Menu Premium
Loading...

Esports 2020: het wordt buigen of barsten

18/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als onderdeel van deze fruitblik- en speculaasweek wordt er ook vooruit gekeken naar wat er verwacht kan worden van esports? En wie kun je er dan maar beter bijhalen? Tom Weerdhof natuurlijk. Samen met JJ gaat hij praten over het afgelopen jaar, de situatie en de verwachtingen van 2020.

Esports

Is de laatste jaren natuurlijk enorm populair geworden. Het gaat inmiddels zo ver dat er, ondanks dat dit officieel niet wordt geopenbaard, games worden gemaakt en geoptimaliseerd voor de sport. Voetbalclubs maken hun eigen esports team (zelfs voor League of Legends), de professionaliteit van esports is enorm toegenomen en de geldbedragen zijn enorm. En dus moeten de spelers ook behoorlijk veel uren maken om op hun allerbest te kunnen presteren. Het is in principe dus een daadwerkelijk sport geworden waar veel op het spel staat en waar veel geld mee te verdienen valt. En: sponsors hebben ongelooflijk veel interesse.

De games

Wat zijn nou echte esports games? In principe kan zo’n beetje elke sport game wel genoemd worden. NBA 2K, Madden NFL, FIFA, PES, F1 en ga zo maar door. Daarnaast zijn natuurlijk games als Overwatch, Apex Legends en Fortnite behoorlijk populair. En dan zijn er nog type games als League of Legends, Dota 2, en ga zo maar door. Games die gemaakt zijn voor competitive gaming en die perfect zijn voor het esports podium. Korte potjes, snelle actie en spektakel. En: de mensen die kijken kunnen zich verplaatsen in de sporters zelf.

Gaan er in 2020 games specifiek gemaakt worden voor esports? Wat zijn de verwachtingen voor het jaar 2020? Tom en JJ proberen deze vragen in dit item te beantwoorden door middel van de glazen bol. Maar jij mag natuurlijk ook laten weten wat je verwacht door onder deze video een comment te droppen. Want het esports jaar kan nogal spectaculair en enerverend gaan worden.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch