Menu Premium
Loading...

Esports wint aan erkenning: Riot Games haalt uit met toffe video

Google Plus Jan Johan Belderok
05/12/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Esports moet van ver komen. De grote mensenwereld wist lang niet wat het aan moest met de nieuwe rage. De internationale massamedia zetten professionele esporters vaak weg als nerds, waarvan de prestaties totaal niet vergeleken konden worden met die van bijvoorbeeld Olympische sporters. In de internationale media lijkt het besef dat er in esports wel degelijk topprestaties worden geleverd, steeds meer door te dringen. De esports-scene zal de badinerende teksten van veel mensen echter niet snel vergeten. De ontwikkelaar en uitgever van League of Legends, Riot Games, is nu naar buiten gekomen met een toffe video. Hierin wordt uitgehaald naar de massamedia. JJ en Sjaak hebben de video gecheckt en zijn de Gamekings-studio ingedoken om te reageren. Check nu ‘Esports wint aan erkenning: Riot Games haalt uit met toffe video!’

“Het botert nog altijd niet tussen esports en de traditionele sportwereld”

Zoals JJ aangeeft in dit item, is er een spanningsveld tussen de esports-scene en de traditionele sportwereld. Esports wil graag deel uitmaken van de traditionele sportwereld, welke nog altijd meer aanzien geniet. Tegelijkertijd is het opmerkelijk dat die zucht naar erkenning nog altijd zo groot is. Esports groeit immers al jaren lang keihard. De kijkersaantallen overstijgen zo nu en dan die van grote mondiale sporten en de prijzengelden liegen er evenmin om. Ook wat media coverage betreft wordt er behoorlijk aan de weg getimmerd, al blijven we in Nederland wat dat betreft nog een beetje achter. JJ en Sjaak reageren in dit korte nieuwsitem op de video van Riot Games gericht op de traditionele massamedia en sportwereld.

Wat is jullie mening over de zucht van erkenning van esports? Snap je dit of vind je het wel prima dat het lekker ‘eigen’ blijft? En heb je ook genoten van de video van Riot Games? Laat je horen in de comments onder deze Esports wint aan erkenning: Riot Games haalt uit met toffe video!

Loading...
 • Feihcretsam

  ”De internationale massamedia zetten professionele esporters vaak weg als nerds, waarvan de prestaties totaal niet vergelijken konden worden met die van bijvoorbeeld Olympische sporters”

  Het ding voor mij is, en het is wellicht hypocriet om te zeggen, maar het zijn ook nerds… hele erge nerds. De meeste van die gasten zijn echt heel typische zolderkamer figuren, veelal erg jong en oppervlakkig en zitten als een dooie naar het scherm te staren. Logisch natuurlijk als je erg veel gamed, maar dit heeft voor mij en denk ik voor heel veel anderen 0 aantrekkingskracht.

  Andere ”echte” sporten hebben mensen met persoonlijkheden, clubs met jarenlange geschiedenis. Van de olympische spelen, voetbal/honkbal/basketbal etc etc kun je classieke beelden en oude statistieken erbij pakken, heel bijzondere prestaties uitlichten. Een interview met Churandi Martina of Daniel Ricciardo is echt geweldig. In e-sports gaat denk ik niemand erg enthousiast worden van een 10 jaar oude triplekill en een 20 seconde lang interview met een ja knikker.

  Voor mij persoonlijk zou e-sports meer om de sporters moeten draaien, en het liefste sporters van (ver) boven de 18 die ook wat interessants te melden hebben, zoals Kaasjager laatst. Dat was echt tof om te zien. De top moet dan ook breder en beter worden (niemand kijkt graag naar een competitie waarin 1 of 2 teams een kans maken en de rest voor spek en bonen mee doet).

  • MeenSheep

   Deels met je eens. Maar iets te makkelijk om te zeggen dat er geen persoonlijkheden in e-sports zitten. Daarom zal het nog wel een tijdje redelijk niche blijven. Misschien nog veel jonge gastjes die weinig te melden hebben, maar zitten genoeg wel toffe ”athletes” bij.

  • kingccc

   Ik weet niet wat je allemaal zegt over de persoonlijkheden. De meeste atleten die league of legends spelen die geven zich meer bloot dan alle “normale” sporters bij elkaar. Heb jij ooit een voetballer gezien die door de weeks een camera aanzet en gaat praten over dingen terwijl hij zijn sport aan het beoefenen is. Waarschijnlijk niet. Ik kijk en speel zelf LOL en ik ben nog nooit zo in contact gekomen met mijn fav. team. En over het feit dat er te weinig competitie is , dat is dus echte bullshit. Deze atleten hebben zoveel tijd in zon spel zitten. Niet iedereen kan zo goed worden en het is zeker niet zo dat een team altijd de top heeft. De laatste paar jaren schiet Korea er wel altijd boven uit maar daar.begint steeds meer vervanging in te komen zeker nu er veel NBA en voetbal clubs in deze sporttak gaan invensteren.
   ook in Esport vergeleken met de andere sporttakken je voor een veel lagere prijs een speler overkoopt en nog niet gaat alles om geld nu. Dus teams veranderen heel veel

  • Henkjan Greeters

   Alhoewel ik het grotendeels met je eens ben, heeft het denk ik meer met de leeftijd te maken, dan met e-sport zelf. Als je interviews bekijkt van jonge sporters(onder de 18), dan kan je die ook makkelijk als “oppervlakkig” of “nerd” bestempelen. De meeste jonge mensen zijn nou eenmaal oppervlakkig, en als je een heel hoog niveau van iets wil bereiken, dan moet je bijna wel een nerd zijn. Je moet in ieder geval onevenredig veel tijd en moeite stoppen in het gene waar je goed in bent. Dat gaat inderdaad al snel ten koste van andere vaardigheden.

   Mijn stelling is bij deze dus dat er weinig verschil in “nerderigheid” zit tussen e-sporters en sporters bij gelijke leeftijd. Wel is het zo dat e-sporters gemiddeld veel jonger zijn, en dat de traditionele sporten al veel langer mee lopen (en dat er zodoende meer persoonlijkheden bestaan).

   Verder staat ook de media nog erg in z’n kinderschoenen. Zo ben ik het idd met je eens dat ze wat minder van (bijv) die domme interviews moeten doen met die 15 jarige die niks te melden hebben. Het hele e-sport gebeuren probeert iets te zijn, wat ze niet kunnen zijn. e-sporters zijn gemiddeld veel jonge. En tja, de meeste jonge mensen hebben simpelweg niet veel te melden.

 • E-tournament zou beter passen,
  totdat we VirtualReality-Sport gaan aankondigen

 • Geforce77

  De hele discussie of e-sports een echte sport is wordt al tijden gevoerd met schaken. Als ik het goed heb is schaken nog steeds geen olympische sport. Het is officieel een denksport. Maar goed, wat mij betreft mag e-sports wel erkend worden als een sport en schaken ook.

 • Greenekitten

  Ik moest wel lachen om het filmpje van Riot, en waarschijnlijk niet op de manier dat zij bedoeld hebben. Ik vond het iets treurigs hebben. Een beetje als het jongetje van 14 die gigantisch zijn best doet om volwassen te lijken maar daardoor alleen nog kinderachtiger overkomt.

 • Wilco Houtman

  Kan iemand misschien het filmpje posten van Riot Games?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord