Menu Premium
Loading...

Eindejaarsinterview 2018: Emiel

22/12/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Traditioneel eindigt het jaar op Gamekings.tv altijd met de Eindejaarsinterviews. En met tradities moet je eigenlijk nooit breken. Zeker niet met een traditie waar een zeer groot van de community elk jaar weer naar uitkijkt. En terecht. Alle presentatoren nemen het afgelopen jaar door en sluiten af met hun top 10 games van het jaar. En dat doen ze zonder enige terughoudendheid. Hoe is het jaar voor hen verlopen, qua gaming en werk, maar ook privé? Wat viel er op, wat was kut en wat juist super tof? Melle heeft dit jaar de taak toebedeeld gekregen om de gasten kritisch te interviewen. En je weet vanuit het verleden dat hij die rol serieus neemt en de presentatoren niet laat wegkomen met slappe of ontwijkende antwoorden. Emiel schuift dit keer aan bij Melle. En dan weet je dat het veel zal gaan over Indies en het ontwikkelen van games.

Wordt 2019 het jaar dat Indies de macht gaan overnemen in de gameindustrie

Want hoe was het jaar voor Emiel? Hij kwam met een nieuwe game, maar die deed minder stof op waaien dan zijn eerdere productie Should Shoot. Hoe gaat hij daarmee om? Als je iets met veel passie in elkaar zet en mensen pikken het niet op, dan moet dat pijn doen. En is hij al weer bezig met iets nieuws? Emiel loopt altijd over van de ideeën, dus geheid dat er weer iets is opgeborreld.

En dan de Indie-wereld. Is er nieuw talent in Nederland? Want laten we eerlijk wezen, ons land is op gamegebied toch nog steeds Guerrilla en that’s it? Of ziet leraar Emiel dat anders? En wordt 2019 het jaar waarop Indies echt mainstream gaan worden, nu de Tripple A-publishers duidelijk in een crisis verkeren en van hen geen enkele innovatie uitgaat? Is 2019 het jaar waarop doorgepakt kan worden? Melle vraagt het, Emiel antwoordt. Enjoy!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch