Menu Premium
Loading...

Esports wint aan erkenning: Riot Games haalt uit met toffe video

05/12/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Esports moet van ver komen. De grote mensenwereld wist lang niet wat het aan moest met de nieuwe rage. De internationale massamedia zetten professionele esporters vaak weg als nerds, waarvan de prestaties totaal niet vergeleken konden worden met die van bijvoorbeeld Olympische sporters. In de internationale media lijkt het besef dat er in esports wel degelijk topprestaties worden geleverd, steeds meer door te dringen. De esports-scene zal de badinerende teksten van veel mensen echter niet snel vergeten. De ontwikkelaar en uitgever van League of Legends, Riot Games, is nu naar buiten gekomen met een toffe video. Hierin wordt uitgehaald naar de massamedia. JJ en Sjaak hebben de video gecheckt en zijn de Gamekings-studio ingedoken om te reageren. Check nu ‘Esports wint aan erkenning: Riot Games haalt uit met toffe video!’

“Het botert nog altijd niet tussen esports en de traditionele sportwereld”

Zoals JJ aangeeft in dit item, is er een spanningsveld tussen de esports-scene en de traditionele sportwereld. Esports wil graag deel uitmaken van de traditionele sportwereld, welke nog altijd meer aanzien geniet. Tegelijkertijd is het opmerkelijk dat die zucht naar erkenning nog altijd zo groot is. Esports groeit immers al jaren lang keihard. De kijkersaantallen overstijgen zo nu en dan die van grote mondiale sporten en de prijzengelden liegen er evenmin om. Ook wat media coverage betreft wordt er behoorlijk aan de weg getimmerd, al blijven we in Nederland wat dat betreft nog een beetje achter. JJ en Sjaak reageren in dit korte nieuwsitem op de video van Riot Games gericht op de traditionele massamedia en sportwereld.

Wat is jullie mening over de zucht van erkenning van esports? Snap je dit of vind je het wel prima dat het lekker ‘eigen’ blijft? En heb je ook genoten van de video van Riot Games? Laat je horen in de comments onder deze Esports wint aan erkenning: Riot Games haalt uit met toffe video!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch