidige peilingen staat de PlayStation 4 dan ook ver voor op de Xbox One. Als laatste partij hebben we Nintendo die een jaar eerder al met hun next-gen console, de Wii U, kwamen. Voor deze console zijn nog weinig echte toppers verschenen, terwijl de games toch meestal centraal staan bij de consoleverkoop.

Met de Gamescom 2013 voor de deur zou dit dé uitgelezen kans moeten zijn voor Microsoft om terrein te winnen, voor Nintendo om grote titels op hun Wii U uit te brengen en voor Sony om hun voorsprong te vergroten. In EVDWV over de Xbox One en PlayStation 4 luiden Boris en JJ het weekend in met hun ideeën over de huidige stand van zaken ten opzichte van alle next-gen consoles.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch