Menu Premium
Loading...

De favoriete retro-console van Emiel: De PlayStation Vita

10/07/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bij Gamekings worden we altijd persoonlijk. Zo ook tijdens de Retro Week. Onze meningen en voorkeuren zijn namelijk zaken die jullie graag horen en waar jullie waarde aan hechten of juist heel hard tegen aan willen trappen. En in beide gevallen is het cool voor ons. Als onze items een beetje emotie opwekken dankzij onze uitlatingen, dan hebben we goed werk verricht. In het verlengde hiervan is een aantal Gamekings gevraagd wat hun favoriete console is. De vierde die zijn parel naar voren mag brengen is Emiel. Je ziet het allemaal in: ‘De favoriete retro-console van Emiel: De PlayStation Vita’.

PlayStation Vita stond eigenlijk op de tweede plaats

Emiel had net als meerdere Gamekings op de redactie de Dreamcast als favoriete retro console. Toen Emiel dat te horen kreeg heeft hij een tweede keuze gemaakt en is het de PlayStation Vita geworden. En dat valt nog net binnen onze regels van wat nu wel en niet retro is. Na het tijdperk GameCube, Dreamcast en PlayStation zien wij eigenlijk de daaropvolgende consoles niet meer als retro. Er veranderde bij de volgende generatie teveel op gebied van mogelijkheden, gameplay en graphics. De games op de PlayStation 2 en Xbox scharen we meer in de categorie ‘moderne games die er niet meer uitzien’. De PlayStation Vita is helaas nooit echt van de grond gekomen, maar toch had hij wel potentie volgens Emiel. Hebben jullie destijds een PS Vita in huis gehaald? Of ging je voorkeur meer uit naar bijvoorbeeld de Nintendo DS als het gaat om handhelds? Laat het weten in de comments!

De keuze voor de PS Vita zag waarschijnlijk niemand aankomen. De handheld verkocht namelijk heel slecht toen hij op de markt verscheen. Toch heeft Emiel warme gevoelens voor deze handheld en vertelt hij uitgebreid over zijn favoriete games en guilty pleasures in: ‘De favoriete retro-console van Emiel: De PlayStation Vita’.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch