Menu Premium
Loading...

Emiel komt zijn kindje pimpen: Still Here!

01/03/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kevin voelt Emiel aan de tand over hoe zijn nieuwe game Still Here to stand is gekomen. Na zijn meer arcade game Should Shoot was het tijd voor iets totaal anders. Still Here is een narratieve platformer in een kleurrijke wereld. Emiel is een samenwerking aangegaan met game artist David Smit. Ze kennen elkaar al van Guerilla games en kwamen elkaar tegen toen Emiel met Gamekings in Berlijn over Amaze wandelde. Emiel was net klaar met Should Shoot en David had hulp nodig met zijn project. A match made in heaven! Ben je nieuwsgierig hoe een indie game tot stand en hoe de samenwerking tussen David en Emiel is gelopen komt check het nu!

Hoe ontwikkel je een indie game als Still Here?

David heeft gewerkt bij Crytek, Guerrilla Games en King. Emiel kennen we natuurlijk van Gamekings, zijn lesgeven op de HKU en Should Shoot. Twee heren met een goede pot ervaring dus! David doet de Programming en Art en Emiel het Level en Game design. Toch kan je nog zo veel ervaring hebben er zijn altijd valkuilen. Zeker zonder de tijdsdruk van een grote ontwikkelaar. In wezen ben je afhankelijk van elkaar en hoe lang je kan leven op instant noodles. De Game is gebouwd in Unity, dat zorgt ervoor dat je gebruik kan maken van allerhande plugins die je een hoop programmeer werk zouden moeten besparen. Helaas als een van die plugins toch net niet alle iOS versies ondersteunt kan de hele mik mak rechtstreeks de prullenbak in. Emiel vertelt meer over deze worstelingen in dit creatieve proces dus check het nu!

De game is vandaag uitgekomen! Dus gun je Emiel een nieuwe knijter verse onderbroek, voel je je schuldig omdat je zijn APK al lang gejat hebt of heb je gewoon zin in zijn game hier kan je hem vinden voor iOS en Android.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch